Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της κατειλημμένης ΕΡΤ

25 Ιουνίου 2013
 
Η Γενική Συνέλευση υπαλλήλων του Γ.Λ.Κράτους, που πραγματοποιήθηκε στις 25-6-2013, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της κατειλημμένης ΕΡΤ.
 
Συγκυβέρνηση και Τρόικα έχουν θέσει ως βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού, την παράδοση του έργου των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχουν συμφωνήσει στο άνευ όρων και με κάθε τρόπο ξεπούλημα των φυσικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας της χώρας.
Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα χρειάζεται προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων. Οι κινήσεις που μέχρι τώρα κάνουν, δείχνουν τους πραγματικούς στόχους και στο δικό μας χώρο. Όλο το αντικείμενο του Υπ. Οικονομικών βρίσκεται σε κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης. Στο ΓΛΚ αλωνίζουν οι Ανάδοχες εταιρείες που μέσα από προτυποποιημένες συμβάσεις καθορίζουν τις δραστηριότητες όλων των υπηρεσιών.
Ζητάμε την απόσυρση της επαίσχυντης Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, που πέρα από το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2700 εργαζομένων καταλύει, με πραξικοπηματικό τρόπο, κάθε έννοια δημοκρατίας και αποτελεί τον προπομπό για την οριστική διάλυση του δημόσιου τομέα.
Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των κοινών αγαθών (νερό, ενέργεια, φυσικός και ορυκτός πλούτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες) και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.
Ο μόνος δρόμος να τους σταματήσουμε είναι ο συντονισμένος αγώνας ΟΛΩΝ εστιών αντίστασης της κοινωνίας, των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων και των απολυμένων, των μεταναστών, των κινημάτων πολιτών, των διάφορων συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών ανά τη χώρα, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.
Δεν είμαστε μόνοι. Δεν είμαστε λίγοι. Είμαστε παντού.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο