σοκ

 

Από το κεφάλι της (διοικήσεις) που βρωμούσε φρικτά, μέχρι τον τελευταίο “ραδιοφωνικό ανταποκριτή” Κωλοπετεινίτσας (την ουρά), που είχε διοριστεί μέσω βουλευτικής πίεσης.

Θα ήθελα να τους είχα δει να υπερασπίζονται με τον ίδιο τρόπο τους κατοίκους της Κερατέας, τους χαλυβουργούς, ή τον κόσμο της Ιερισσού. Πολύ θα το ήθελα. Δεν το έκαναν.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που εξανέστην παρακολουθώντας τον τρόπο χειρισμού της επικαιρότητας από τις δημοσιογραφικές ομάδες της ΕΡΤ. Από την κάλυψη των πολιτικών γεγονότων, μέχρι τις ερωτήσεις-χάδι προς κυβερνητικά / κυβερνητικά αρεστά προσκεκλημένα άτομα.

Δεν ήταν όμως λίγες και οι φορές που με χαροποιούσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αναδεικνύονταν ορισμένα θέματα.

Ήταν πολλές οι παραγωγές που άξιζαν τον κόπο. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι “το σύμπαν που αγάπησα”, οι εκπομπές για τους αγρότες, ή “ο παραμυθάς” και πολλές άλλες ανεκτίμητης αξίας παιδικές εκπομπές.

Ακόμα κι αν έβριζα π.χ. για την θυγατέρα Σαλαγκούδη που τους είχαν φορτώσει εσχάτως, όπως άλλωστε έκαναν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Κράτους η ΕΡΤ; Όχι. Κι αν τελικά ορισμένοι θέλουν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας της, δεν έχουν παρά να πάψουν να διορίζουν χρυσοκάνθαρους ως “συμβούλους” εκεί.

Γιατί λοιπόν δέχτηκε αυτή την λυσασμένη επίθεση από τη ΝΔ;

Ποιος ωφελείται;

Πρώτοι και καλύτεροι, σπεύδουν να δρέψουν κέρδη από την κατάσταση οι ιδιώτες καναλάρχες. Η διαφημιστική πίτα είχε μειωθεί πολύ, η ποιότητα της ενημέρωσης που πουλάνε είναι πρόδηλα χαμηλή και κάθε μείωση του ανταγωνισμού, σίγουρα τους χαροποιεί. Δεν θα υπάρχει κανένα σοβαρό μέτρο σύγκρισης.

Και ποιος χάνει; Πέρα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ [με τους οποίους, παίζεται κατά πόσο συμπάσχει κανείς], χάνει ο κάθε Έλληνας. Όλοι όσοι μιλάνε Ελληνικά – των αλλοδαπών συμπεριλαμβανομένων-  όσοι ζουν στην Ελλάδα, ειδικά σε ακριτικές περιοχές [Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα], αλλά και όσοι Έλληνες ζουν εκτός της χώρας.

Χάνουμε ένα κομμάτι της ιστορίας μας, έναν θεσμό και μία δυνατότητα που είχαμε. Χάνουμε εθνικό πλούτο.

Κάτι τελευταίο: διάβασα ένα άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου στο οποίο αναφέρει την ανησυχία των ΗΠΑ για την απόφαση αυτή. Όχι επειδή κόπτονται για την ΕΡΤ, αλλά επειδή φοβούνται ότι προκαλεί μη-απαραίτητη τριβή στις σχέσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και φέρνει πιο κοντά τις εκλογές ή τη λαϊκή εξέγερση [βλέπε: Τουρκία]. Θα ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για να το βουλώσουν και να καθήσουν στα αυγά τους. Καμία έκπληξη.

Αλλά η σημερινή ΝΔ, γιατί έκανε κάτι τόσο “επικίνδυνο” για την πολυπόθητη σταθερότητα και προβλεψιμότητα;

Επειδή ο Σαμαράς είναι απρόβλεπτα επικίνδυνος, είναι ένας ήλιθιος πολιτικός που δεν θα διστάσει να φέρει την καταστροφή. Είναι εμμονικός, έχει μαυροβαμμένους φασίστες στο πλευρό του και παίρνει αποφάσεις εν θερμώ. Κανείς τους δεν ξέρει σκάκι και αυτό φαίνεται από την πορεία που ακολούθησαν με την ΕΡΤ.

Δεν ξέρω τί θα γίνει.

Ως τότε, παρακολουθώ ΕΡΤ από το Indymedia.

Επίσης, την παρακολουθώ από το The Press Project.

Αλλά και από το EBU μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ΕΡΤ.

Για το κανάλι της Βουλής, μπορείτε να βασιστείτε στο grnet.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο