Δολοφονήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Κινήματος στην Τυνησία

20130725-180217.jpg

 Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξέσπασαν στην  Τυνησία, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του Γενικού Γραμματέα του κόμματος της αντιπολίτευσης Λαϊκό Κίνημα  και μέλος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, Mohammed Brahmi. Είναι η δεύτερη δολοφονία ενός ηγετικού πολιτικού της αντιπολίτευσης μέσα στο τρέχον έτος, στην Τυνησία.

“Ο Mohammmed Brahmi,  πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του στην Ariana,” ανέφεραν η κρατική τηλεόραση και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP,  την Πέμπτη.

Το Κόμμα “Λαϊκό Κίνημα” επιβεβαίωσε το θάνατό του. Ο Brahmi ήταν σε ένα αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του, έξω από την Τύνιδα, όταν ένοπλοι τον πυροβόλησαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλί Aroui.  Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι πυροβολήθηκε 11 φορές.

Λίγο μετά το θάνατό του, την Πέμπτη,  άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους  γύρω από την Τύνιδα. Έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Brahmi,  ένα μεγάλο πλήθος, μέσα στο οποίο ήταν και η κόρη του, Belkaeis (που απεικονίζεται στη φωτογραφία), θρήνησε τη δολοφονία του πολιτικού.

tun.jpg

Η δολοφονία του Brahmi έρχεται περίπου έξι μήνες μετά τη δολοφονία ενός άλλου κοσμικού πολιτικού, του  Chokri Belaid. Το κόμμα και η οικογένεια του Belaid είχαν κατηγορήσει  το κυβερνών κόμμα Ennahda για το θάνατό του, ο οποίος προκάλεσε διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Η πολιτική κρίση σχεδόν εκτροχίασε τη  μετάβαση  της χώρας μετά την ανατροπή τού, επί μακρόν ισχυρού, Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί το 2011.

Το κόμμα Ennahda  δήλωσε ότι η δολοφονία τού  Brahmi είναι ένα «δειλό και ειδεχθές έγκλημα» και καλεί την κυβέρνηση να “συλλάβει αυτούς που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και να αποκαλύψει εκείνους  που έχουν βάλει στο στόχαστρο τη σταθερότητα της χώρας.”

b2ap3_thumbnail_brahmi-tunisie.jpg

 

{"video":"https://www.facebook.com/photo.php?v=141166482756861","width":"560","height":"315"}

 

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία: Η δολοφονία του Σόκρι Μπελάιντ βάφει με αίμα την “Επανάσταση των Γιασεμιών”

 

DW

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο