Άμεση Αξιοποίηση

Άμεση Αξιοποίηση


Η-Βίλα-θα-γίνει-ο-τάφος-του-Καμίνη-440x247

«Άμεση αξιοποίηση» της «Βίλας Αμαλίας» προανήγγειλε πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα με περίσσιο στόμφο δήλωσε πως θα είναι έτοιμο το κτίριο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτοντας πως θα δεν αποφάσισε ακόμα αν θα γίνει σχολείο η κάποιος πολιτιστικός χώρος.

 

Μάλιστα τόλμησε να μας πει από πού θα έρθουν οι πόροι για το μεγαλεπήβολο αλλά και τόσο έκτακτο αυτό σχέδιο, αν υπολογίσεις ότι η κατάληψη αλληλέγγυων πολιτών στο εγκαταλειμμένο κτίριο κράτησε κοντά 23 ολόκληρα χρόνια και μεγάλωσε αρκετές γενιές παιδιών της Αθήνας.

 

Βέβαια ο καημός του Δημάρχου δεν ήταν το αν θα φτιαχνόταν ακόμα ένα σχολείο η ακόμα ένας πολιτιστικός χώρος στο κτίριο αυτό. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις του αλλά και ο τρόπος που επιλέχθηκε για το διωγμό και την επικήρυξη παρόμοιων τόπων, έδειξε ξεκάθαρα τους σκοπούς και τα συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από αυτές.

 

Έπρεπε να σπάσει η συνοχή της κοινωνίας μας, να διαλυθεί με κάθε τρόπο η ασπίδα του ιστού της κοινωνίας μας. Κάθε κατάληψη προσέφερε απλόχερα αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιούνταν και όχι μόνο. Πραγματικές σχέσεις ανθρώπων που με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου, παρήγαγαν πολιτισμό και τέχνη σε κάθε τους μορφή. Εθελοντικά, χωρίς κανένα κέρδος και μόνο για   προσφορά σε όλους τους συνανθρώπους.

 

Γιατί οι ανθρώπινες αυτές σχέσεις  ξεχείλιζαν από αληθινά συναισθήματα και πάνω από όλα ανθρώπινες πραγματικές επαφές. Ξενώνας για τους άστεγους, τροφή για τους πεινασμένους, φάρμακα και ιατρείο για τους ασθενείς που δεν είχαν, καταφύγιο για τις ανήσυχες ψυχές που έψαχναν το απάγκιο τους. Μια ζωντανή φλόγα που τηρούσε την αντίσταση σε αυτή την επιχείρηση ισοπέδωσης κάθε μορφής ιδιορρυθμίας, κάθε τι διαφορετικού σε αυτόν τον τόπο.

 

Πολλά ακόμα θα μπορούσα να γράψω για το τι ήταν η κατάληψη στη «Βίλα Αμαλίας», όπως και όλες οι καταλήψεις αλληλεγγύης, και άλλα τόσα να συμπληρώσετε όλοι εσείς από κάτω και πάλι κάτι θα ξεχνούσαμε στο τέλος.

 

Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να αποκαλυφθούν τα σχέδια του πρώτου πολίτη της Αθήνας. Λίγες μέρες πέρασαν από την αποκάλυψη του σχεδίου του και αποκάλυψε πραγματικά που αποσκοπούσε όλο αυτό το κυνηγητό ανθρώπων, τα χημικά και το ξύλο σε όποιον τολμούσε να υψώσει παράστημα απέναντι στο Δήμαρχο που ούτε να μετρά αντίστροφα την αλλαγή του χρόνου δε μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά.

 

Η απάντηση έρχεται από δημοσιεύματα από Κίνα μεριά, εκεί που ο Καμίνης ταξίδεψε με την παρέα του για να «φέρει» Κινέζους τουρίστες και επενδυτές. Το πρώτο πράμα που είπε όμως σε συνάντηση του με Κινέζους χονδρεμπόρους και βιοτέχνες ήταν ότι είναι ευκαιρία τώρα να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα γιατί οι τιμές έπεσαν αρκετά. Μη πάνε χαμένα τόσα άδεια κτίρια.

Καμίνης China Daily

Τρομάρα του, από οραματιστής αναπαλαίωσης και δημιουργός κοιτίδας πολιτισμού, ένας απλός μεσίτης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τα άχρηστα για αυτόν εγκαταλειμμένα κτίρια. Αυτά που για όλους εμάς ήταν πνεύμονας ζωής και πολιτισμού, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, ήταν για αυτόν μερικά επιχειρηματικά σχέδια για να αποκομίσει μερικά έσοδα παραπάνω.

 

 

Real estate λοιπόν και όχι σχολεία και κέντρα πολιτισμού.

 

Σίσυφος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο