Η επικίνδυνη εμπάθεια μέλους της ΣΟ του indymedia, απέναντι στο OmniaTV

Εδώ και χρόνια υπάρχει κάποιου είδους εμπάθεια από συγκεκριμένο μέλος της ΣΟ του Indymedia απέναντί μου, και αυτό δεν αποτελεί δικό μου ισχυρισμό αλλά δική της παραδοχή.

Άρθρα και σχόλια μου διαγράφονταν κατ’ επανάληψη και στο 90% των περιπτώσεων διαπίστωνα πως η διαγραφή προέρχονταν από την ίδια. Αντιθέτως υπήρχε περίεργη “ανοχή” σχολιασμών που με έβριζαν, με απειλούσαν και με στοχοποιούσαν.

Η λογοκρισία, η αρχαία δομή και γενικότερα όλη η κατάσταση που επικρατούσε στο indymedia, με οδήγησε στο να δημιουργήσω μαζί με άλλα άτομα ένα νέο μέσο, το OmniaTV, οπότε σταμάτησα να δημοσιεύω στο indymedia. 

Η εμπάθεια αυτή μεταφέρθηκε εξ’ ολοκλήρου σε ολόκληρο το OmniaTV (που είναι ανοιχτής δημοσίευσης), αφού σχετικές αναδημοσιεύσεις που γινόντουσαν στο indymedia πολλές φορές κοβόντουσαν με διάφορες παράλογες προφάσεις. Κάποιες φορές μάλιστα παρέμενε το άρθρο και διαγράφονταν το σχετικό link προς το άρθρο.

Ο υπέρτατα ανεύθυνος παραλογισμός ήρθε τον Οκτώβρη του 2012 όταν χρειάστηκε οικονομική ενίσχυση για να πληρωθούν οι εγγυήσεις των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Ως Δ.Ο. του OmniaTV δημιουργήσαμε ένα λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης στο Paypal.

Η ίδια (όπως παραδέχτηκε) έκοψε τη σχετική αναδημοσίευση λέγοντας πως πρέπει πρώτα να αδειοδοτηθούμε από τους 15 συλληφθέντες σχετικά με τη δημιουργία του Paypal. Και όλο αυτό παρότι (όπως της υπενθύμισα) στο σχετικό μας άρθρο αναφερόταν σαφώς ότι είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ πρωτοβουλία με σκοπό να μαζέψουμε ΕΜΕΙΣ χρήματα που θα τα δώσουμε στους συλληφθέντες.

Τελικά το άρθρο έμεινε κατεβασμένο με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν πολλοί αλληλέγγυοι από το εξωτερικό και άλλες πόλεις, που επιθυμούσαν να συνεισφέρουν, τη στιγμή μάλιστα που είχαμε ήδη παραδώσει ένα ποσό στο Κ*ΒΟΞ και μας ερωτήθηκε από συλληφθέντες αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περαιτέρω το λογαριασμό που είχαμε ανοίξει. 

Το αποκορύφωμα ήρθε στις 3/3/2013 με τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικής συζήτησης που είχα με τον Τάσο Θεοφίλου που κρατείται προφυλακιστέος στις φυλακές Δομοκού.

Η επικίνδυνη εμπάθεια της την οδήγησε στο να κόψει ένα άρθρο που ακούγονταν η φωνή ενός πολιτικού κρατούμενου. Ο λόγος που επικαλέστηκε αυτή τη φορά; Ότι χρησιμοποίησα φωτογραφία του Τάσου Θεοφίλου που έχει χρησιμοποιηθεί και από την ΕΛ.ΑΣ.. Ενημέρωσα ότι φυσικά συμφώνησα πρώτα με τον ίδιο για τη χρήση αυτών των φωτογραφιών εντός του ρεπορτάζ. Παρόλα αυτά το άρθρο έμεινε κατεβασμένο και η αιτιολόγηση επεκτάθηκε στο ότι η δημοσίευση “δεν είναι στο στυλ του indymedia” και “αποτελεί περισσότερο διαφήμιση παρά ενημέρωση”.

Pathetic.

Ξεκαθαρίζω πως η καταγγελία μου αυτή δεν αφορά ούτε ολόκληρο το indymedia ούτε καν ολόκληρη τη ΣΟ του.

Για να γίνω πολύ πιο σαφής, αποτελεί καταγγελία για την συγκεκριμένη καθώς και ένα ακόμη άτομο της ΣΟ που έχει κάνει κόμμα μαζί της και την υποστηρίζει. Οι δυο αυτοί, που εγώ προσωπικά χαρακτηρίζω ως “καρεκλοκένταυροι του indymedia”, εξ’ αιτίας των οποίων το μέσο έχει μείνει πίσω και έχουν φύγει όλοι όσοι είχαν την καλή διάθεση να ασχοληθούν με αυτό.

Υ.Γ. Ας μας ξεκαθαρίσει επιτέλους η ΣΟ αν εξακολουθεί να υπάρχει ανοιχτή συνέλευση του Indymedia ή αν το indymedia πλέον αποτελεί (γι αυτόν ή για άλλο λόγο) ιδιοκτησία δυο καρεκλοκένταυρων (καρεκλοεκτοξευτών καμία φορά).

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο