10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Εργασιακό δελτίο 21/9/2011

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΞΕΦΤΙΛΑ.
Την πραγματοποίηση νέας γενικής απεργίας στις 5 Οκτωβρίου αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα, από κοινού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να μετάσχουν σε τρίωρη στάση εργασίας στις 22 του μήνα, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Τη σχετική απόφαση αναμένεται να πάρει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, ενώ θα ακολουθήσει και κοινή συνεδρίαση των προεδρείων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το «συντονισμό της δράσης των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων».
http://prezatv.blogspot.com
.

.

Σύμφωνα με δημοσίευμά της “Wall Street Journal”, η οποία επικαλείται στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Υγείας, οι αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών στο πρώτο 5μηνο του 2011 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου είναι αυξημένες κατά 40%.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη, το άτομο χωρίς εργασία είναι 2-3 φορές περισσότερο πιθανό να αυτοκτονήσει απ’ ό,τι ένας εργαζόμενος, ενώ η αύξηση της ανεργίας κατά 3% συνδέεται με 4,5% αύξηση των αυτοκτονιών στον γενικό πληθυσμό.
Τα νέα σε ηλικία άτομα, που δεν εργάζονται, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο στο να εκδηλώσουν κάποια ψυχική ασθένεια σε σχέση με άτομα που έχουν εργασία, ενώ τα άτομα με μεγάλα χρέη κινδυνεύουν 2-3 φορές περισσότερο να εκδηλώσουν μείζονα κατάθλιψη, ή κάποια άλλη ψυχική ασθένεια, συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό και η αδυναμία αποπληρωμής των χρεών είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυτοκτονικό ιδεασμό.
Η εργασιακή ανασφάλεια που βιώνει ο σύγχρονος εργαζόμενος αυξάνει κατά 33% την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας ψυχικής διαταραχής.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4775:aftoktonies-ellada&catid=101:poiotitazois&Itemid=297
.

.

.

Τη διακοπή της επισιτιστικής βοήθειας στους φτωχούς ευρωπαίους εξετάζει η ΕΕ.
Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την μείωση του κονδυλίου από 480 εκατομμύρια ευρώ σε 113,5 εκατομμύρια ευρώ το 2012.
«Το να διακοπεί απότομα ένα υπάρχον και λειτουργικό πρόγραμμα αρωγής, χωρίς προειδοποίηση, θα έχει τεράστιες συνέπειες για τους πιο ευαίσθητους πολίτες της ΕΕ» ανέφερε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψήφισμά του.
http://www.alterthess.gr

alt
Νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τού υπό συγχώνευση Πολιτιστικού Β΄Προγράμματος της ΕΡΤ3 – “9.58FM” πραγματοποίησαν “εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3″ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. (Από τις 6 το απόγευμα ίσχυε η πεντάωρη στάση εργασίας που κήρυξαν ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ). Παρά την επιτακτική ανάγκη συσστράτευσης των πάντων τούτες τις κρίσιμες ώρες για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ενάντια στις προαναγγελθείσες απολύσεις-εφεδρείες, τα λουκέτα και τη συνολική απαξίωση του δημόσιου ελεύθερου δημοσιογραφικού λόγου, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μικρή και διατυπώθηκε (μεταξύ άλλων πιο “σκληρών” προσεγγίσεων…) η άποψη ότι η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι δεν έγινε γνωστή σε όλους, εγκαίρως, η προγραμματισμένη πρόσκληση-συνέλευση. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη συγκέντρωση των εργαζομένων την προηγούμενη Παρασκευή μπροστά στα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3, συμμετείχαν συνολικά 50 έως 70 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
(στο ίδιο θέμα)
Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 και από τις 19.00 έως τις 23.00. Υιοθέτηση από την ΠΟΕΣΥ της απόφασης των εργαζομένων στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να προχωρήσουν «σε κοινό μέτωπο με τους συναδέλφους της ΕΡΤ». Κάλεσμα από ΠΟΕΣΥ για συμμετοχή των εργαζομένων στις στάσεις εργασίας των εργαζομένων της ΕΡΤ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ «μετέχει στις κυλιόμενες στάσεις εργασίας, συντονίζοντας τους αγώνες των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και καλεί τις διοικήσεις των Ενώσεων Συντακτών να καλύψουν όλους τους δημοσιογράφους για την απόφασή τους να μην υποβάλουν –αν τους ζητηθεί- απογραφικό δελτίο με στοιχεία τους, που ήδη διαθέτουν η ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΣΗΕΑ και τα Ταμεία μας». Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με ψήφισμά τους θεωρούν «ιδιαίτερα θετική τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του πρακτορείου να μην αποσταλεί στην κυβέρνηση η αιτούμενη λίστα με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας».

– ΑΘΗΝΑ – Συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα υπέρ της στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Σύσκεψη την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΘ στις 9 το πρωί “με τις διοικήσεις των Σωματείων εργαζομένων και φορέων που εντάσσονται στον κατάλογο εφεδρειών και απολύσεων, με στόχο τον συντονισμό του αγώνα προκειμένου να ανακληθεί το αυθαίρετο και αντικοινωνικό μέτρο της «Εργασιακής Εφεδρείας». Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ.
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

.

.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ALPHA BANK – EUROBANK…ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ…
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ 2 ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ EUROBANK ΚΑΙ ΑLPHA ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ,ΚΑΘΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ …
Το σχέδιο συγχώνευσης της Alpha Bank και της Eurobank ενέκριναν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των δυο τραπεζών.
Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της είναι η έγκριση των σχεδίων συγχώνευσης από τις γενικές συνελεύσεις τω ν μετοχών, ενώ η νομική συγχώνευση των δυο τραπεζών εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος τους έτους.
http://prezatv.blogspot.com/

.

.

Άκυρη η απόλυση υπαλλήλου λόγω υβριστικής συμπεριφοράς του εργοδότη
Δικαστήριο διέταξε σήμερα την επαναπρόσληψη οδηγού καπνοβιομηχανίας, αφού έκριναν ότι η απόλυσή του κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, επειδή έγινε αποκλειστικά λόγω της ιδιοτροπίας της εργοδότριάς του και της υβριστικής και προσβλητικής συμπεριφοράς της απέναντί του.
Ο “απολυμένος” οδηγός, δικαιούται σύμφωνα με το δικαστήριο, χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που δέχθηκε, μισθοί υπερημερίας αλλά και άμεση επαναπρόσληψη. Σε περίπτωση δε, που δεν επαναπροσληφθεί, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας θα υποχρεωθεί να του καταβάλλει μηνιαίως χρηματική ποινή 500 ευρώ, ενώ θα του επιβληθεί φυλάκιση δέκα ημερών για κάθε μήνα που θα αρνείται την επαναπρόσληψή του.

Ο απολυθείς είχε προσληφθεί τον Οκτώβριο του 2008 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ως οδηγός σε γνωστή ελληνική καπνοβιομηχανία. Αρχικά, ήταν προσωπικός οδηγός του βασικού μετόχου της, για διεκπεραίωση των προσωπικών υποθέσεών του και εξωτερικών εργασιών, αλλά μετά το θάνατο του βασικού μετόχου το 2009, ο οδηγός διατέθηκε για την εξυπηρέτηση της χήρας και της κόρης τού εκλιπόντα.

Ένα πρωί η χήρα έστειλε τον οδηγό σε μια Τράπεζα να παραλάβει ένα φάκελο από μία τραπεζοϋπάλληλο. Η τελευταία είπε στον οδηγό ότι υπάρχει ένας φάκελος και για την κόρη τής χήρας, ο οποίος θα σταλεί υπηρεσιακά. Όμως, η χήρα πήρε στο τηλέφωνο τον οδηγό, τον εξύβρισε, ζητώντας του εξηγήσεις γιατί δεν πήρε και το φάκελο της κόρης της και προσέθεσε: “Σε έχω απολύσει, μην πας να παραπονεθείς”, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε αυθημερόν η επίδοση τής απόλυσής του.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η απόλυση έγινε με “εμπαθή ελατήρια”, καθώς η χήρα “από αδικαιολόγητη ιδιοτροπία θεώρησε τον οδηγό υπεύθυνο της μη παραλαβής του φακέλου της κόρης της.” Κατόπιν αυτών η απόλυση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Στον οδηγό επιδικάστηκε το ποσό των 7.805 ευρώ για μισθούς υπερημερίας συν τους νόμιμους τόκους, όπως και το ποσό των 1.300 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311342

.

.

Πήρε πίσω την παραχώρηση εγκαταστάσεων στην Αντιτρομοκρατική, η διοίκηση του ΝΑΤ.
Κάτω από τη δυναμική αγωνιστική παρέμβαση των ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων, χτες το πρωί η διοίκηση του ΝΑΤ, στη διάρκεια της συνεδρίασής της, αναγκάστηκε να απορρίψει, κατά πλειοψηφία, το αίτημα – πρόκληση της Ελληνικής Αστυνομίας να της παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, για την εκπαίδευση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ)!
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448739&publDate=21/9/2011

.

.

Σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλούν σε μαζική προσέλευση στο υπ. Οικονομικών την Παρασκευή (10 π.μ.) συμμετέχοντας στο συντονισμό των εργαζομένων στις δομές Υγείας-Πρόνοιας.
Διεκδικούν η δραματική περιστολή των δημοσίων δαπανών που επιτάσσει η τρόικα να μην περιλαμβάνει τη διάλυση των δομών φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
http://prezatv.blogspot.com/

.

.

Νεκρός μηχανοδηγός δελφινιού που υπέστη ηλεκτροπληξία
Τη ζωή του έχασε 43χρονος μηχανοδηγός ύστερα από ηλεκτροπληξία που υπέστη.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε ιπτάμενο δελφίνι στο λιμάνι του Πειραιά, που επρόκειτο να αναχωρήσει σε προγραμματισμένο δρομολόγιο για την Αίγινα.
Μέχρις στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.
Οι αρχές συνέλαβαν τον πλοίαρχο και τον Α’ μηχανικό του δελφινιού, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311335
(στο ίδιο θέμα)
Πρόκειται για τον α’ μηχανοδηγό Γιώργο Λαδά
Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας, η κατάσταση του 20χρονου «δελφινιού» (έτος κατασκευής 1991), το οποίο όπως όλα δείχνουν ήταν υποσυντήρητο, αλλά και η ελλιπής σύνθεση πληρώματος στο μηχανοστάσιο δημιούργησαν το «εκρηκτικό» μείγμα που είχε ως αποτέλεσμα το φονικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο ναυτεργάτης βρισκόταν στο μηχανοστάσιο μπροστά στον ηλεκτρολογικό πίνακα, ο οποίος ήταν ανοιχτός που σημαίνει ότι διενεργούσε εργασίες. Εσκυψε, ακούμπησε το κεφάλι του στο πηνίο (σύμφωνα με λιμενικούς είχαν μείνει απάνω στο πηνίο τρίχες από τα μαλλιά του) με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο. Το «κακό» έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Προφανώς ο ναυτεργάτης προσπαθούσε να προετοιμάσει το πλοίο για τον προγραμματισμένο του απόπλου στις 12 το μεσημέρι με προορισμό την Αίγινα. Οπως βεβαιώθηκε, στο ναυτεργάτη δεν είχαν παρασχεθεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας όπως κατάλληλα παπούτσια, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες της «γείωσης».
Οπως καταγγέλθηκε από συναδέλφους του, το μηχανοστάσιο δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ο ναυτεργάτης όπως και οι συνάδελφοί του «έφτυναν αίμα» για να είναι το πλοίο εν πλω.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448719&publDate=21/9/2011

.

.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου ΣΤΙΣ 10:45 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ (ΣΚΙΠΗ & ΑΡΑΠΑΚΗ 107) ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ….ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ… Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ…
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1334876

.

.

Εξόφληση εισφορών με κουρεμένα ομόλογα δέχεται το ΙΚΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι θα αρχίσει τα δέχεται κρατικά ομολογα για την αποπληρωμή των εισφορών. Μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση θα προσφέρει έκπτωση από 20%, όταν προσφερθούν τίτλοι που λήγουν το 2013-14, έως και 40% για ομόλογα που λήγουν τους επόμενους μήνες. Η προσφορά θα αφορά ποσά οφειλής άνω των 500.000 ευρώ.
Ετσι, ένας κακοπληρωτής που οφείλει -για παράδειγμα- 1 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και θέλει να τακτοποιήσει τις οφειλές του προκειμένου να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα μπορεί να αγοράσει -από τη δευτερογενή αγορά- ομόλογα αξίας 800.000 ευρώ (κατ’ ανώτατο όριο), τα οποία μπορεί να εξασφαλίσει στην τιμή των 500.000 ή και 400.000 ευρώ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξοφλάται το ποσό της οφειλής με έκπτωση έως και 50% ή και 60%.
Να σημειωθεί ότι οι οφειλές των ιδιωτών προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, που μπορούν να αποπληρωθούν με ομόλογα μειωμένης, κατά τουλάχιστον 20%, ονομαστικής αξίας, τα οποία όμως θα τα προμηθευτούν στο ήμισυ οι επιχειρηματίες από τη δευτερογενή αγορά ομολόγων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=311428

.

.

Αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου από το Ναυτοδικείο Πειραιά, η δίκη των 39 βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος που κατηγορούνται για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Εναντίον των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79, είχε ασκηθεί δίωξη κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά.
Η πολιτική αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για το δικαστικό φάκελο της υπόθεσης και υπέβαλε αίτημα για αναβολή, το οποίο έγινε αποδεκτό.
http://www.alterthess.gr

.

.

Με κατάληψη του κτιρίου στην οδό Αριστοτέλους, από σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας εκφράζουν την αντίθεσή τους στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.
Την απόφαση για κατάληψη πήραν χτες οι εργαζόμενοι στο υπουργείο στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο των εργαζομένων. Στη Γενική Συνέλευση καταγγέλθηκαν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης για τα χαράτσια, την εργασιακή εφεδρεία και την καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων. Η απόφαση για την κατάληψη εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448737&publDate=21/9/2011
(στο ίδιο θέμα)
Σήμερα (20/9) στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, η βάση του σώματος των εργαζομένων, παρά τη θέληση του Δ.Σ. και των εκπροσωπούμενων σε αυτό παρατάξεων, αποφάσισε κατάληψη διαρκείας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (181 υπέρ – 50 κατά). Το Δ.Σ. του συλλόγου, ακόμα και μετά τη λήψη της απόφασης, προσπάθησε να τη σαμποτάρει στην πράξη.
Επειδή πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει άμεσα να σπάσει την κατάληψη, είτε με τα Ματ, είτε με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της (που αναγκάστηκαν από τη θέληση του κόσμου να συμμετάσχουν σε κάτι που δεν είχαν δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους), χρειαζόμαστε την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη σας.
http://ergatis.wordpress.com/
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1334815
.

.

Πέντε από τους περσινούς απολυμένους, εκπαιδευμένοι με λεφτά του Δημοσίου από την εταιρία ΑΜΕΛ, με γνώση του Μετρό και των υπηρεσιών του, αφού βρέθηκαν στην ουρά της απόγνωσης, ήταν το καλύτερο δώρο στους εργολάβους της φύλαξης: μειωμένες απαιτήσεις, μειωμένες αντιστάσεις, μειωμένη αξιοπρέπεια. Τον εργαζόμενο που έκρινε υπεράριθμο ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, διασφαλίζοντας την παράταση της δικής του θητείας μέχρι και σήμερα, τον απασχολεί και πάλι το Μετρό.
Μόνο που δεν είναι πια στο μισθολόγιο του Μετρό και δεν «επιβαρύνει» το Δημόσιο. Αντίθετα, προσφέρει υπεραξία στον ιδιώτη δουλέμπορο, ο οποίος μπορεί ελεύθερα να παρέχει υπηρεσίες στο Δημόσιο (με το αζημίωτο). Αυτό είναι το μέλλον που ονειρεύονται για όλους τους εργαζόμενους οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι φίλοι τους οι τροϊκανοί: γενικευμένη επισφάλεια και ελαστικότητα, κανείς με σταθερή εργασία, κανείς με αξιοπρεπή μισθό, κανείς με δικαιώματα…
http://e-dromos.gr

.

.

Πρωτοβουλια Απογραφέων Τομεαρχών γενικήςαπογραφής πληθυσμού 2011

ΑΘΗΝΑ ΕΜΠ-ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ,Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, 19:00
2ή Ανοικτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Απογραφέων-Τομεαρχών της γενικής απογραφής πληθυσμού του 2011, με σκοπό την συνδιαμόρφωση κινήσεων για την απαίτηση των δεδουλευμένων μας απο την ελληνική στατιστική αρχή.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1334832

.

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί σε μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που οδηγούν, μαζί με τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα σε ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων που καλούνται να πληρώσουν «τις αγορές», δηλαδή τους τοκογλύφους.
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην τοπική συνέλευση της Τετάρτης, 21/9, 7.00μμ στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος, προσκομίζοντας φωτοτυπία του σχετικού ειδοποιητηρίου προκειμένου να τα επιστρέψουμε μαζικά πίσω.
Η κίνησή μας δεν θα έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα αλλά θα συνοδεύεται και από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων που θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί στη συνέλευσή μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
http://ergatis.wordpress.com/

.

.

Ακινητοποιούνται από την ερχόμενη Πέμπτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω των κινητοποιήσεων που ξεκινούν οι εργαζόμενοι. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.
Την αρχή έκαναν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) που ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από μεθαύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια απόφαση έλαβαν λίγο αργότερα και τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις και την ένταξη συναδέλφων τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προαστιακό και υπεραστικό δίκτυο.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311288
.

.

Με μια μαχητική πορεία από το «Ερρίκος Ντυνάν» στο υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο απαίτησαν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μισθών τους και τη συνέχιση της μισθοδοσίας με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι απ’ τον Αύγουστο, ενώ δεν πήραν και το επίδομα της άδειας, καθώς το νοσοκομείο παρουσιάζει έλλειμμα 210 εκατ. ευρώ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων – στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου ως εργαζόμενος στο νοσοκομείο – συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος, εν τέλει, εξάρτησε τη χρηματοδότηση του «Ερρίκος Ντυνάν» απ’ τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Δηλαδή απ’ τις συμβάσεις που θα υπογραφούν στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448876&publDate=21/9/2011

.

.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 09:00 πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
http://Protovouliaoikodomon.blogspot.com
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1334803

.

.

Σε τετράωρη στάση εργασίας έχουν προχωρήσει από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη συντήρηση και τη λειτουργία της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Κλειδί – Παναγιά, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση, όπως υποστηρίζουν, της εταιρείας ΑΕΓΕΚ να τους καταβάλει τις αποδοχές των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς και το επίδομα αδείας.
http://www.alterthess.gr
.

.

Οι φαντάροι είναι εργάτες με στολή!
Γιατρός στο 414 ΣΝ θεώρησε ότι κάποιος από τους αιτούντες αναβολή τον κορόιδευε και τον απείλησε ότι θα τον στείλει να υπηρετήσει. Εκείνη τη στιγμή το παιδί φρίκαρε, άρχισε να φωνάζει και αρχισε να κοπανάει την καρέκλα, ο συνοδός του διαμαρτυρήθηκε, και όταν ο στρατονόμος κινήθηκε απειλητικά προς τον υποφήψιο φαντάρο για να τον συγκρατήσει, ο συνοδός του επιτέθηκε. Εμφανίστηκαν και οι άλλοι στρατονόμοι, και εκεί ξεκίνησε και η εμπλοκή των υπολοίπων μας, καθώς τόσο η αυθάδης και απαρέδεκτη συμπεριφορά του γιατρού και των στρατονόμων, όσο και η πολύωρη αναμονή για την ανυπόφορη και βλακώδη γραφειοκρατία, είχε ανεβάσει τη ένταση από πριν. Ο απάνθρωπος μηχανισμός του στρατού, σε όλες του τις εκφράσεις, φανέρωσε το πραγματικό του προσωπείο. Εκεί που δεν φτάνει η γνωμάτευση του γιατρου, πάει προφανώς το γκλομπ του στρατονόμου. Αλλά η αντίσταση των -πολύ διαφορετικών υποκειμένων- άφησε σίγουρα μια παρακαταθήκη στο αποστειρωμένο περιβάλλον του νοσοκομείου.
(δείτε περισσότερα)
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1334716

.

.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής στα νέα φοροχαράτσια

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής στα νέα φοροχαράτσια.
Φωτοτυπούμε το χαρτί της έκτακτης εισφοράς (“επιτηδεύματος” & “αλληλευγγύης”) και τα συγκεντρώνουμε τις ημέρες Τρίτη 20/09, Τετάρτη 21/09 & Πέμπτη 22/09 και ώρες 8-10μμ στο γραφείο του σωματείου, Εργ. Κέντρο Θεσσαλονίκης, 5ος όροφος, με σκοπό την οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην εφορία.
Καλούμε επίσης σωματεία, οργανώσεις, συλλόγους, λαϊκές επιτροπές, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, για μαζική οργανωμένη άρνηση πληρωμής
http://ergatis.wordpress.com/

.

.

Νέα κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν   το μεσημέρι, στη 1 μ.μ., Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιων οργανισμών και φορέων (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΗΔΙΚΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ) που καταργούνται ή συρρικνώνονται και το προσωπικό σε αυτούς οδηγείται άμεσα στην απόλυση ή έμμεσα, μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους διάφορους φορείς θα προχωρήσουν σήμερα και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων (στάσεις εργασίας, απεργίες και άλλα.)

Το πλαίσιο αιτημάτων που θέτουν είναι: Καμία κατάργηση – συρρίκνωση δημόσιου κοινωφελούς Οργανισμού και Φορέα. Καμία άμεση ή έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Οχι στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις ΣΣΕ. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των σωματείων μας. Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν και άλλα.
Κινητοποιήσεις στο στενό Δημόσιο
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448525&publDate=21/9/2011

.

.

Σε πολύωρη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν αύριο στη 1 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες – Ιδρύματα – Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), που έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Το ΣΕΜΙΣΕΑ καταγγέλλει την απεργοσπαστική απόφαση της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), η οποία μόλις προχτές άλλαξε αιφνιδιαστικά την ημερομηνία της απεργίας μεταθέτοντάς την για αύριο. Για τη μετακίνηση των διαδηλωτών θα φροντίσει η ΣΕΑΑΝ με πούλμαν και ταξί εξαιτίας της απεργίας των ΜΜΜ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.5251411, 6948940746, 6984108002.

Σε κατάληψη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι μετά από Γενική Συνέλευση, με κύριο αίτημα τη διεύρυνση του Κέντρου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων των τυφλών και μόνιμο, επαρκές προσωπικό.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448845&publDate=21/9/2011

.

.

Υπό κατάληψη τελούν 17 γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, ενώ αποχή πραγματοποιούν μαθητές σε τέσσερα σχολεία της πόλης με αιτήματα την άμεση διανομή βιβλίων, την κάλυψη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, και την ίδρυση νέων σχολείων.
Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα πορεία στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου και καταλήγοντας στο Εργατικό Κέντρο.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1334694

.

.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες έχουν φροντίσει, ώστε να μην υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κλάδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ κήρυξε για την Τετάρτη στάση εργασίας, μόνο στην Αττική, και 24ωρη απεργία στις 6 Οκτώβρη, παρ’ όλο που ήταν γνωστό ότι η ΟΛΜΕ είχε ήδη αποφασίσει για 48ωρη στις 4 και 5 Οκτώβρη και τώρα ανάλογη πρόταση κάνει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.
Ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι θέλουν και κάνουν κινητοποιήσεις αυτές υπονομεύονται εκ των πραγμάτων από την έλλειψη συντονισμού.
Χτες, η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο αποφάσισε κατάληψη του κτιρίου του από σήμερα έως και την Παρασκευή και 48ωρη απεργία στις 26 και 27 Σεπτέμβρη. Κατάληψη θα γίνει σήμερα και από τους εργαζόμενους στη γενική γραμματεία Ερευνας.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6448525&publDate=21/9/2011

.

.

Κόβουν από τη ΔΕΗ τη δυνατότητα να εισπράξει με δόσεις το χαράτσι
Και αυτό διότι η τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα περιλαμβάνεται στους δύο επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του Οκτωβρίου και του Ιανουαρίου, δεν προβλέπει την τμηματική εξόφληση του ποσού.
Σύμφωνα, όμως, με την καταγγελία της ΓΕΝΟΠ, την οποία φαίνεται πως συμμερίζεται και η ίδια η ΔΕΗ, ακόμη και στην περίπτωση που οι ευπαθείς ομάδες των καταναλωτών υπαχθούν στη μειωμένη κλίμακα του τέλους (του 0,5 ευρώ/ τ.μ.) κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=311386

 

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=I1bAJ0CFIdg&feature=player_embedded 500×400]

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο