Το Ισραήλ περιορίζει την αλιευτική ζώνη της Γάζας μετά την εκτόξευση ρουκέτας

 

Το Ισραήλ επιβάλλει την παράνομη συλλογική τιμωρία και

περιορίζει την αλιευτική ζώνη της Γάζας μετά την εκτόξευση ρουκέτας στο Νότιο Ισραήλ.

Δημοσιεύθηκε χθες (επικαιροποιημένο) 21/03/2013 21:57 

ΒΗΘΛΕΕΜ (Mάαν) – Το Ισραήλ θα μειώσει την αλιευτική ζώνη της Γάζας ως τιμωρία στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας 91580_345x230μετά από εκτόξευση ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Πέμπτη.

“Σε απάντηση στην εκτόξευση ρουκέτας νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Μοζέ Γιαλόν, έδωσαν εντολή στο IDF να περιορίσει την επιτρεπόμενη αλιευτική ζώνη για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, από τα 6 στα 3 μίλια,” είπε ο στρατός.

“Επιπλέον, θα κλείσει το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ. Οι αλλαγές αυτές θα συνεχιστούν μέχρι ο Ισραηλινός Στρατός να λάβει διαφορετικές εντολές από το πολιτικό κλιμάκιο.

“Το IDF θεωρεί αυτό το γεγονός πολύ σοβαρό και καθιστά την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς υπεύθυνη για οποιαδήποτε εχθρική δραστηριότητα προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας” , είπε ο στρατός.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Χουσέιν αλ-Σέιχ επιβεβαίωσε το μέτρο.

“Η ισραηλινή πλευρά μας ενημέρωσε επίσημα ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ θα είναι κλειστό μέχρι νεωτέρας, και ότι η αλιευτική ζώνη της Γάζας έχει μειωθεί από τα 6 μίλια, στα 3 μίλια,” είπε ο αλ-Σέιχ, στο Μάαν.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο