Κλειστά «λόγω αναβάθμισης» και «λόγω αργίας» ΑΤΜ και καταστήματα της τρ. Κύπρου στην Ελλάδα

Καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το αν τελικά η Κύπρος θα προβεί σε «κούρεμα» των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών προκειμένου να τις αναχρηματοδοτήσει, κλειστά παραμένουν σήμερα Τρίτη 19/3 και αύριο Τετάρτη όλα τα υποκαταστήματα θυγατρικών τραπεζών στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά της προσπάθειας αποφυγής κλίματος πανικού είναι τα μηνύματα που εμφανίζονται στα ΑΤΜ αλλά και στις εισόδους των κλειστών καταστημάτων τα οποία επικαλούνται «αναβάθμιση του συστήματος» και «αργία για τις κυπριακές τράπεζες».

Παράλληλα, το χρηματιστήριο της Κύπρου δεν θα λειτουργήσει επίσης Τρίτη και Τετάρτη, ενώ και στο χρηματιστήριο της Αθήνας αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών των κυπριακών τραπεζών.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στην κυπριακή βουλή, σύμφωνα με το Reuters, προβλέπει επιβολή εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ. Για ποσά μεταξύ 20.000 – 100.000 ευρώ η εισφορά θα ανέρχεται σε 6,75% και για τις τραπεζικές καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ ο συντελεστής της εισφοράς θα ανέρχεται σε 9,9%.

Πηγή:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο