Εκατοντάδες ασθενείς πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων στα νοσοκομεία της Γάζας.

Τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν έλλειψη καυσίμων, η οποία έχει πλήξει σοβαρά την ικανότητά τους να θεραπεύσουν τους ασθενείς. Τα καύσιμα απαιτούνται για να τροφοδοτούν τις  γεννήτριες των νοσοκομείων.

Το υπουργείο υγείας, δήλωσε πως πολλά νοσοκομεία στη Γάζα έχουν απόλυτη ανάγκη τα καύσιμα.Η έλλειψη καυσίμων έχει προκαλέσει σχεδόν 500 θανάτους Παλαιστινίων και εκατοντάδες άλλοι βρίσκονται σε κίνδυνο να πεθάνουν, αν δεν μπορέσουν να λειτουργήσουν οι γεννήτριες.

Ο αιγυπτιακός στρατός έκλεισε στις 3 Ιουλίου το πέρασμα της Ράφα, το μόνο σημείο εισόδου ή εξόδου για την Γάζα, αφήνοντας έτσι χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους, όπως ασθενείς, φοιτητές, και ανθρώπους που κατέχουν βίζα και θεωρήσεις υπηκοοτήτων για άλλες χώρες. Η Αίγυπτος ανοίγει το πέρασμα συγκεκριμένες ημέρες μετά την αποπομπή του προέδρου Mohamed Morsi από το στρατό. Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Αίγυπτος εμπόδισε επίσης τη μεταφορά βασικών αναγκών στη Λωρίδα της Γάζας μέσω των σηράγγων. Ο αιγυπτιακός στρατός πλημμύρισε αρκετές από τις σήραγγες τον Φεβρουάριο.

Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται υπό αποκλεισμό από αέρα, στεριά και θάλασσα από το ισραηλινό καθεστώς εδώ και έξι χρόνια, από τον Ιούνιο του 2007 μετά την δημοκρατική εκλογή του κινήματος της Χαμάς για να αναλάβει την διοίκηση της επικράτειας.

Ο αποκλεισμός έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την ανθρωπιστική και οικονομική κατάσταση της περιοχής, έχοντας μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου.

(πηγή :http://english.pnn.ps/index.php/national/5336-hundreds-die-as-gaza-hospitals-face-fuel-shortage)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο