10 χρόνια

Πάτρα, Αύγουστος 2013

Απ’ το 1973 , που ο χώρος του Πανεπιστημίου της Πάτρας , που σήμερα αποκαλούμε Παράρτημα , καταλήφθηκε από εξεγερμένους αγωνιστές , μέχρι και σήμερα , υπήρξε η καρδιά και η ψυχή των αγώνων της πόλης.

Η χαρακτηριστική πολυμορφία της σκέψης και της δράσης των αγωνιστών που δρουν με βάση το παράρτημα , βοήθησε στην επιβίωση και στο μεγάλωμα της επιρροής που ασκεί στην πόλη και στην περιοχή.

Ντόπιοι αγωνιστές και φοιτητές από όλη την ελλάδα , που έρχονται να σπουδάσουν στην πάτρα , παρεμβαίνουν και καθορίζουν τις εξελίξεις στην περιοχή ,αποτελώντας ένα αιχμηρότατο αγκάθι στα σχέδια του ολοκληρωτισμού που επιδιώκει το κράτος και διάφοροι φασιστοειδείς πολιτικοί σχηματισμοί.

Κανένας κρατικός και φασιστικός σχεδιασμός δεν περνά χωρίς ισχυρότατη αντίσταση και αντίδραση των ομάδων που στεγάζουν τη δράση τους στο παράρτημα .

Πολλές φορές το κράτος επιχείρησε να φιμώσει τις φωνές που αντιστέκονται και πάντα ξεκινάει με το κλείσιμο του παραρτήματος. Πάντα όμως η αντίσταση των αντιδρούντων  νικά και το παράρτημα μετρά φέτος 40 χρόνια δράσης.

Η χτεσινή επέμβαση της αστυνομίας , με τη βοήθεια της δημοτικής εξουσίας και των παρακρατικών , εντάσσεται στην προσπάθεια του κράτους να φιμώσει οποιαδήποτε αντίθετη φωνή και δράση.

Εγγενή προβλήματα (καλοκαιρινή αποχώρηση φοιτητών και κρατική τρομοκρατία με 100άδες προσαγωγές και συλλήψεις από την αρχή του χρόνου ) κατέστησαν ευάλωτο το παράρτημα όπως και την κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο και στο στέκι του ΤΕΙ, των άλλων δυό υπό κατάληψη χώρων αντίστασης.

Έτσι με σχετική ευκολία οι χώροι αυτοί καταλήφθηκαν από το κράτος .

Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανασύνταξης από τις ομάδες που διαχειρίζονται το παράρτημα εδώ και 40 χρόνια.

Με κινηματικές διαδικασίες , καθαρό μυαλό και ξεκάθαρο πρόταγμα , πολύ σύντομα το παράρτημα και οι άλλοι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι θα ξαναπεράσουν  στα χέρια μας και θα συνεχίσουν να αποτελούν τη συνείδηση της πόλης και της περιοχής.

Οι δράσεις που έχουν αποφασιστεί ως τώρα είναι :

1- Συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 6/8/13 στις 11 το πρωί στην πλατεία Όλγας και μοίρασμα έντυπου υλικού.

2-Πορεία στις 12:30 από την πλατεία Όλγας στα δικαστήρια για συμπαράσταση στους συντρόφους που συνελήφθησαν στην κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο.

3-Συνέλευση για να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο