Οι Anonymous ξεκινούν μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον του Ισραήλ. #Video (ελλ.υπότιτλοι)

Οι ακτιβιστές χάκερς της ομάδας Anonymous ξεκίνησαν μια δεύτερη μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον του Ισραήλ, που ονομάστηκε # OpIsrael.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι δεν υπήρξε σημαντική αποδιοργάνωση μέχρι τώρα.

Οι Αnonymous απείλησαν να «αποδιοργανώσουν και να διαγράψουν το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων.

Δεκάδες Ισραηλινές ιστοσελίδες ήταν εκτός λειτουργίας από νωρίς την Κυριακή, με μία από τις τελευταίες να είναι η ιστοσελίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Αμύνης, σύφωνα με τους Anonymous στο  Twitter.

Anonymous @YourAnonNews

Anonymous Operation Israel | Target: DOWN | http://mod.gov.il  |

12:24 PM – 07 апр 13
 

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Ισραήλ δήλωσαν ότι οι διακοπές στις ιστοσελίδες δεν ήταν σοβαρές.

Η ιστοσελίδα της Ισραηλινής Αστυνομίας είχε δυσκολίες στη φόρτωσή της, μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Το ίδιο συνέβη και με την σελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η χακαρίστηκε για λίγες ώρες και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε.

Οι Anonymous κοινοποίησαν το Σάββατο το βράδυ, ότι είχαν θέσει εκτός λειτουργίας αρκετές ιστοσελίδες της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνης του Γραφείου του Πρωθυπουργού, της Ισραηλινής Ασφάλειας, του υπουργείου Απορρόφησης Μεταναστών και της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά η κυβέρνηση σύμφωνα με την Haaretz αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Επίσης σύμφωνα με την Haaretz οι χάκερς κυκλοφόρησαν μια λίστα με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς πιστωτικών καρτών, που φέρεται να έχουν αρθεί από έναν ηλεκτρονικό κατάλογο των Ισραηλινων Στρατιωτικών, μιας ιδιόκτητης επιχείρησης που πουλά στρατιωτικό πλεόνασμα. Οι

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ δήλωσαν ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται δεν προέρχονται από την ιστοσελίδα τους.

Alqassam Brigades @AlqassamBrigade

: The official website of the

Knesset was hacked by .

10:51 AM – 07 апр 13
 

 

“Ο Yitzhak Ben Yisrael

υπεύθυνος του κυβερνοχώρου της κυβέρνησης, ανέφερε “Μέχρι στιγμής ήταν όπως το περιμέναμε, δεν υπάρχει σχεδόν καμία ουσιαστική διαταρχή. Οι Anonymous δεν έχουν τις ικανότητες να καταστρέψουν ζωτικές υποδομές της χώρας. Κι αν αυτή ηταν η πρόθεσή τους, δεν θα είχαν ανακοινώσει την επίθεση από πριν. Θέλουν απλά να δημιουργήσουν θόρυβο στα μέσα ενημέρωσης. “

Εν τω μεταξύ, ένας υπάλληλος από το κίνημα της Χαμάς επαίνεσε την επίθεση.

“Ο Θεός να ευλογεί τα μυαλά και τις προσπάθειες των στρατιωτών της ηλεκτρονικής μάχης,” έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Al-Ihab Ghussian, επικεφαλής εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γάζας, όπως ανέφερε το AP.

Ένα μήνυμα από ένα λογαριασμό του Twitter που συνδέεται με τους Anonymous ανέφερε πως οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας προχώρησαν σε σύλλληψεις υπόπτων χάκερ, όμως εκπρόσωπος του IDF, αρνήθηκε και αυτή την δήλωση, σύμφωνα με την Haaretz.

Ισραηλινοί hackers προετοίμασαν σύμφωνα με πληροφορίες μια απάντηση στην επίθεση των Anonymous στον κυβερνοχώρο, διαπερνώντας την ιστοσελίδα που σχετίζεται με την εκστρατεία εναντίον του Ισραήλ – opisrael.com. όσοι επισκέπτονταν την σελίδα την Κυριακή, α

ντί να διαβάζουν τις αντιισραηλινές απόψεις των Anonymous, έβλεπαν απόψεις υπέρ του Ισραήλ και έναν μακρύ κατάλογο γεγονότων σχετικά με τη νομιμότητα του Ισραήλ και την ιστορία του εβραϊκου λαού

.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο YouTube, οι Αnonymous ανέφεραν ότι στις 7 Απριλίου, “oι ιντερνετικές “στρατιωτικές” μονάδες από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να ενωθούν σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό εναντίον του Ισραήλ ως μία οντότητα, ώστε να αποδιοργανώσουν και να διαγράψουν το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο.”

Απευθυνόμενοι στην Ισραηλινή κυβέρνηση, η ομάδα δήλωσε: “Δεν έχετε σταματήσει τις ατελείωτες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν έχετε σταματήσει τους παράνομους εποικισμούς. Δεν έχετε σεβαστεί

την κατάπαυση του πυρός.

Δείξατε ότι δεν σέβεστε το διεθνές δίκαιο. “

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=lI_7gjb9Zu0","width":"560","height":"315"}

Νωρίτερα το Σάββατο, μια ομάδα άμεσα συνδεδεμένη με τους Anonymoys και που εμφανίζεται ως “N4m3le55 Cr3w”, ανακοίνωσε ότι “έχουν συγκεντρωθεί 600 ιστοσελίδες και πάνω από 100  servers που θα δεχτούν επίθεση, σε όλο το Ισραήλ.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τράπεζες, σχολεία, επιχειρήσεις και μια σειρά από εξέχοντες κυβερνητικές ιστοσελίδες. “

Αυτό είναι ακριβώς οι στόχοι μας”, προειδοποίησε η ομάδα.

«Δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε ποιες ιστοσελίδες θα επιτεθούν οι υπόλοιποι από τους Anonymous, αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα είναι σε πάνω από 1000.”

Η μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο έπεσε την παραμονή της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Οι Anonymous

κατηγόρησαν την ισραηλινή κυβέρνηση ότι κακομεταχειρίζεται τους ίδιους τους πολίτες της, παραβιάζει τις συνθήκες, επιτίθεται στους γείτονές της, απειλεί να κλείσει το Internet στη Γάζα και αγνοεί τις “επανειλημμένες προειδοποιήσεις” για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Την Παρασκευή, το ισραηλινό ραδιόφωνο ανέφερε ότι δεκάδες μεγάλες οργανώσεις είχαν κλείσει τις ιστοσελίδες τους για να τις προστατεύσουν από τις επιθέσεις των χάκερ

.

Περίπου 700 ισραηλινές ιστοσελίδες υπέστησαν επανειλημμένες επιθέσεις , οι οποίες απευθύνονται υψηλού προφίλ κυβερνητικά συστήματα, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, η Τράπεζα της Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή Υπουργείο Άμυνας, το blog IDF, και την επίσημη ιστοσελίδα του Ισραηλινού Προέδρου.

Το ισραηλινό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε κατ ‘εκτίμηση 44 εκατομμύρια μοναδικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών.

Μετά την επιχείρηση “OpIsrael”, οι Anonymous δημοσίευσαν ε σε απευθείας σύνδεση τα προσωπικά δεδομένα από 5.000 Ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων ονόματα, αριθμούς ταυτότητας και προσωπικά μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Η ομάδα έλαβε επίσης μέρος σε μια επίθεση κατά την οποία τα στοιχεία περίπου 600.000 χρηστών της δημοφιλούς ισραηλινής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Γουάλα δημοσιοποιήθηκαν ον λάιν.

“Εκτός αν έχουν τα ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης, [DDoS] είναι πραγματικά μόνο στρατηγικού είδους η  επίθεση τους. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί μια εταιρεία μπορεί να κάνει για να αποτρέψει μια τέτοια επίθεση, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη κυβερνο-απειλή όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής ενημέρωση

. Είναι περισσότερο μια ενόχληση, και αν καταφέρνουν να εκφοβίσουν τους κυβερνοχώρους, η νίκη τους θα σχετίζετια με τις  δημόσιες σχέσεις. “

Οι Anonymous ξεκίνησαν την πρώτη επιχειρήση κυβερνο-επιθέσεων “OpIsrael” το Νοέμβρη του 2012 κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης “Αμυντικός Πυλώνας”, μια οκτώ ημερών επιδρομή του IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

(πηγή : http://rt.com/news/opisrael-anonymous-final-warning-448/ )

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο