Φρουρός σκοτώνει εβραίο Ισραηλινό στην Ιερουσαλήμ, επειδή τον άκουσε να φωνάζει στα Αραβικά “ο Θεός είναι μεγάλος”

Ένας εβραίος Ισραηλινός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, καθώς εκατοντάδες προσκυνητές άρχιζαν τις πρωινές προσευχές τους στον χώρο, που θεωρείται ο πιο ιερός για τον Ιουδαϊσμό. 

Ο μεσήλικας άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από την αστυνομία, φώναξε την φράση Allahu al-Akbar, ο Θεός είναι μεγάλος, τότε ένας ισραηλινός ιδιωτικός φρουρός άνοιξε πυρ, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Η φράση, αν και χρησιμοποιείται ευρέως στις αραβικές χώρες μιλώντας, συνδέεται συχνά στη Δύση με τρομοκρατική δραστηριότητα καθώς είναι φράση που φωνάζουν καμικάζι, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους.

Δ

ημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας ήταν τακτικός επισκέπτης στην περιοχή.  “

Δεν καταλαβαίνω γιατί πυροβολήθηκε. Όλοι εδώ γνωρίζουν τον ίδιο και τη συμπεριφορά του. Αυτό που συνέβη δεν είναι φυσιολογικό”, λέει David Dahan, ο οποίος ήταν στο Τείχος κατά τη στιγμή του πυροβολισμού, στην

ισραηλινή ιστοσελίδα ειδήσεων, Ynet.

Ένας κάτοικος της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στην  Ynet: “Ο φύλακας ασφαλείας θα έπρεπε να έχει ρίξει τον πρώτο πυροβολισμό στον αέρα, ακόμη κι αν ο άνθρωπος του φάνηκε ύποπτος, θα έπρεπε να τον πυροβολήσει στο πόδι και όχι κατευθείαν στο στήθος. Πυροβόλησε πολλές φορές. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον πυροβόλησε με 10 σφαίρες. Γιατί δεν σταμάτησε μετά την πρώτη σφαίρα; “


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Micky Rosenfeld, δήλωσε ότι την κίνηση αυτή του φρουρού πυροδότησαν μια σειρά από ενέργειες του άτυχου άντρα, πριν φωνάξει την φράση αυτή, θεώρησε ότι κινούνταν ύποπτα και είχε και τα χέρια στις τσέπες όταν την φώναξε.


Ο φρουρός συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία, στην οποία φέρεται να είπε, ότι πίστεψε πως ο άνθρωπος ήταν Άραβας και ετοιμαζόταν για κάποια επίθεση.  Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την κράτησή του μέχρι την Τρίτη. Η ταυτότητα του φρουρού δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.


 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο