10 χρόνια

Η Πολιτεία της Φλόριντα θα εκτελέσει έναν ψυχικά και διανοητικά ασθενή, αν δεν παρέμβει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Αν δεν παρέμβει το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσα στις  επόμενες ημέρες, η Πολιτεία της Φλόριντα θα εκτελέσει στις 5 Αυγούστου τον John Ferguson, παρά το απόλυτα τεκμηριωμένο ιατρικό του ιστορικό, σύμφωνα με το οποίο υποφέρει από ψύχωση πάνω από 40 χρόνια.

Διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια, ο Ferguson πιστεύει ότι αυτός είναι ο «πρίγκιπας του Θεού» και ότι μετά την εκτέλεση του, θα μετενσαρκωθεί στο ίδιο το σώμα του, θα βοηθήσει τον Ιησού στην καταπολέμηση του Αντίχριστου, θα  σώσει την Αμερική από μια κομμουνιστική απειλη, και θα κυβερνήσει τη γη.

Νομίζει ότι η καταδίκη του είναι το αποτέλεσμα μιας κομμουνιστικής συνωμοσίας.

Είναι βέβαιος ότι το κράτος επιδιώκει να τον εκτελέσει όχι για τα εγκλήματά του, αλλά για να τον εμποδίσει να καθίσει στα δεξιά του Θεού.

Μετά από μια τραυματική βλάβη του εγκεφάλου σε ηλικία 21 ετών, ο Ferguson έχει περάσει μια δεκαετία μπαινοβγαίνοντας σε ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Οι γιατροί συνέστησαν μακροχρόνια νοσηλεία και θεραπεία.

Προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο επειδή ήταν επικίνδυνος ψυχικά ασθενής.

Παρ ‘όλα αυτά, τελικά πήρε εξιτήριο.

Μέσα σε δύο χρόνια, ο Ferguson αντιμετώπισε δίκες  για πολλαπλές δολοφονίες.

Οι δικηγόροι του Φέργκιουσον δεν είπαν ποτέ στους ενόρκους για την ψυχική ασθένειά του.

Έχει περάσει 35 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της Φλόριντα, και δεν αποτελεί έκπληξη, που συνεχίζει να υποφέρει από ψυχωσικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων, που τον ταλαιπωρούσαν και πριν τη σύλληψη του.

Ακόμη και το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα συμφωνεί, ότι ο Ferguson είναι σοβαρά ψυχικά άρρωστος και πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εκτέλεση του Φέργκιουσον μπορεί να προχωρήσει, διότι εφάρμοσε εσφαλμένο νομικό πρότυπο για την ψυχική ικανότητα, που απαιτείται για να εκτελεστεί κάποιος.

Οι δικηγόροι του Φέργκιουσον έχουν καταθέσει τώρα μια αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας από το Δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεσή του. Το

Συνταγματικό δίκαιο είναι σαφές: η εκτέλεση ενός ψυχικά και διανοητικά άρρωστου, παραβιάζει την Όγδοη Τροπολογία για σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία. Ένας καταδικσμένος

κρατούμενος πρέπει να έχει λογική κατανόηση του λόγου για τον οποίο οδηγείται σε εκτέλεση και να κατανοεί και την συνέπεια της  εκτέλεσής του. Ο

Ferguson δεν έχει κανένα από τα δύο.

Παρά τη συνταγματική αυτή απαγόρευση, Πολιτείες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να εκτελούν τους ψυχικά ασθενείς,  (όπως ο Edwin Hart Turner, που εκτελέστηκε πέρυσι από την πολιτεία του Μισισιπή). Η Πολιτεία της

Φλόριντα θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση τη Δευτέρα, αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν παρέμβει.

Η Φλόριντα είναι πρωτοπόρα στις θανατικές καταδίκες και εκτελέσεις. Η ε

κτέλεση του Φέργκιουσον θα είναι άλλη μία σοβαρή αδικία στον μακρύ κατάλογο της πολιτείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να παρέμβει, πριν η Πολιτεία της Φλόριντα εκτελέσει έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι σοβαρά διανοητικά άρρωστος.

(πηγή :http://www.aclu.org/blog/capital-punishment/florida-will-kill-severely-mentally-ill-man-unless-supreme-court-intervenes)

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο