10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Το Ισραήλ προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη σε χώρα της Αφρικής αν δεχτεί Αφρικανούς μετανάστες

Σύμφωνα με το άρθρο η ισραηλινή κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με  αφρικανική χώρα (που δεν αναφέρεται το όνομά της) να «απορροφήσει» τους μετανάστες με αντάλλαγμα  γεωργική και άλλου είδους υποστήριξη,  συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας.

“Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια πυροβολικού και όλμων, εξοπλισμό επιτήρησης, αναβαθμίσεις μαχητικών και πιθανώς μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα”, γράφει η Haaretz.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, Hagai Hadas, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα καταφέρει να στείλει το 90 τοις εκατό των μεταναστών που έφθασαν από την Αφρική τα τελευταία χρόνια, κυρίως από το Σουδάν και την Ερυθραία. Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών έχει προκαλέσει ένα κύμα οργής και ρατσισμού κατά των Αφρικανών στο Ισραήλ.

Πέρυσι, η  Μίρι Ρεγκέβ, μέλος του Λικούντ και της Κνεσσέτ,  περιέγραψε τους Αφρικανούς μετανάστες ως «καρκίνο» στο κράτος, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για το φόβο και την έλλειψη προσωπικής ασφάλειας στις γειτονιές του Τελ Αβίβ.

middleeastmonitor

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και:

Αφρικανοί πρόσφυγες και μετανάστες, ο “νέος εχθρός” του Ισραήλ

 

alt

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο