Ο Νετανιάχου απειλεί με περισσότερες επιθέσεις τη Συρία

 

Ο Νετανιάχου απειλεί με περισσότερες επιθέσεις τη Συρία και αρνείται ότι προτιμάει τον Άσαντ από τους “αντάρτες” της Συρίας
 

b2ap3_thumbnail_netanyahu-fists.jpg

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τις απειλές ότι θα ξεκινήσει επιθέσεις κατά της Συρίας, λέγοντας ότι το Ισραήλ παραμένει έτοιμο να «αναλάβει δράση» κατά της Συρίας για χάρη της ασφάλειάς του.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε για τη μεταφορά όπλων από τη Συρία προς το γειτονικό Λίβανο ως κύριο  λόγο των επιθέσεων, αν και επισήμως η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει παραδεχθεί τις προηγούμενες επιθέσεις της και έχει κάνει μόνο μια αόριστη αναφορά.

Ο Νετανιάχου αρνήθηκε επίσης  εκθέσεις, που αποδίδονται σε ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες λένε ότι η κυβέρνησή του προτιμάει τον  Πρόεδρο  της Συρίας Μπασάρ Άσαντ από τους αντάρτες. Ο Νετανιάχου επέμεινε ότι αυτό είναι “αναληθές”, χωρίς όμως να πει ποιά πλευρά προτιμά.

Στη Συρία, τόσο η κυβερνήση όσο και  οι αντάρτες ισχυρίζονται  ότι το Ισραήλ υποστήριζει την άλλη πλευρά, με την ελπίδα να κερδίσουν τη λαϊκή υποστήριξη με το να είναι στην αντίθετη πλευρά. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ  γίνονται με βάση την πεποίθησή του Ισραήλ ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα.

 ΠΗΓΗ:antiwar

Σχόλια

8 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
8 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Προηγούμενο άρθροΣτίχοιμα – Νύχτα του Δεκέμβρη
Επόμενο άρθροΕπανάσταση;Ariel!
Μετάβαση στο περιεχόμενο