Κυβέρνηση των ΗΠΑ : “Θέλουμε η τιμωρία του Β. Μanning ν’αποτελέσει σκληρό παραδειγματισμό”

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Manning άσκησαν έντονη κριτική στους κατηγόρους του, που επιμένουν σε ελάχιστη ποινή γι’αυτόν τα 60 χρόνια “προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τον Μanning να έχει ζωή”.

Οι δημόσιοι κατήγοροι της κυβέρνησης των ΗΠΑ ζήτησαν την Δευτέρα 19 Αυγούστου, από το στρατιωτικό δικαστήριο να φροντίσει η τιμωρία του  πληροφοριοδότη των Wikileaks, Bradley Manning, να αποτελέσει παραδειγματισμό για όλους, εξασφαλίζοντας ότι ο 25χρονος θα ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στη φυλακή.

Η υπεράσπιση κατέκρινε την παρότρυνση για υπερβολική ποινή, που στην ουσία στοχεύει να εμποδίσει τον Manning από το να μπορέσει κάποια στιγμή να έχει ζωή.

“Το δικαστήριο πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε εκείνους που απελευθερώνουν εμπιστευτικές πληροφοριών,” δήλωσε ο εισαγγελέας Στρατού λοχαγός Joe Morrow, στην συνταγματάρχη δικαστή Denise Lind, η οποία επιβλέπει την υπόθεση, προτρέποντας στην ελάχιστη ποινή των 60 χρόνων, καθώς και στην επαίσχυντη απόλυσή του από τον στρατό και πληρωμή προστίμου

$ 100.000.

Ο Manning “αξίζει να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου της ζωής του στη φυλακή,” επέμεινε ο Morrow.

Ο Nathan Fuller, μέλος του Δικτύου Υποστήριξης του Bradley Manning, είπε στο “Common Dreams” : “Οι δημόσιοι κατήγοροι επέμειναν, πως πρέπει να αποτρέψουν να γίνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον και είναι αναγκαίο η τιμωρία του Bradley Manning να αποτελέσει σκληρό παραδειγματισμό. Κατέστησαν σαφές ότι όποιος άλλος σκεφτεί να δημοσιοποιήσει απόρρητες πληροφορίες θα πρέπει να κοιτά την τιμωρία του Manningν. Επιθυμούν ξεκάθαρα να υπερβούν όποια ποινή θα μπορούσε να θεωρηθεί λογική”.

Η υπεράσπιση του Manning κατέκρινε την απάνθρωπη στάση των εισαγγελέων κατά του Manning, ζητώντας ποινή που δεν θα ‘χει εκδικητικό χαρακτήρα.

“Το μεγαλύτερο έγκλημα του Manning είναι ότι ενδιαφέρθηκε για την άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών”, δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης David Coombs στο δικαστήριο, ζητώντας ποινή που δεν θα ξεπερνά τα 25 χρόνια για τον εναγόμενο.

Μιλώντας μετά το δικαστήριο, Coombs δήλωσε, ” οι εκλεγμένοι ηγέτες μας δεν θέλουν να αμφισβητείται με κανέναν τρόπο η εθνική ασφάλεια.”

Ο Manning, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στα τέλη Ιουλίου για 20 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων της ομοσπονδιακής ηλεκτρονικής απάτης και της κατασκοπείας, μπορεί ν’αντιμετωπίσει ποινή έως και 90 χρόνια στη φυλακή, εκτός από τις 900 ημέρες που έχει ήδη εκτίσει στη φυλακή, οι οποίες  περιελάμβαναν και απομόνωση.

Η δικαστής Lind ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εξετάζει την ποινή του Manning την Τρίτη(20 Αυγούστου) το πρωί.

“60 χρόνια ποινή θα είναι τρομακτική”, δήλωσε ο Fuller στο Common Dreams.

“Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήταν τρομακτικά απάνθρωπο για τον Bradley Manning.”

(πηγή :http://www.commondreams.org/headline/2013/08/19-5)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο