Γράφει ο Άκρατος <=Πάτα κλικ ντε

Η Αριστερά και ένα μέρος του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, ηθελημένα ή άθελά του, χαϊδεύει τα αυτιά ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας προβάλλοντας το ως μη υπεύθυνο για την κοινωνική κρίση που βιώνουμε και ταυτόχρονα ρίχνει όλες τις ευθύνες στα κόμματα εξουσίας ή στην έννοια της ίδιας της εξουσίας. 

Φταίνε όμως μόνο τα κόμματα εξουσία ή μόνο η εξουσία αυτή καθ’αυτή; Όχι βέβαια. Τα κόμματα αυτά κάποιοι τα εξέλεξαν,την εξουσία αυτή καθ’αυτή κάποιοι την αποδέχτηκαν,θέλησαν την νομιμοποιήσουν και την αναπαρήγαγαν άκριτα . Και μην γελιόμαστε, είναι αυτοί που τόσο χρόνια εξέλεγαν ως κυβερνόντα κόμματα τη Νέα Ακροδεξιά και το μΠΑτΣΟΚ. Είναι εκείνοι που δέχονται το αξίωμα «το νόμιμο είναι και ηθικό». Είναι αυτά τα ανθρωπάκια που σκύβουν το κεφάλι μπροστά σε κάθε αφεντικό, μικρό ή μεγάλο.

Αλλά ποια είναι αυτά τα ανθρωπάκια; Μα δεν είναι άλλα από αυτά τα μικρόψυχα πλασματάκια που δεν έχουν «θέλω», έχουν μόνο καταναλωτικές συνήθειες, φυτεμένες από τις διαφημιστικές εταιρίες. Είναι αυτά τα μικρόψυχα ανθρωπάκια που γουστάρουν να κατασκευάζουν γκλαμουράτες εικόνες και να τις καταναλώνουν για να γεμίζουν τις κενές νοήματος ζωές τους. Προκειμένου λοιπόν αυτά τα μικρόψυχα ανθρωπάκια να έχουν ρευστότητα χρήματος για να τα καταναλώνουν και να κατασκευάζουν γκλαμουράτες εικόνες κωστοπουλικού lifestyle έπρεπε να εκλέξουν συγκεκριμένα τσουτσέκια που προωθούσαν αυτή την επίπλαστη «ευτυχία». Και το έκαναν για 30 χρόνια, τους εξέλαγαν, αφού τρώγαν σαν χάπατα υποσχέσεις για διορισμούς και αύξηση εισοδήματος. Κανείς όμως από αυτά πολιτικά τσουτσέκια και τα μικρόψυχα ανθρωπάκια δεν σκέφτονταν τι θα συμβεί όταν αυτή η καταναλωτική μανία κοπεί απότομα; Το αποτέλεσμα; Μια κοινωνία απολιτικοποημένη, απάνθρωπη και κανιβαλιστική. Μια κοινωνία που δεν παραδέχεται τις ευθύνες της ούτε κάθεται να κάνει μια αυτοκριτική, την ελάχιστη αυτοκριτική γαμώτο.

Πάντα φταίνε οι άλλοι, ποτέ εμείς οι ίδιοι.Λένε οι φιλελεύθεροι  ότι «Φταίει η αριστερά που ζήταγε διορισμούς». Και εσύ ρε φιλελεύθερε το 80′ και το 90′ τι έκανες; Τι έλεγες τότε; Τίποτα…Ζούσες στην καταναλωτική κοσμάρα σου. Λένε οι Αριστεροί «φταίνε τα κόμματα εξουσίας»…ε ναι λοιπόν,φταίνε,φταίνε όμως περισσότερο όσοι τους εξέλεγαν. Και φταίνε ακόμα περισσότερο χαϊδεύουν σήμερα αυτά τα μιρκόψυχα ανθρωπάκια και τους τάζουν ένα νέο 81′.

Αν συνεχίσουμε έτσι ποτέ δεν θα βγούμε από αυτή τη κρίση. Πρέπει να ανατρέψουμε τα θεμέλια αυτής της σάπιας κοινωνίας που δεν είναι άλλα από τον ατομικισμό, τον πλουτισμό, την λαμογιά, το ρουσφετιλίκι. Μια κοινωνία που ακόμα τρέχει πίσω από γκλαμουριές, που δεν δίνει βάση καμία στην αλληλεγγύη, μια κοινωνία κανιβαλισμού θα είναι πάντα άβουλο έρμαιο διάφορων εξουσιαστών.

Ας την καταστρέψουμε λοιπόν ολοκληρωτικά και πάνω στα συντρίμμια της να χτίσουμε μια νέα κοινωνία που στο επίκεντρο της θα είναι όλοι και θα βασίζεται σε όλους. Μια κοινωνία που κανείς δεν θα πατάει στα πτώματα άλλον αλλά η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον άλλον θα είναι ο κεντρικός πυρήνας σκέψης, ανάλυσης και δράσης.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments