10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ρέθυμνο : Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά στην πανελλήνια ολομέλεια προέδρων δικηγορικών συλλόγων

Σήμερα το απόγευμα (4/7) στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου έγινε παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κ. Σακκά, μπροστά από το Ωδείο κατά την διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης της πανελλήνιας ολομέλειας προέδρων των δικηγορικών συλλόγων. Υπήρχαν πληροφορίες ότι στην εκδήλωση θα παραβρίσκονταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου. 

Η προσυγκέντρωση έγινε στην πλατεία 4ων Μαρτύρων με συμμετοχή περίπου 80 αλληλέγγυων που προχώρησαν σε πορεία προς την παλιά πόλη και το Ωδείο που θα γινόταν η εναρκτήρια εκδήλωση. Από νωρίς το απόγευμα η παλιά πόλη είχε κατακλυστεί από ασφαλίτες με πολιτικά σε όλες τις γωνίες και τις εισόδους της, ενώ ήταν σταθμευμένα 2 ή 3 τζιπ με ένστολους στην πλατεία Μικρασιατών πίσω από το Ωδείο. Η κεντρική του είσοδος κλείστηκε από τους αλληλέγγυους με πανό και τα σώματα τους, ενώ ήταν μεγάλη η αστυνομική δύναμη εντός του κτηρίου και στους γύρω δρόμους. Φυσικά ο υπουργός Δικαιοσύνης (?) δεν εμφανίστηκε ποτέ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κανελλόπουλος. 

Οι προσκεκλημένοι έμπαιναν από την πίσω πόρτα, που βρισκόταν από νωρίς υπό αστυνομική (ένστολη και μη) προστασία. Με τον τρόπο αυτό εισήλθαν οι “επίσημοι” όπως και ο δήμαρχος της πόλης (δικηγόρος και αυτός). Οι αλληλέγγυοι ήθελαν να εισέλθουν στο κτήριο για να διαβάσουν κείμενο αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά που διανύει την 31 ημέρα απεργιας πείνας και να ζητήσουν από την ολομέλεια να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό. Εκπρόσωπος της ολομέλειας βγήκε εκτός του ωδείου και προσπάθησε να χρονοτριβήσει λέγοντας πως το θέμα του Σακκά θα συζητηθεί αύριο στην ενότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα υπάρξει η σχετική τοποθέτηση. Όταν οι αλληλέγγυοι ζήτησαν να υπάρξει άμεση τοποθέτηση, απάντησε πως ήταν απλώς μια εναρκτήρια εκδήλωση απόψε και πως θα ανακοίνωναν αύριο την τοποθέτηση τους. 

Φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης και ο κόσμος παρέμεινε συγκεντρωμένος για αρκετή ώρα μπροστά από την κεντρική είσοδο. Αργότερα μετακινήθηκαν στην πλατεία Μικρασιατών όπου κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης και παρέμεινε κόσμος για αρκετή ακόμα ώρα. 

mpalothia.com

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο