Ο Χριστός ξανασηκώνεται (στο μάθημα).

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι σε γνωστό τηλεοπτικό πάνελ , όπου παρευρέθηκε η κα Ρεπούση και πραγματεύονταν το αναλυτικό πρόγραμμα του νέου Λυκείου,  η θέση του υπουργείου δεν εκφράστηκε από κάποιο παιδαγωγό ή στέλεχος του υπουργείου, αλλά από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο Kalikatzarakos, η ανάμιξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στο θέμα του αναλυτικού προγράμματος του δημόσιου σχολείου δεν είναι προσωρινή. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί  η τοποθέτησή του στην θέση του υπουργού στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο και μετονομάζεται σε υπουργείο Κατήχησης και Ορθοδοξίας. Ο Άνθιμος επιλέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, ως ο μόνος ικανός να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που ακούει στο όνομα Ρεπούση και απειλεί με «εκκοσμίκευση»του σχολείου.

 

Από τις ίδιες πηγές μαθαίνουμε τους στόχους που θέτει η νέα ηγεσία του υπουργείου σχετικά με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  που αλλάζει ριζικά.

 

Η πρώτη διδακτική ώρα κάθε μέρας καταργείται και μετατρέπεται σε υποχρεωτικό εκκλησιασμό. Όποιο παιδί δεν παραστεί στον εκκλησιασμό θα αποβάλλεται, για το υπόλοιπο της μέρας. Τα Θρησκευτικά γίνονται καθημερινό, δίωρο μάθημα, ενώ τα Αρχαία Ελληνικά θα διδάσκονται και αυτά σε καθημερινή βάση από εκκλησιαστικά κείμενα. Επίσης καταργείται και η τελευταία ώρα του σχολικού προγράμματος στην οποία θα λαμβάνει χώρα η «Υποχρεωτική Εξομολόγηση», τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν την τύχη και την διαγωγή των μαθητών.

 

 Η Αισθητική Αγωγή καταργείται και στη θέση της μπαίνει το μάθημα της Αγιογραφίας. Το μάθημα της Μουσικής μετονομάζεται σε Βυζαντινή Μουσική, ενώ στη θέση της Ξένης Γλώσσας εισάγεται το μάθημα των Λατινικών.

 

 Η Γεωγραφία μετονομάζεται σε Πατριδογνωσία και θα αναφέρεται μόνο στις περιοχές όπου έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος.

 

Το μάθημα της Βιολογίας καταργείται, ενώ με νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου κλείνει το τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και απαγορεύεται η ανατύπωση, εμπορία και κατοχή βιβλίων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

 

 Το μάθημα της Ιστορίας θα αναφέρεται μόνο σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα: α) στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό (εξαιρούνται οι ήττες από τους Πέρσες),β) τα Βυζαντινά χρόνια και γ) την επανάσταση του ’21 (από την οποία θα αποκρύπτονται οι εμφυλιακές καταστάσεις και οι διαμάχες μεταξύ των Ελλήνων – όπως και τώρα άλλωστε). Γεγονότα όπως ο ελληνικός εμφύλιος και η δικτατορία των συνταγματαρχών,  συνεχίζουν να μην αναφέρονται σε καμία βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται πλέον και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, αφού πλέον μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων τάσσεται, με την ψήφο του, υπέρ των Ναζί. Επίσης απαγορεύονται δια ροπάλου οι αναφορές στην αντίσταση κατά τη διάρκεια της κατοχής, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε ένα φιλοαριστερό ρεύμα.

 

Η Φυσική και η Χημεία καταργούνται ως μη απαραίτητα, ενώ στα Μαθηματικά η αρίθμηση θα τελειώνει στο 492 ώστε στο μέλλον να αποφευχθεί η διεκδίκηση μεγαλύτερου μισθού από τους εργαζόμενους.

 

Η Οικιακή Οικονομία μετονομάζεται σε Οικιακή Χρεωκοπία, ενώ το μάθημα «Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος» θα λέγεται απλά : «Στοιχεία Πολιτεύματος».

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, όπου εισάγονται νέα αγωνίσματα. Ένα από αυτά είναι ο λεγόμενος «Γολγοθάς». Κατά το αγώνισμα αυτό οι μαθητές τρέχουν 33 γύρους στον περίβολο του σχολείου, έχοντας ένα ξύλινο σταυρό στην πλάτη. Ο πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Γολγοθά, εισάγεται χωρίς εξετάσεις στην ιερατική σχολή. Ο πρώτος κάθε σχολείου θα παίρνει δώρο ένα «σετ χριστιανού» (καντήλι, θυμιατό, αγιαστούρα) και θα μεταφέρει το σταυρό στις παρελάσεις (σταυροφόρος), που στο εξής θα υπάρχει δίπλα στη σημαία.

 

Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (όσο υπάρχει ακόμα) θα γίνεται με το σύστημα των δεσμών το όποιο επανέρχεται. Οι δέσμες θα είναι τέσσερεις στον αριθμό σε κάθε μια από αυτές οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται σε ένα ευαγγέλιο. Έτσι έχουμε την κατά Μάρκου, την κατά Ματθαίου, την κατά Λουκά και την κατά Ιωάννη, δέσμη.

 

Το σχολικό κυλικείο αλλάζει και αυτό με τη σειρά του τα προϊόντα του. Από αλμυρά εδέσματα θα υπάρχει μόνο αντίδωρο. Από γλυκά θα παρέχονται στους μαθητές άρτος, φανουρόπιτα, βασιλόπιτα (χωρίς φλουρί) και «κόλλυβα απλά», με σιτάρι, σταφίδα, μαϊντανό ή «κόλλυβα σπέσιαλ» με σιτάρι, ρόδι, σταφίδα, μαϊντανό, σουσάμι, ζαχαρωτά, κουκουνάρι (συν κέτσαπ- μουστάρδα, στη βόρεια Ελλάδα) . Από ροφήματα το κυλικείο θα παρέχει μόνο παγωμένο αγιασμό, ενώ μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά  θα μπορούν να προμηθεύονται ένα ποτήρι νάμα με τριμμένο πρόσφορο.

 

Σε ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου, η κυβέρνηση φέρεται να συνομιλεί με μεγάλη κατασκευαστική εταιρία για την κατασκευή καμπαναριού σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αντικαταστήσει το σχολικό κουδούνι.

 

Τα σχολεία θα συνεχίσουν να είναι μεικτά, με την διαφορά ότι οι μαθήτριες θα κάθονται στα τελευταία θρανία όπου θα ονομάζονται μαθητριήτης, ενώ τις μέρες της εμμήνους  ρήσης θα απαγορεύεται η είσοδός τους στο σχολείο.

 

Πάνω από τον πίνακα θα συνεχίσει να υπάρχει η εικόνα του Χριστού, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων( ο οποίος ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και αυτός στην κυβέρνηση) προτείνει πλάι σε αυτή να τοποθετηθεί η εικόνα του Ντερτιλή, καθώς όπως  ο ίδιος δήλωσε κατά την νεκρώσιμο ακολουθία του αμετανόητου Απριλιανού « είναι ήρωας και πρότυπο των νέων γενεών», ενώ στην σύγκριση που έκανε  με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη, υπερέχει ως πιο πρόσφατος.

 

Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων παύεται, και την συγγραφή και έκδοση των σχολικών συγγραμμάτων αναλαμβάνει ο Άδωνης Γεωργιάδης. Ο νυν υπουργός υγείας, αφού έμαθε στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία «τι εστί βερίκοκο», αλλάζει πόστο και στόχος του πλέον είναι να το μάθει και στους μαθητές.

 

Καταργείται επίσης ο εορτασμός της επετείου του πολυτεχνείου, αφού πλέον ο κόσμος πιστεύει ότι «ήμασταν καλύτερα στη χούντα» και ότι «μια χούντα μας χρειάζεται». Στην ίδια λογική θα εορτάζεται η 21η Απριλίου. Επίσης καταργείται η «επέτειος του όχι», λόγο της αλλαγής των συσχετισμών των Ναζί στην σημερινή ελληνική κοινωνία. Τέλος το Πάσχα και τα Χριστούγεννα δεν θα είναι πλέον σχολικές αργίες. Οι μαθητές θα επιφορτίζονται με την εκμάθηση των ψαλμών των ημερών αυτών.

 

Με προεδρικό διάταγμα απομακρύνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί, εκτός των κλάδων ΠΕ01(θεολόγων) και ΠΕ02(φιλόλογων). Οι υπόλοιποι θα αντικατασταθούν από διακόνους και πρεσβύτερους, που πλέον μπορούν να διδάξουν όλα τα μαθήματα. «Με αυτό τον τρόπο, δίνεται μια οριστική λύση στις επαναλαμβανόμενες συντεχνιακές απεργίες των καθηγητών που καθυστερούν την μάθηση των παιδιών μας», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του υπουργείου. Επίσης το φορτισμένο πλέον πρόγραμμα των ιερέων, δημιουργεί πάνω από 2000 θέσεις εργασίας στις εκκλησίες. Ήδη η αρχιεπισκοπή διεξάγει κάστινγκ για νεωκόρους, νεωκόρες, ψάλτες (δεξιούς και ακροδεξιούς μόνο), καντηλανάφτες, καμπανοκρούστες, μοιρολογήτρες, πωλητές κεριών και λαμπάδων, μπουφετζήδες αγιασμών, τσεκαδόρους παγκαριών,  προσκυνητές, κατασκευαστές ταμάτων και κατασκευαστές θαυμάτων.

 

Η συνταγή της οριστικής ταύτισης του κράτους και της εκκλησιάς, ενδέχεται να βάλει τέλος στις προκλητικές προτάσεις περί διαχωρισμό τους. Είναι ένας τρόπος να απαλλαγούμε οριστικά από τους άθεους και τους αλλόθρησκους που οδηγούν τους νέους μας στα μονοπάτια του σατανά. Η πολιτική αυτή της παραχώρησης της διοίκησης των υπουργείων από το κράτος στην εκκλησία θα συνεχιστεί. Έτσι υπουργός ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει ο Ηγούμενος Εφραίμ – λόγο της μεγάλης του εμπειρίας στον τομέα αυτό, υπουργός δικαιοσύνης  τοποθετείται αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ενώ σημαντική θέση στο υπουργείο προστασίας του πολίτη αναμένεται  να έχει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος – ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας επί δικτατορίας. Τέλος η όποια πρόνοιακη μεριμνά θα παρέχεται αποκλειστικά από την αρχιεπισκοπή.

 

Κύριε ελέησον..

 

Kalikatzarakos.

 

 

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments