Από το Αφγανιστάν : “Ευχαριστούμε Bradley Manning”

   Από τον

Δρ Hakim και τους Αφγανούς Εθελοντές Ειρήνης

  Η αναγνώριση του γεγονότος ότι 95 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βοήθησε αρκετούς ανθρώπους στον κόσμο να καταλάβουν ότι η μέθοδος του πολέμου δεν είναι “αποδοτική”. Μια ελπίδα δημιουργήθηκε στον κόσμο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη, θα μπορούσαν,

όπως καθορίζεται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τελικά «να σώσουν τις ερχόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου».

Η μάστιγα του πολέμου στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, με τα Ηνωμένα Έθνη να αναφέρουν ότι περισσότεροι από 3.000 Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, το ένα πέμπτο από τους οποίους ήταν παιδιά από το Αφγανιστάν.

Έτσι, οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να αδράξουν κάθε ευικαιρία για να πουν την αλήθεια για τον πόλεμο.

Τα 75.000 έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τα οποία έδωσε ο Bradley Manning στο Wikileaks για να ” βοηθήσει στην τεκμηρίωση του πραγματικού κόστους των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν”, μπορούν να βοηθήσουν όλους μας να αξιολογήσουμε κατά πόσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν υπήρξε οικονομικά αποδοτικός. Ο

Bradley Manning παρέδωσε επίσης, στο Wikileaks ένα βίντεο για την σφαγή του Farah / Granai, που συνέβη τον Μάιο του 2009, κατά την οποία,  86 με 147 Αφγανοί πολίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή.

Για την οποία επιδρομή οι ΗΠΑ είχαν παραδεχτεί ότι έγιναν “λάθη” κατά την εκτέλεσή της και ότι δεν ήταν εφικτό να διακρίνουν την ύπαρξη ή όχι πολιτών στην περιοχή. Η σφαγή του Farah/ Granai προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό άμαχων νεκρών από τότε που εισέβαλαν οι ξένες δυνάμεις στο Αφγανιστάν το 2001.

Οι Αφγανοί Εθελοντές για την Ειρήνη ζητούν την άμεση κυκλοφορία και δημοσιοποίηση του βίντεο για την σφαγή στο Farah / Granai .

Τα αρχεία αυτά αποκαλύπτουν αλήθειες για τον πόλεμο, καθώς και την εμμονή που έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία να χρησιμοποιούν τον πόλεμο για την επίτευξη των στόχων τους. Ο

Bradley Manning, είπε: “Στην προσπάθειά μας να διεξάγουμε τις επιχειρήσεις CT και COIN που είχαν στόχο “τρομοκράτες” και αντιστασιακούς, έγινε εμμονή η προσπάθεια σύλληψης και θανάτωσης των ανθρώπων που ήταν γραμμένοι στους καταλόγους που είχαμε…..”

Πόσα περισσότερα έγγραφα που αποκαλύπτουν την απώλεια αθώων ζωών, απαιτούνται για να αποδείξουν και να καθορίσουν ότι ο πόλεμος θα πρέπει να απαγορευτεί και ότι δεν θα έπρεπε να είναι ούτε καν η τελευταία λύση “άμυνας” ;


Όλα τα όπλα, όχι μόνο τα πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να απαγορευτoύν.

Μια ασφαλής ζωή και ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς όπλα είναι δυνατά ακόμα και στο Αφγανιστάν.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι τα Χειρουργικά Κέντρα έκτακτης ανάγκης στο Αφγανιστάν λειτουργούν όλες τις εγκαταστάσεις τους, χωρίς ένοπλη προστασία και ότι ο Δρ Ramazon Bashardost, ο τρίτος σε θέση, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2009 στο Αφγανιστάν, δεν έχει ένοπλους σωματοφύλακες.

Εμείς τα ανθρώπινα όντα είμαστε ικανά να ζούμε μαζί χωρίς πόλεμο.

Δισεκατομμύρια ανθρώποι σε όλο τον κόσμο ζουν καθημερινά χωρίς να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον.

Μπορούμε να θεσπίσουμε παγκόσμια πρότυπα για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας, μέσω της κατανόησης και του διαλόγου, και να αποκλείσουμε  τον πόλεμο από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών η χρήση του πολέμου ως έσχατη λύση.

Θα πρέπει να διαλυθεί το Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Φυσικά, η επίτευξη αυτών των δράσεων εξαρτάται από εμάς, τους πολίτες των οικονομικών και πολιτικών αλλαγών, τους πολίτες της Αραβικής Άνοιξης, του πολίτες των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων, τους αφυπνισμένους πολίτες κάθε χώρας, ώστε να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από την άνιση κυριαρχία των εταιρικών κυβερνήσεων με τους ιδιοτελείς νόμους και τα όπλα τους.

Δεν θα απελευθερώσουν τον Bradley Manning. Εμείς πρέπει να απελευθερώσουμε τον

Bradley Manning.

Δεν θα υποστηρίξουν τον Edward Snowden. Εμείς π

ρέπει να στηρίξουμε τον Edward Snowden.

Δεν θα μας δώσουν την ελευθερία μας. Εμείς πρέπει να

απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας.

Στο εσωτερικό  και καλύτερο κόσμο του Bradley Manning, αυτός είναι ελεύθερος!

Ο ίδιος κατέθεσε, “ένιωσα ότι είχα καταφέρει κάτι που μου επέτρεψε να έχω καθαρή συνείδηση με βάση ό, τι είχα δει, διαβάσει και ήξερα ότι συνέβαιναν τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν κάθε μέρα.”

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να ακούσετε αυτές τις «καθημερινές» τραγωδίες που λαμβάνουν χώρα στο Αφγανιστάν.

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις σκέψεις των Αφγανών Εθελοντών Ειρήνης παρακάτω.

Αντί να ψάλλουμε μοιρολόγια θανάτου, θέλουμε να εκφράσουμε μηνύματα ζωής.

Στη συνέχεια, ζητήστε μαζί μας να δημοσιοποιηθεί το βίντεο της σφαγής της Farah / Granai.

Abdul Ali

  :

Θα ήθελα να μοιραστώ τον πόνο όσων σκοτώθηκαν στη σφαγή της Farah, οπότε ζητώ από το Wikileaks να απελευθερώσει το βίντεο.

Σε ευχαριστώ, Bradley, για το θάρρος σου και την αίσθηση της ανθρώπινης ευθύνης σου να δώσεις αυτό το βίντεο. Έχεις όλη την υποστήριξή μου.

Faiz Ahmad

:

Ως ανθρώπινο ον και ένας Αφγανός πολίτης, θέλω να μάθω την αλήθεια, έτσι ώστε τέτοιες βίαιες τραγωδίες να μην επαναληφθούν. Θα μας δείξει πόσο πολύ χρειαζόμαστε το δρόμο της μη βίας.

Abdulhai

:

Πρέπει να μάθουμε ότι η δολοφονία, είτε από τους Ταλιμπάν, είτα από τις ΗΠΑ / και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ , δεν είναι αποδεκτές και δεν μπορούν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Προς το παρόν, ο Bradley Manning μας χρειάζεται, και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.

Raz Mohammad

:

Θα πρέπει να γίνει σαφές στους ανθρώπους πώς, για το κέρδος και την εξουσία, ομάδες όπως οι Ταλιμπάν και οι δυνάμεις των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ, σκοτώνουν χωρίς λογοδοσία.

Θέλουμε οι φωνές των ανθρώπων, όπως αυτή του Bradley Manning, να ακουστούν.Θέλουμε ιδιαίτερα

οι φωνές των παιδιών να ακουστούν, ανάμεσά τους και οι φωνές των παιδιών που έχουν σκοτωθεί.

Θέλουμε οι φωνές τους να μας στοιχειώσουν. Πρέπει να δώσουμε ένα βραβείο συνείδησης στον Bradley Manning.

Basir

Bita

: Η διαφάνεια και η συνείδηση που ο  Bradley Manning και τα Wikileaks επιδιώκουν,  είναι τόσο απαραίτητα στο Αφγανιστάν, καθώς οι κυβερνήσεις και οι εξουσίες φανερά και κρυφά προδίδουν τους ανθρώπους κάθε μέρα.

Barath Khan

  :

Ζητάμε να δημοσιευτεί το βίντεο της σφαγής της Farah, έτσι ώστε ο κόσμος να μάθει, πώς οι κυβερνήσεις και όλες οι αντιμαχόμενες ομάδες που εμπλέκονται στη σύγκρουση στο Αφγανιστάν διαθέτουν στρατηγικές και πολιτικές,  που σκοτώνουν τους ανθρώπους.

Θέλουμε οι κυβερνήσεις και οι αντιμαχόμενες ομάδες να ντραπούν για τις πράξεις τους. Γιατί θα πρέπει ο κόσμος ή οποιοδήποτε δικαστήριο της δικαιοσύνης να καταδικάζει και να τιμωρεί όσους αποκαλύπτουν αλήθειες;

Η συνείδησή μας έχει ξυπνήσει.

Η αλήθεια δεν εξαρτάται από μια απόφαση δικαστηρίων.

Είμαστε οι Αφγανοί Εθελοντές για την Ειρήνη.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ορίζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, θέλουμε ο Bradley Manning να αφεθεί ελεύθερος!

Η αλήθεια είναι σαν τον ήλιο που δεν μπορεί να καλύπτετε πάντα από τα σύννεφα.

Σε ευχαριστούμε Bradley Manning!

(πηγή : http://antiwar.com/blog/2013/06/18/from-afghanistan-thank-you-bradley-manning/)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο