Ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζει να σκοτώνει

Ο Άσραφ Αλ Κάρα και ο Χέιθαμ Αμπού Ραντουάν, 17 ετών και οι δύο, υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου στη σήραγγα όπου δούλευαν. Την Κυριακή ένας Παλαιστίνιος ο Τζιχάντ Ιρμπάτι, σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν κατέρρευσε άλλη μια σήραγγα.

 

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στις αρχές Σεπτέμβρη ότι καταστέλλουν το δίκτυο των τούνελ.

Ιατροί λένε ότι πάνω από 160 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στα υπόγεια τούνελ από τότε που το Ισραήλ επέβαλλε τον αποκλεισμό της Γάζας. Τα τούνελ αποτελούν τον ομφάλιο λώρο από τον οποίο τρέφεται η αποκλεισμένη Λωρίδα.

Το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα χαλάρωσε τις επιπτώσεις του αποκλεισμού για κάποιους κατοίκους στους οποίους επετράπη να βγουν από τη Γάζα για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Όμως το πέρασμα δεν προορίζεται για μεταφορά αγαθών με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το άκρως επικίνδυνο «λαθρεμπόριο» μέσω των τούνελ.

by intifadagr

Υπέκυψε στα τραύματά του 14χρονος Παλαιστίνιος

alt

 

Μετά από ένα μήνα μάχης, ο 14χρονος Ιμπραχίμ Αντνάν Αλ Ζάρα κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας. Είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά πυροβολικού, κοντά στο νοσοκομείο Γουαφάα στην Πόλη της Γάζας, μαζί με τον 15χρονονο ξάδερφό του Μοχάμεντ. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τα δύο παιδιά είχαν τραύματα από θραύσματα σε όλο τους το σώμα. Είχαν εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σίφα, αλλά αργότερα είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο εντός των κατεχομένων του 1948 (Ισραήλ), όπου ανακοινώθηκε ο θάνατος του Ιμπραχίμ.

by intifadagr

     

 

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments