Συζήτηση: Ακροδεξιά και Διαδίκτυο (εισηγητής: @smykos)

Η ψηφιακή διαμεσολάβηση της πολιτικής χρησιμοποιείται από πολιτικούς χώρους και κινήματα για πληροφόρηση, οργάνωση, προπαγάνδα και δράση. Η χρήση αυτή του διαδικτύου όμως δεν είναι εκ φύσεως προοδευτική. Η παρουσίαση θα καταπιαστεί με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες περιπτώσεις για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές τους: την εξάπλωση της ακροδεξιάς μπλογκοσφαίρας στο ελληνικό διαδίκτυο και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την ανάδειξη του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία των Σκουριών.

Την Τετάρτη 6/3, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Νοσότρος (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια) και ώρα 20.00 το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Ακροδεξιά και Διαδίκτυο : Η Ιντερνετική Διάχυση του Φασιστικού Λόγου και Η Απάντηση των Κινημάτων” και εισηγητή τον Νίκο Σμυρναίο (Καθηγητή Επικοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Τουλούζης).

Δείτε επίσης:

Η ελληνική ακροδεξιά στο διαδίκτυο: μια ανάλυση γράφων και
#Skouries : η κάλυψη στο Twitter ενός κίνηματος από τα κάτω του Νίκου Σμυρναίου

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλος
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο