Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ: Νέοι τραμπουκισμοί εναντίον τοξικομανών στα Εξάρχεια

 

Την Δευτέρα 15/7/2013, το βράδυ, ομάδα με κράνη και κουκούλες επιτέθηκε σε θεραπευόμενους του ΟΚΑΝΑ σε ουζερί στην Μπενάκη.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Θεραπευόμενων του Ο.ΚΑ.ΝΑ http://okanatherapevomenoi.blogspot.gr/:

Σε ουζερί στην Εμμ. Μπενάκη, ομάδα περίπου 15 αγνώστων, με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκε σε παρέα 4 ατόμων, θεραπευόμενων του ΟΚΑΝΑ και μελών του συλλόγου, τους άρπαξε τα τσαντάκια και τους ξυλοκόπησε, ο ένας είναι στο νοσοκομείο, οι δυο άλλοι στο σπίτι τους κτυπημένοι, και η κοπέλα της παρέας με σημάδια και μώλωπες στο πρόσωπο, γιατί πρόλαβε και κρύφτηκε στην τουαλέτα και δεν έφαγε πολλές….

Οι τραμπούκοι φώναζαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, “έξω η πρέζα απ’ τα Εξάρχεια” και άλλα παρόμοια….
Τα θύματα της επίθεσης, είναι ιδιαίτερα καλοβαλμένοι, δεν δίνουν δικαίωμα με την συμπεριφορά τους, δεν ασχολούνται με ουσίες και τέτοια, και φαίνεται πολύ περίεργο και δυσεξήγητο που διάλεξαν αυτούς για να επιτεθούν οι τραμπούκοι…
Ίσως το μόνο κίνητρο να ήταν η ληστεία (τους πήραν τα τσαντάκια, τα πορτοφόλια, τα κλειδιά, τα κινητά…).

Απ’ ότι μας είπαν, η παρέα συζήταγε μεγαλόφωνα περί ΟΚΑΝΑ, και μπορεί γι αυτό να στοχοποιήθηκαν.

Παρόμοια περιστατικά τραμπουκισμού σε χρήστες συμβαίνουν χρόνια τώρα, διάφοροι αυτόκλητοι «καθαριστές» της πλατείας, επιτίθενται κατά καιρούς σε μεμονωμένους χρήστες ή και σε ομάδες χρηστών, με σκοπό να «καθαρίσουν τα Εξάρχεια απ’ την πρέζα», βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες για να ιδεολογικοποιήσουν την «επαναστατική» τους δράση, όπως το προσφιλέστατο σ’ αυτούς «να διώξουμε τους πρεζέμπορους» και το αναπόδεικτο και γενικευτικό «τα ζάκια χαφιεδίζουν»…

Όμως, πέρα απ’ τα αστήρικτα τους επιχειρήματα, για μας είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως αυτές οι πρακτικές μόνο φασιστική νοοτροπία δείχνουν, πως οι δράστες αυτών των επιθέσεων, όσο κι αν αυτοχαρακτηρίζονται «αναρχικοί», «αυτόνομοι» κι «αντιεξουσιαστες», είναι βαθύτατα κρατιστές και εξουσιαστές, κοινωνικά ρατσιστές και φασίστες.

Το να πλακώνουν στο ξύλο ταλαιπωρημένους χρήστες και, χειρότερα, θεραπευόμενους προγραμμάτων που παλεύουν να συμμαζέψουν τις ζωές τους και να επανακοινωνικοποιηθούν, μόνο σε επαναστάτες και προοδευτικούς ανθρώπους δεν ταιριάζει.

Ποτέ δεν θα καταφέρουν να «χτυπήσουν τους πρεζέμπορους», αυτοί δεν συχνάζουν στις πλατείες, αλλά δεν τολμάνε κι όλας οι θρασύδειλοι τραμπούκοι να τους αγγίξουν, μόνο με τους φουκαράδες και τους ταλαίπωρους τα βάζουν….

Κι η επιχειρηματολογία που διαβάζουμε στα διάφορα μέσα, όσων προσπαθούν να δικαιολογήσουν τέτοιες επιθέσεις, είναι πανομοιότυπη με την αντίστοιχη των «κατοίκων» του Αγ. Παντελεήμονα, ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό δικαιολογούν τις επιθέσεις των χρυσαβγητών στους μετανάστες….

Θέλουμε λοιπόν, με αφορμή το τελευταίο αυτό περιστατικό, να καταγγείλουμε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον των αδύναμων, των χρηστών και των θεραπευομένων.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά των «αγνώστων» αυτών, που είναι χειρότεροι από τους μπάτσους και τους χρυσαβγήτες, τουλάχιστον αυτοί είναι γνωστοί φασίστες….

 Ζητούμε απ’ τις συλλογικότητες, τις ομάδες και τις οργανώσεις του «χώρου» και της περιοχής να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά των τραμπούκων, να τους καταδικάσουν και να τους αποκηρύξουν, να τους απομονώσουν και να τους σταματήσουν.

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, αριστερός κι αντιφασίστας, οφείλει να ξεκαθαρίσει την αντίθεσή του με τέτοιες πρακτικές, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς «ναι μεν αλλά», καθαρά και ξάστερα.

 Αλλιώς θα είναι κι αυτοί συνένοχοι και συνυπεύθυνοι με τους τραμπούκους και τους φασίστες…..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ Ο.ΚΑ.ΝΑ

(Θέλω απλώς να σημειώσω και να προσθέσω πως τέτοια φαινόμενα πλέον έχουν γίνει καθημερινά και αποτελούν συνήθεια, γεγονός που αποδεικνύει την μέγιστη ανάγκη τέτοιου είδους πρακτικές να καταδικάζονται και να εκτοπίζονται αλλά και να καταγγέλλονται στους συλλόγους. Η πρακτική αυτή δεν διαφέρει αλλά ενισχύει κιόλας τον ρατσιστικό και φασιστικό νόμο του Λοβέρδου που επανέφερε ο νέος υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και τις μεταφορές τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα και τα πογκρόμ της αστυνομίας εναντίον τους, γεμίζοντας τις ήδη ταλαιπωρημένες και ευάλωτες ομάδες δικαιολογημένο μίσος προς την κοινωνία και αποδυναμώνοντας κάθε συλλογική προσπάθεια βοήθειας τους)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο