Ο Νετανιάχου πιθανόν να ζητήσει τεστ DNA από επίδοξους μετανάστες, για ν’αποδείξουν την Ιουδαϊκή καταγωγή τους.

“Από το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι είναι δυνατόν να ζητηθεί από τους επίδοξους μετανάστες, που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση, να υποβληθούν σε εξετάσεις ώστε να αποδείξουν την εβραϊκή καταγωγή τους.

Αρκετά άτομα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ θα μπορούσαν να υποβληθoύν σε τεστ DNA για να αποδείξουν την εβραϊκότητά τους, ανακοινώθηκε την Κυριακή από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η πολιτική αυτή αναφέρθηκε στη Maariv τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά, αφού η ισραηλινή εφημερίδα αποκάλυψε ότι μία 19χρονη γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ένωση ήταν υποχρεωμένη να υποβληθεί σε τεστ DNΑ, ώστε να αποδειχθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος σε ένα “Birthright” ταξίδι στο Ισραήλ. Τα καλοκαίρια χιλιάδες νέοι Εβραίοι από διάφορες χώρες προετοιμάζονται  για να συμμετάσχουν στο TaglitBirthright πρόγραμμα. Από το 1999, το ταξιδιωτικό πρόγραμμα Birthright to Israel, έφερε πάνω από 340.000 νέους Εβραίους από 62 διαφορετικές χώρες στο Ισραήλ,  ένα δωρέαν ταξίδι με επισκέψεις σε διάφορα μέρη της χώρας με δεδηλωμένους στόχους του προγράμματος  να μειώσει την απόσταση μεταξύ του Ισραήλ και των εβραϊκών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο και να ενισχυθεί η εβραϊκή ταυτότητα και η σύνδεση των συμμετεχόντων με την εβραϊκή ιστορία και τον πολιτισμό.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως όλοι οι Εβραίοι έχουν το «αναφαίρετο δικαίωμα» να επισκεφτούν τη χώρα, ενώ οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες αποκλείονται από την επιστροφή. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις Εβραίων, που αντιτίθενται και αντιδρούν απέναντι στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που ενισχύει στην ουσία τον ρατσισμό, ενώ ταυτόχρονα με λανθάνοντες τρόπους καλλιεργεί την αίσθηση της ανωτερότητας της εβραϊκής καταγωγής.

Με την ανακοίνωση που βγήκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, εντείνονται οι αντιδράσεις, εφόσον πλέον υπάρχει το σκεπτικό να ζητούν και τεστ DNA από όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για να επιβεβαιώνεται η Ιουδαϊκή καταγωγή τους.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι πολλοί Εβραίοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση που έχουν γεννηθεί εκτός γάμου μπορεί να υποχρεωθούν να υποβληθούν σε εξέταση DNA, για να επιβεβαιώσουν την εβραϊκή κληρονομιά τους, προκειμένου να τους επιτραπεί να μεταναστεύσουν ως Εβραίοι ή να συμμετάσχουν σε ταξίδια του προγράμματος Taglit-Birthright Israel.

(πηγές:
http://mondoweiss.net/2013/08/netanyahu-may-require-dna-tests-to-prove-immigrants-have-a-jewish-bloodline.html

The Times of Israel)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο