10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Άκου να δεις σύντροφε..

 

b2ap3_thumbnail_anarchist-sea.jpg

Με όλη την αγάπη και με όλο το σεβασμό.

Δεν είμαστε επαναστατικές μηχανές. Είμαστε Άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιοπρέπεια μπορούμε. 

Κανείς δεν είναι “αγνός”. Μέσα σε κάθε μάχη θέλοντας να πετύχουμε το στόχο μας, κάνουμε ορισμένες υποχωρήσεις. Ο κάθε Άνθρωπος οριοθετεί αυτές τις υποχωρήσεις μέσα στο πλαίσιο του αξιακού του κώδικα. Κάθε Άνθρωπος έχει τις δικές του αξίες. Καλό θα ήταν να το διαπιστώσουμε και όχι να κατακρίνουμε με ευκολία. Αυστηρά και απλουστευμένα.

Είμαστε Άνθρωποι, και όχι μηχανές. Νιώθουμε φόβο. Νιώθουμε πόνο. Θέλουμε να επιβιώσουμε. Θέλουμε να ζήσουμε. Αγαπάμε τη ζωή. Ότι κάνουμε είναι από αγάπη για τη ζωή. 

Ο καθένας από εμάς βάζει το λιθαράκι στο γρανάζι του συστήματος. Ενδεχομένως και χωρίς να μπορεί να το κάνει εμφανώς. Το κάνει όπως νομίζει και με τον τρόπο που νομίζει. Όσο αντέχει. Τουλάχιστον δε μένει άπραγος. 

ΖΗΤΩ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

 

«[…]χαιρετίζουμε κάθε συντρόφισσα και κάθε σύντροφο που παλεύουν από οποιοδήποτε οδόφραγμα και από οποιαδήποτε μεριά αυτής της ζωής. Χαιρετίζουμε τη συντρόφισσα που μεταφράζει κείμενα σε άλλες γλώσσες, έχοντας πίσω της μια ολόκληρη μέρα εξοντωτικής επισφαλούς εργασίας. Το σύντροφο που φροντίζει ένα διαδικτυακό μέσο αντιπληροφόρησης, προσφέροντας ατέλειωτες ώρες μπροστά στις οθόνες. Τη συντρόφισσα που πασχίζει για τη γέννηση μιας αυτοδιαχειριζόμενης υποδομής, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό για μια άλλη κοινωνία, πιο όμορφη και δίκαιη. Το σύντροφο που συγκεντρώνει και στέλνει βιβλία στους ανήλικους ομήρους του κράτους, αρνούμενος να δεχτεί ότι έτσι έχουν τα πράγματα και κάποιοι θα πέσουν στο γκρεμό. Τη συντρόφισσα που εκπαιδεύεται και οπλίζεται, έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας κάθε λάθους, ακόμα και του πιο μικρού. Το σύντροφο που συλλέγει πληροφορίες για τον εχθρό, ξέροντας ότι ακόμα και μια παράταιρη λέξη μπορεί να του στερήσει τη σωματική του ελευθερία. Όλες και όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε στον αγώνα, η κάθε μια και ο καθένας από τη δικιά του μεριά. Κάθε προσφορά που ξεκινά από την καρδιά είναι εξίσου σημαντική.»

Απόσπασμα από την πρώτη και μέχρι στιγμής τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης “Ανάδραση” (3-12-2010).

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=xDzGz3DQCiU","width":"400","height":"200"}

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο