Politwoops – Τα tweets που οι πολιτικοί δε θέλουν να δεις

b2ap3_thumbnail_oliv.pngΥποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ορθογραφικά λάθη, γκάφες ή και απλές αναδιατυπώσεις συνθέτουν τη μοναδική ολοκληρωμένη συλλογή από tweets που οι πολιτικοί δε θέλουν να δεις. Αυτά τα «τιτιβίσματα» συγκεντρώνει η ιστοσελίδα Politwoops, ακολουθώντας τους επίσημους λογαριασμούς των Ελλήνων πολιτικών και συλλέγοντας όσα tweets έχουν δημοσιευθεί και στη συνέχεια διαγράφονται από το λογαριασμό τους.

Η διαρκώς αυξανόμενη συλλογή περιλαμβάνει ήδη 2.000 διαγραμμένα tweets, τα οποία καταγράφηκαν από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημοσιοποίηση τους, η ημερομηνία διαγραφής τους, ο χρόνος που παρέμειναν σε δημόσια θέα πριν διαγραφούν, αλλά και η πιθανή αιτία διαγραφής τους. Παράλληλα, διατίθεται η δυνατότητα αναζήτησης των διαγραμμένων tweets ανά περιφέρεια, κόμμα, πολιτικό αξίωμα ή πιθανή αιτία διαγραφής, αλλά και αναζήτηση χρήσης συγκεκριμένων λέξεων.

Το Politwoops ξεκίνησε τη λειτουργία του με στόχο να συμβάλλει στο δημόσιο έλεγχο των πολιτικών προσώπων και τη διαφάνεια στην πολιτική, η οποία πλέον επεκτείνεται και ασκείται μέσα από το χώρο του internet και των social media.

[Διαβάστε περισσότερα][Αρχική σελίδα του Politwoops]

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο