Κρατούμενος απεργός πείνας πεθαίνει στις φυλακές της Καλιφόρνια

Οι κρατούμενοι φίλοι του δήλωσαν ότι ο Sell συμμετείχε στη μαζική  απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές της Καλιφόρνια, η οποία βρίσκεται σήμερα στην  22η ημέρα. Οι κρατούμενοι  ανέφεραν περαιτέρω ότι ο Sell είχε  ζητήσει ιατρική βοήθεια αρκετές ημέρες πριν από το θάνατό του. Τον περιέγραψαν ως «ένα δυνατό, καλό άτομο» και αμφισβήτησαν ανοιχτά τον ισχυρισμό του Τμήματος Αποκατάστασης και Βελτίωσης (CDCR), αποκλείοντας ότι αυτοκτόνησε, λέγοντας ότι ήταν “εντελώς έξω από το χαρακτήρα του”.

Οι δικηγόροι είναι εξοργισμένοι με τον θάνατο του Sell, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν το CDCR είχε διαπραγματευθεί με τους απεργούς.

Διαμεσολαβητές προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για το συμβάν:  “Αυτή η ιστορία είναι πολύ ανησυχητική και έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις ότι οι κρατούμενοι απεργοί πείνας  λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα,” λέει ο Ron Ahnen, της California Focus Prison   και της  ομάδας που εκπροσωπεί τους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Η απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές της Καλιφόρνια έχει ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και βρίσκεται σήμερα στην 22η ημέρα, με 601 κρατούμενους να αρνούνται την τροφή.

Διαβάστε επίσης: Τα πρόσωπα πίσω από την Απεργία Πείνας στις φυλακές της Καλιφόρνια

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο