Η ταινία, αποτελεί επί της ουσίας το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η Αυτοκρατορία του Χρέους» και διαδραματίζεται στο μακρινό πλανήτη H.E.L.A.S.S. 20-11, όπου δύο άσπονδοι φίλοι, ο Τζέφρι και ο Μπένι, αποφασίζουν να σώσουν τον τόπο τους όχι μόνο από τα μυθικά «Δημοσιονομικά Προβλήματα» αλλά και από τους “δαιμονισμένους” πολίτες που έχουν καταληφθεί από την Σκοτεινή Υπερδύναμη Ριζικών Ανατροπών (Σ.Υ.ΡΙΖ.Α) και αρνούνται να δεχθούν το «φάρμακο» που θα τους σώσει, τη στιγμή που ο γαλαξίας «Ευρωζώνη» καταρρέει.

Οι δύο άνδρες καταφέρνουν να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία του μικρού πλανήτη ο οποίος βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και με όπλα όπως είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, οι αλλεπάλληλοι φόροι και οι περικοπές των εισοδημάτων, προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα τέρατα «Μαύρη τρύπα του Ελλείμματος» και «Αφύσικα Διογκωμένο Δημόσιο Χρέος» που απειλούν όχι μόνο την ευημερία του πλανήτη αλλά και τον πολύτιμο λίθο «τράπεζα», την πηγή της ζωής.

Στην άνιση αυτή προσπάθειά του Τζέφρι και του Μπένι θα συνδράμει μια μυστική διαγαλαξιακή ομάδα, οι Τροϊκανοί, που θα τους μυήσει στη ξεχασμένη τέχνη της χειραγώγησης και της λεκτικής τρομοκρατίας, με πόλεμο αντιφατικών δηλώσεων κα προειδοποιήσεων γα τα χειρότερα που έρχονται, προκειμένου να πείσουν τους ανυπάκουος και άφραγκους πολίτες να δεχθούν την «αγωγή» εξόδου από την κρίση που ταλανίζει όλο το γαλαξία.

Η ταινία παρακολουθεί τους δύο άνδρες στη δραματική τους προσπάθειά να εξασφαλίσουν την περίφημη έκτη δόση του «Δανείου» όταν φαινομενικά ξαφνικά, διακόπτονται οι δια ζώσης συνομιλίες τους με τους σοφούς «Τροϊκανούς».

Καθηλωτική αγωνία, πολύωρες τηλεδιασκέψεις, δράση που κόβει την ανάσα και ερμηνείες επιπέδου πλαισιωμένες από καταπληκτικά οπτικά εφέ (ανατινάξεις νοσοκομείων, κατεδαφίσεις σχολείων, κ.ά.) και 10 εκατ. κομπάρσους, σε αυτή τη μοναδική κινηματογραφική ταινία, που αναμένεται να σπάσει τα (ασφαλιστικά) ταμεία και έχει ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως (Moody’s, Fitch, Standard & Poor’s).

Σύντομα σε μια αίθουσα κοντά σας.

theblob.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments