10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι (συλλογή υπογραφών)

Ο Ayman Sharawna έχει επίσης συλληφθεί και κρατείται χωρίς απαγγελία κατηγορίας και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τον Ιούλιο του 2012. Ο Ayman πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, απώλεια της όρασης στο αριστερό μάτι του, πόνους στην πλάτη και δεν μπορεί να αισθανθεί το δεξί του πόδι. Το Ισραήλ έχει αρνηθεί φαρμακευτική αγωγή στον Ayman, μέχρι να σταματήσει την απεργία πείνας, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει να κάνει αν δεν αποδωθεί δικαιοσύνη.

Οι Jafar Azzidine & Tarek Qa’adan επίσης κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας και βρίσκονται σε ανοικτή απεργία πείνας από το Νοέμβριο του 2012.

Υπάρχουν πολυάριθμες περιπτώσεις Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή ποινή. Κάτι ιδαίτερα σημαντικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κρατούμενοι οδηγούνται σε ισραηλινό έδαφος, γεγονός που παραβιάζει την τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2012, υπήρχαν 4.606 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές και τα κέντρα κράτησης, ανάμεσά τους 212 διοικητικοί κρατούμενοι (δηλαδή κρατούμενοι χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή ποινή), 7 γυναίκες και 194 παιδιά.

Στις 24 Feburary 2013, πεθάνε ο Αραφάτ Τζαραντάντ ο οποίος βρισκόταν υπό ισραηλινή κράτηση. Ισχυρά στοιχεία αποδεικνύουν ακραία βασανιστήρια ως την αιτία του θανάτου του.

Ας μην επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και στους υπόλοιπους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.

Υπογράφουμε ΕΔΩ

Twitter hash tags:

@ # samerissawi1 FreePalestine # # PalHunger FreeSamerIssawi

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο