Η Νάντια Αλεξίου στην υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη

Σε μια κόντρα μεταξύ Νάντιας Αλεξίου και Χρυσής αυγής θυμόμαστε ότι ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, την αποκάλεσε με το μικρό της όνομα: “Μα τι έγινε Νάντια, τι πρόβλημα έχεις;”.

Όλοι βλέπαμε τους χαριεντισμούς της με τους Χρυσαυγίτες στα Social media, οι οποίοι πάντοτε έσπευδαν να την υποστηρίξουν. 

Πλέον δεν αποδεικνύεται μόνο η φιλικότητά προς την Χρυσή Αυγή, αλλά και η υποστήριξή της, αφού βρέθηκε στη δίκη του Κασιδιάρη ως μάρτυρας υπεράσπισης και μάλιστα ως ψευδομάρτυρας (κρίνοντας λογικά).

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τη συνέργειά του σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Πέντε “άγνωστοι” δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε μεταπτυχιακό φοιτητή με γκλομπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι, ρόπαλα, κλοτσιές, γροθιές, του έκλεψαν το πορτοφόλι και άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Η. Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Ύστερα από έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν πράγματι μισθωμένο στο όνομά του.

 Η Νάντια Αλεξίου, κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης

Εκεί ισχυρίστηκε ότι «τον Οκτώβριο του 2007 είχε ραντεβού με τον Κασιδιαρη για να του πάρει συνέντευξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το προηγούμενο βράδυ είχε κάνει αναζήτηση “Ηλίας Κασιδιάρης” στο google και στα αποτελέσματα της έβγαλε μια ανάρτηση από το Athens IMC που εμπεριείχε την πινακίδα του αυτοκινήτου του».

Εκτός αυτού επεκτάθηκε σε γελοιότητες αναφέροντας ότι «την επόμενη ημέρα που πήγε για να τον συναντήσει είδε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του έξω από τα γραφεία της Χ.Α. το αναγνώρισε, του τηλεφώνησε και του είπε “ξέρω ότι είσαι πάνω είμαι έτοιμη για την συνέντευξη” εκείνος της είπε “πως ξέρεις πως είμαι στα γραφεία” και η Αλεξίου του απάντησε πως “είδα το αυτοκίνητο σου και αναγνώρισα τις πινακίδες που τις είχα δει σε ανάρτηση στο indymedia”».

Επίσης δεν έχασε ευκαιρία να στοχοποιήσει το Athens IMC αναφέροντας ότι «γενικά το indymedia στοχοποιεί κόσμο (δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιχειρηματίες κλπ) και τον ίδιο τον Κασιδιαρη τον είχε στοχοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν πριν ακόμα αυτός βγει βουλευτής».

Όλα αυτά χωρίς να παρουσιάσει κάποιο print screen ή έστω μια εκτύπωση που να αποδεικνύει πως όντως υπήρχε από πριν δημοσιευμένη η πινακίδα του Κασιδιαρη.

Πέραν των γελοίων διαλόγων (για πιο λόγο να τηλεφωνήσει;!) μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή το 2007 δεν ήταν παρά μια γελοία ναζιστική οργάνωση που πανηγύριζε επειδή το 2009 κατέβηκε ως κόμμα στις εκλογές λαμβάνοντας το 0.29% των ψήφων. Μια οργάνωση που απασχολούσε ελάχιστα τα ΜΜΕ. Σε μια εποχή που το να δίνει κανείς λόγο στους νεοναζί μέσω συνεντεύξεων ήταν ντροπιαστικό, και έτσι αποφεύγονταν ακόμη κι από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

Παρόλα αυτά όπως αναφέρουν και οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ, ουσιαστικά η μαρτυρία της Νάντιας Αλεξίου ήταν αυτή που αθώωσε τον Κασιδιάρη, καθώς «το δικαστήριο είχε αμφιβολίες» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2.3 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο