10 χρόνια

Η ελληνική «είδηση» υπό διωγμό από το Ευρωκοινοβούλιο

Δελτίο τύπου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (3 Ιουνίου 2013)

Την ώρα που η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  πακετάριζε την έκθεσή της «η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο  και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα  03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει.

Με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της, όταν, μάλιστα αυτή προετοιμαζόταν για πάνω από 6 μήνες, ανταποκρινόμενη στην κάλεσμα της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.

Μήπως κάποιους σόκαραν τα όσα εικονίζουν οι φωτογραφίες της έκθεσης;

Ως ΕΦΕ απαντάμε πως, εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους  κεντρικούς  τοίχους του «ελεύθερου και ανοιχτού» Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει κατά τα άλλα όλα την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Αρνούμενοι την προβολή της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του  Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες μάλιστα  πριν τα εγκαίνιά της, απλά εθελοτυφλούν σε μια πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Τύπο, καταδεικνύοντας με τον πιο προφανή τρόπο πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα στην πράξη για την επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, παρά μόνο να αρκεστούν σε απλές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα τους που σκοπό έχουν ίσως να απαλύνουν τις συνειδήσεις τους στους κλειστούς και καθαρούς χώρους που κινούνται.

Καλούμε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις του κόσμου καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων  να στηρίξει τον αγώνα της ΕΦΕ σε αυτή την επίθεση που δέχεται η προσπάθεια μας για την «ελεύθερη παρουσίαση της είδησης», από κάποιους γραφειοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα.

Σε πείσμα όλων αυτών, απαντούμε πως η έκθεση  θα παρουσιαστεί και θα προβληθεί  στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο ημερίδας στα τέλη του Ιουνίου. Κι εκεί θα είμαστε όλοι μαζί για να ενώσουμε τις φωνές μας και  να ακουστεί η κραυγή αγωνίας μας μέχρι τους τοίχους που δεν μας επιτρέψατε να εκθέσουμε τα χαστούκια που τρώμε καθημερινά προσπαθώντας να ενημερώσουμε τους πολίτες, και να καταγράψουμε την ιστορία του τόπου μας.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο