Τρεις νεκροί στην Καλάντια μετά από έφοδο του ισραηλινού στρατού – Διαδηλώσεις στη Δ. Όχθη

DSC02479-600x450.jpg

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής νωρίς το πρωί, ο 32χρονος Robin Ziad, εργαζόμενος στον οργανισμό του ΟΗΕ UNRWA, ο οποίος ήταν στο δρόμο του για τη δουλειά,  πυροβολήθηκε στο στήθος με πραγματικά πυρά. Ο Younes Jahjouh, ηλικίας 22 ετών, πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ  20χρονος Jihad Aslan πυροβολήθηκε στο λαιμό – και με πραγματικά πυρά. Oi Robin και Younes πέθανan αμέσως από τραύματά τους, ενώ ο Τζιχάντ μεταφέρθηκε στη Ραμάλα νοσοκομείο, όπου και ανακοινώθηκε αργότερα ότι είναι κλινικά νεκρός. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν την επιδρομή τους, συλλαμβάνοντας τον άνθρωπο που έψαχναν και έφυγαν από το στρατόπεδο προσφύγων περίπου στις 7.30 π.μ..

Εκατοντάδες πενθούντων συμμετείχαν στην κηδεία των τριών μαρτύρων του προσφυγικού καταυλισμού της Καλάντια, ενώ οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας μετέφεραν τα σώματά τους  στο νεκροταφείο του καταυλισμού όπου και ετάφησαν. 

Μετά την κηδεία, δεκάδες νέοι διαδήλωσαν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στο σημείο ελέγχου της Καλάντια και έφτιαξαν οδοφράγματα από φλεγόμενα λάστιχα για να αποτρέψουν τον ισραηλινό στρατό να πλησιάσει. Οι ισραηλινές δυνάμεις έφθασαν κοντά στα οδοφράγματα και έριξαν δακρυγόνα  και βόμβεςκρότου-λάμψης, ενώ η παλαιστινιακή νεολαία υπερασπίστηκε την περιοχή πετώντας πέτρες στο Τείχος του Απαρτχάιντ, στο σημείο ελέγχου και τους βαριά οπλισμένους στρατιώτες και τεθωρακισμένα.  Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν με σφαίρες  με επικάλυψη καουτσούκ τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα.

20130826_140918-600x450.jpg

 
Γενική απεργία κηρύχτηκε σε όλη τη Δυτική Όχθη, καθώς καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν  σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μάρτυρες και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κατοχή που το προκάλεσε. Επίσης, η είδηση για τους νεκρούς προκάλεσε διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε πολλές άλλες πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Χεβρώνας σε απάντηση στις δολοφονίες. Διαδηλωτές οπλισμένοι με πέτρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δακρυγόνα,  σφαίρες καουτσούκ και  βόμβες κρότου-λάμψης από τον ισραηλινό στρατό.

 {"video":"https://www.youtube.com/watch?v=MlorZrqKC-4","width":"560","height":"315"}

Η Τρίτη 27 Αυγούστου, έχει ανακηρυχθεί  ως “Ημέρα θυμού” και αναμένονται περισσότερες διαδηλώσεις σε όλη τη Δυτική Όχθη σε απάντηση στις δολοφονίες στις Καλάντια και ενάντια στη συνεχιζόμενη κατοχή. 

ΠΗΓΗ: occupiedpalestine

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο