Απαγόρευση σε Αφρικανούς εργαζομένους να παραβρίσκονται στον σταθμό Gare du Nord κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου του Ισραήλ

 

b2ap3_thumbnail_20130414-231906.jpg
Η υποτιθέμενη διάκριση έλαβε χώρα όταν ο Σιμόν Πέρες έφτασε στο σταθμό, το κομβικό σημείο για τρένα υψηλής ταχύτητας, στις 8 Μαρτίου, για να συζητήσει σχετικά με  την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με επίσημη καταγγελίας από την ένωσης συγκοινωνιών SUD-Rail, όλα έγιναν για να εξασφαλιστεί ότι “δεν θα υπήρχαν μουσουλμάνοι εργαζόμενοι στην υποδοχή του αρχηγού του κράτους του Ισραήλ”.

Ο Σιμόν Πέρες μαζί με  αντιπροσωπεία  ισραηλινών έφτασε  το πρωί από το Βέλγιο, με τρένο, και τον υποδέχτηκαν, το προσωπικό της SNCF, των εθνικών σιδηροδρόμων της Γαλλίας, και της   θυγατρική τους, ITIREMIA.

Την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο, ένας τοπικός διευθυντής  ανακοίνωσε στους εργαζομένους την απαγόρευση του προσωπικού που είχε  βορειο-αφρικανική  καταγωγή, επειδή μπορεί να είναι Μουσουλμάνοι.

Η κοσμική Γαλλία δεν αναγνωρίζει καμιά θρησκεία για επίσημη αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρήθηκε από τη διοίκηση ότι οποιοσδήποτε από ένα “μαύρο ή αραβικό” υπόβαθρο μπορεί να είναι μουσουλμάνος – μια υπόθεση που έγινε “με βάση την εμφάνιση των εργαζομένων”, σύμφωνα με τη δήλωση της SUD-Rail.

  Η SUD-Rail κάλεσε την SNCF να καταδικάσει δημοσίως το περιστατικό ως “απαράδεκτο”.

Ο Σταθμός Gare du Nord έχει ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων από μια εθνοτική μειονότητα του εργατικού δυναμικού της, πολλοί από τους οποίους ζουν στα προάστια του Παρισιού.

Η SNCF κατηγόρησε αρχικά τη διάκριση ως “πρωτόκολλο ασφαλείας”  από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών και την ισραηλινή πρεσβεία στο Παρίσι, αλλά αυτό έχει διαψευσθεί κατηγορηματικά και από τους δύο.

Αντ ‘αυτού, η εντολή ήρθε από τη διαχείριση της SNCF, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να έχει υποσχεθεί μια  “πλήρη έρευνα”.

Η απόφαση είναι ιδιαίτερα ενοχλητική,  λόγω του ρόλου που έπαιξε η SNCF στο Ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2011, η οργάνωση έκανε την πρώτη της επίσημη δημόσια απολογία  για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, πολλοί από τους οποίους είχαν οδηγηθεί σε στρατόπεδα θανάτου στη Γερμανία μέσω των γραμμών που ξεκινούσαν από το σταθμό Gare du Nord.

Η Γαλλία έχει το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη, με έως και έξι εκατομμύρια Μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο