Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ εναντίον παρόχων για μπλοκάρισμα πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites

[Update] Η αίτηση απορρίφθηκε και το ενδιαφέρον στρέφεται στην συζήτηση των τακτικών ασφαλιστικών μέτρων για την ίδια υπόθεση, όπου θα ληφθεί και η τελική (για αυτό το στάδιο) απόφαση. Η συζήτηση αυτή θα γίνει στις 21 Αυγούστου 2013.

Πηγή: adslgr.com

Αύριο 30/4/2013 εκδικάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του adslgr.com η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, γνωστή και ως ΑΕΠΙ, εναντίον των παρόχων ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Forthnet, hellas online, On Telecoms και ΕΔΕΤ, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κτήριο 5, και ώρα 9.30.

Η ΑΕΠΙ με την κίνηση της αυτή ζητάει από τους παρόχους, όχι μόνο την απαγόρευση πρόσβασης αλλά και το μπλοκάρισμα σε επίπεδο DNS στις παρακάτω ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες:

www.greek.to
www.greek-team.cc
www.p2planet.net
www.tsibato.info
www.greekddl.eu
www.greek-best.com
www.kat.ph
www.isohunt.com
www.1337x.org
www.h33t.com

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά εκδικάζεται σε τέτοιο επίπεδο και μέγεθος ανάλογη ελληνική υπόθεση απαγόρευσης πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites κάτι που θέτει εύλογα ερωτήματα για την προστασία της δικτυακής ουδετερότητας. Η αυριανή εξέλιξη, μαζί με την απόφαση που θα γίνει γνωστή τις αμέσως επόμενες μέρες, θα έχει προσωρινή ισχύ μέχρι την εκδίκαση των τακτικών ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ κατά των παρόχων όπου εκεί θα αποφασιστεί οριστικά αν όντως οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να μπλοκάρουν ή όχι την πρόσβαση στα συγκεκριμένα sites. Ευνόητο είναι πως οποιαδήποτε απόφαση η οποία δικαιώνει την ΑΕΠΙ δημιουργεί δικαστικά προηγούμενα για επόμενες κινήσεις.

Nα σημειωθεί πως η πρόσβαση μέχρι το κτήριο 5, όπου θα συζητηθεί αύριο η υπόθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρόμοια υπόθεση θα φτάσει στα ελληνικά δικαστήρια στα τέλη Μαιου για το γνωστό site piratebay.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
5 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο