Έφυγε από τις Σάπες η Μεταλλευτική Θράκης

Έκλεισε τις προσωρινές της εγκαταστάσεις, δηλαδή γραφεία στεγασμένα σε κοντέινερ, στις Σάπες Ροδόπης και απέλυσε τους περίπου 30 εργαζόμενους εκεί η Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ.

Η εταιρεία, 100% θυγατρική της αυστραλιανής Glory Resources, η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 19,9% στην καναδική Eldorado Gold, διατηρεί τα γραφεία της στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι το «επενδυτικό σχέδιο» των Σαπών βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από το επίσης σχεδιαζόμενο χρυσωρυχείο του Περάματος Έβρου (σημείο Α στο χάρτη), που προγραμματίζει η Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ, 100% θυγατρική της Eldorado Gold, η οποία επίσης κατέχει το 95% της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που δραστηριοποιείται στην Χαλκιδική.

«Το κλίμα είναι αρνητικό τα τελευταία 15 χρόνια για την συγκεκριμένη εταιρεία. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και τονίζουμε προς όλους ότι είμαστε ενάντια σε όλες τις εταιρείες. Πιστεύουμε ότι σε παύση δραστηριοτήτων θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα και η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης, που θέλει να δραστηριοποιηθεί στο Πέραμα του Έβρου», σημείωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής, το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής, Ροδόπης-Έβρου, Ανέστης Στρατιάδης.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο