20 χρόνια από το Όσλο: Τα αποτελέσματα των ειρηνευτικών διαδικασιών

 

ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή κατοχή,  από την ημέρα της συμφωνίας του Όσλο, είναι μεγαλύτερος από 7.000.

 

Περίπου 12.000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν κατεδαφιστεί στα κατεχόμενα εδάφη.

 

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της αυστηρής πολιορκίας που τους έχει επιβληθεί από το 2006, όταν η Χαμάς κέρδισε τις γενικές εκλογές στην Παλαιστίνη.

 

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι επίσης παραμένουν εκτοπισμένοι στην έρημο Negev, εκδιωγμένοι από τα σπίτια τους, κι όμως εκείνοι  εξακολουθούν να επιστρέφουν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να ζουν στη γη που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους.

 

Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο αριθμός των ισραηλινών εποίκων που μεταφέρθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Όσλο, είναι πάνω από 250.000.

 

Σ’ αυτό το διάστημα επίσης χτίστηκαν 441 μίλια από το μακρύ Τείχος του Απαρτχάιντ,  που χτίζεται σε παλαιστινιακή γη για να διαχωρίζει τους Ισραηλινούς έποικους, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να μετακινούνται μέσα και έξω από τους εποικισμούς στα κατεχόμενα εδάφη.

 

Οι ακτιβιστές πρόσθεσαν ότι τα ισραηλινά στρατιωτικά σημεία ελέγχου (check points), που στην αρχή ήταν μόνο μερικές δεκάδες στη Δυτική Όχθη, ανέρχονται σήμερα σε περίπου 520. Αυτά τα σημεία ελέγχου χωρίζουν παλαιστινιακές πόλεις και χωριά σε μικρά καντόνια, περιορίζοντας τις μετακινήσεις των Παλαιστινίων και κάνοντας τη ζωή τους πολύ δύσκολη.

 middleeastmonitor, occupiedpalestine

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο