10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Υπόθεση Marfin: Ένοχα για το θάνατο τριών εργαζομένων τα τρία από τα τέσσερα στελέχη της τράπεζας

 

b2ap3_thumbnail_marfin.JPGΤην ενοχή των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση της Marfin αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης. 

Ένοχοι κρίθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος, η διευθύντρια και ο υπεύθυνος ασφαλείας της τράπεζας, ενώ αθωώθηκε  η υποδιευθύντρια.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε ομόφωνα σε ποινές από 5 έως 10 χρόνια κατά συγχώνευση για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της Marfin και τον τραυματισμό 21 συναδέλφων τους από τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου στις 5 Μαίου 2010.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας όσο και ο υπεύθυνος ασφαλείας του υποκαταστήματος καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 ετών, ωστόσο σύμφωνα με τον Νόμο, εκτιτέα είναι τα 10. Η διευθύντρια του υποκαταστήματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ενός μήνα.

Οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους να δοθεί αναστολή στην έφεση. Οι δύο πρώτοι θα καταβάλλουν χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.

Η εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί αντίγραφο του φακέλου για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών και άλλων στελεχών της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε εισηγηθεί την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο