Η Ουρουγουάη δείχνει το δρόμο για τη νομιμοποίηση της Μαριχουάνας

Το άνευ προηγουμένου σχέδιο της Ουρουγουάης να δημιουργήσει την πρώτη νόμιμη αγορά μαριχουάνας έκανε το πρώτο κρίσιμο βήμα του λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31/07/2013.

Τα 50 μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού Broad Front ενέκριναν παμψηφεί την πρόταση σύμφωνα με την κομματική τους γραμμή, μετά από περισσότερες από 13 ώρες έντονων αντιπαραθέσεων με τους υπόλοιπους 46 βουλευτές της κάτω βουλής του Κογκρέσου.

Αν το μέτρο νομιμοποίησης της μαριχουάνας περάσει και από τη Γερουσία, η Ουρουγουάη θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που χορηγεί άδεια και επιβάλλει κανόνες για την παραγωγή, τη διανομή και την πώληση μαριχουάνας σε ενήλικες καταναλωτές.

Οι νομοθέτες του κυβερνώντος συνασπισμού εξέφρασαν την άποψη πως μία νόμιμη βιομηχανία μαριχουάνας θα δώσει τη λύση στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, ο οποίος αποτελεί μία δαπανηρή και αιματηρή αποτυχία.

Σύμφωνα με τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, η νομιμοποίηση της παραγωγής και της ελεύθερης διανομής μαριχουάνας σε ενήλικες, θα εξαλείψει και τη νομική αντίφαση, κατά την οποία επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας τη στιγμή που η καλλιέργεια και η πώλησή της απαγορεύονται.

The Arkan Project

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο