Υποχρεωτικό το πεντικιούρ και για τους άνδρες που φοράνε πέδιλα

Με ειδική τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκης, καθίσταται υποχρεωτικό το πεντικιούρ όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες που φοράνε ανοικτά παπούτσια όπως είναι τα πέδιλα και οι σαγιονάρες.

Η τροπολογία συντάχθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και θα τεθεί σε ισχύ πανελλαδικά από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο έλαβε υπόψιν του τα χιλιάδες παράπονα που δεχόταν από αποτροπιασμένους πολίτες με τα απεριποίητα πόδια των συμπολιτών τους. Εκτός αυτού όμως η τροπολογία, η οποία θα ενσωματωθεί στους νόμους του κράτους, θα τονώσει σημαντικά την δοκιμαζόμενη από την κρίση αγορά των στούντιο νυχιών αλλά και την ψυχολογία ανδρών και γυναικών που θα κάνουν επιτέλους – έστω και υποχρεωτικά – κάτι για τον εαυτό τους.

Αυστηρές θα είναι και οι κυρώσεις για όσους δεν συμμορφωθούν. Όσοι πολίτες εντοπιστούν να επιδεικνύουν σε κοινή θέα τα απεριποίητα πόδια τους θα υποχρεωθούν να φοράνε για ένα μήνα τα πέδιλά τους μαζί με κάλτσες, στα πρότυπα του γερμανού τουρίστα. Εναλλακτικά θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή τους έναντι 300 ευρώ.

«Στοχεύουμε σε αύξηση της πελατείας των στούντιο πεντικιούρ κατά τουλάχιστον 100%. Η κυβέρνησή μας κάνει ένα ουσιαστικό βήμα προς την ισότητα των δύο φύλων» τονίζει στο Μπλομπ, o υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης χαιρέτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Περιποίησης Νυχιών αλλά και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι ενώ η Χρυσή Αυγή έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας ότι από την 1η Ιουλίου θα λειτουργεί στα γραφεία της στούντιο πεντικιούρ μόνο για Έλληνες που θα βάφει τα νύχια των ποδιών τους στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Πηγή: theblob.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο