10 χρόνια

Φυσάει, απόψε, φυσάει

 

Ξύλο. Με φόρα και λύσσα, εκδικητικά. Λες και τους πονούσαν οι χειροπέδες που είχαν – ας όψεται η “συναδέλφισσα” που πήγε κι έκανε τη δουλειά της! – περάσει στον Ρουπακιά.

BUdeWMLCUAEs9j-

Γιατί η ΕΛΑΣ επέμενε οπωσδήποτε στην προσαγωγή των 30 ατόμων που κατάφεραν και χώθηκαν σε μία πολυκατοικία για να γλιτώσουν από το άγριο ξύλο που έριχναν τα ΜΑΤ;

[Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης τους άνοιξε την πόρτα για να τους σώσει από το ξύλο. Αξιέπαινο εκ μέρους του και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το ίδιο παράδειγμα.]

Μήπως ήταν τίποτα επίδοξοι δολοφόνοι μαζεμένοι εκεί; Τίποτα από εκείνους με τα ρόπαλα και τα καδρόνια με τα καρφιά; Ή μήπως από εκείνους που τραβάνε μαχαίρι; Γιατί επέμενε ο εισαγγελέας να προσαχθούν;

60860_653813751309693_316895687_n

Για να μην αναφέρω το πώς προστατεύτηκαν τα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αβγής, με κάθε μέσο και κάθε κόστος. Η πιο πάνω φωτογραφία είναι από την “ηρωική” άμυνα των γραφείων της ΧΑ στα Χανιά. Που, εάν ήταν σχολείο ή νοσοκομείο, θα το είχαν αφήσει να καεί, αλλά τα γραφεία τους, όχι. Ήταν θέμα τιμής.

Γιατί τέτοια λύσσα; Πώς εξηγείται;

Όποιος δεν έκανε τον παραλληλισμό με το Δεκέμβριο του 2008, μάλλον έχει χάσει επεισόδια. Ξέρουν καλά πώς ξεκίνησε ο Δεκέμβριος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θυμούνται.

Και ναι, όσο θυμούνται, τόσο φοβούνται.

BUcRlUsCYAAEikc

Επειδή αυτή τη φορά, η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη. Ο απλός κόσμος – αυτός που άλλοτε δεν κατέβαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει – έχει χάσει τις δουλειές του και τώρα περιμένει να χάσει και τα σπίτια του μαζί με την υπομονή και την ψυχραιμία του.

Ξέρουν ότι εδώ και πολύ καιρό, όλοι περιμένουν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και φοβούνται ότι μια τέτοια δολοφονία μπορεί να είναι ακριβώς αυτό.

Όμως δεν φοβούνται μόνο: το αποζητούν κιόλας. Αρκεί να γίνει ελεγχόμενα. Με περιορισμένο μέγεθος και διάρκεια. Επειδή έτσι, θα μας δείξουν τα δόντια τους. Θα μας προειδοποιήσουν μέχρι πού είναι έτοιμοι να φτάσουν, για να προστατέψουν το σύστημα.

18-9-2013-kke-syllalhthrio-03_0

Επειδή, βλέπετε, πάψαμε να φοβόμαστε ότι “οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια” και πρέπει να βρεθεί νέο φόβητρο.

Εκτός όμως από την ΕΛΑΣ, είμαι απολύτως σίγουρη ότι κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται ακριβώς για το ίδιο ενδεχόμενο: τα χρυσάβγουλα. Είναι αυτοί που έσπευσαν να πετροβολήσουν τους διαδηλωτές, οι “αγανακτισμένοι πολίτες κατά των κουκουλοφόρων” σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οχετό του Αλαφούζειου συγκροτήματος. Των ποιων;

1236607_10201849663545805_1869846512_n

Κι επειδή σε αυτό το σημείο διαισθάνομαι μία ακόμη ένσταση, να το διευκρινήσω: ναι, σε μεγάλο βαθμό η ΕΛΑΣ με τα χρυσάβγουλα ταυτίζονται. Αλλά φοβάμαι ότι οι συμμορίτες με τα μαύρα είναι ακόμα περισσότεροι από τους θεσμικούς, ένστολους συμμορίτες.

Αυτοί οι τελευταίοι, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ κλήθηκαν να επέμβουν για να διαλύσουν τη λογομαχία των χρυσάβγουλων με τους αντιφασίστες – λίγο πριν το φόνο – αρνήθηκαν να παρέμβουν επικαλούμενοι το πολυπληθές της φονικής συμμορίας. Άντε να με πείσεις μετά εμένα ότι δεν είναι η ίδια συμμορία. Απλά οι μισοί είναι έμμισθοι και οι άλλοι μισοί εθελοντές.

734074_567004543335526_572887899_n

Όλοι αυτοί – και κυρίως τα αφεντικά τους – περιμένουν την επόμενη κοινωνική έκρηξη. Ξέρουν τί έγινε το Δεκέμβρη του 2008, το έχουν μελετήσει και έχουν ήδη σκεφτεί με ποιο τρόπο θα το διαχειριστούν. Σε αγαστή συνεργασία, πάντα.

Καλά, το “σκεφτεί” μην το πάρετε τοις μετρητοίς για κάθε χρυσάβγουλο, όπως δεν ισχύει για κάθε μπάτσο. Αυτοί είναι τα πιόνια, ο εκτελεστικός βραχίονας. Τους λένε “τώρα βαράμε εκεί” και το πράττουν, χωρίς πολλά πολλά. Σκέφτονται (και αποφασίζουν) άλλοι γι’αυτούς.

Φοβούμενος ότι μπορεί να βρεθεί προ ενός νέου Δεκέμβρη, ο Δένδιας έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και βγήκε να καταγγείλει τους αγαπημένους συνεργάτες του. Με δυσκολία είναι αλήθεια, αλλά ευτυχώς, ως πολιτικός, έχει πάρει πλείστα μαθήματα υποκριτικής, κι έτσι κατάφερε να ψελλίσει κάτι καταδικαστικό.

1240609_1417627855116262_1038453134_n

Τα δε ΜΜΕ του συστήματος, είναι το πιο καλολαδωμένο [#διπλής_ανάγνωσης] κομμάτι της μηχανής. Κατ’αρχήν, είναι επαγγελματίες. Δεν χρειάζεται να πέσει γραμμή από το αφεντικό, οι Νάντιες Αλεξίου ξέρουν τί πρέπει να ισχυριστούν.

Στην περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν “συμπλοκή αναρχικών με αστυνομικούς”, μπήκε κι ένα MEGA-λο ηχητικό μοντάζ ανύπαρκτων θορύβων και στήθηκε το παραμύθι. Με το δράκο του, τον πρίγκηπά του, όλα τα είχε. Δυστυχώς γι’αυτούς είχε και αυτόπτες μάρτυρες, αλλά έκαναν κάθε προσπάθεια για να το ξεχάσουν αυτό.

Αυτή τη φορά, η επίσημη ιστορία ήθελε ένα απλό “ποδοσφαιρικό καβγαδάκι που εξετράπη” σε φόνο. Εν βρασμώ και καλά. Και κάνανε ό,τι μπορούσαν για να το πουλήσουν. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για παράδειγμα – θα το θυμόμαστε αυτό μόλις τους απολύσουν όλους τους τσάτσους εκεί μέσα και καλούν την κοινωνία για συμπαράσταση, τα βρωμερά σκουλήκια – μέχρι και το μεσημέρι, επέμενε να εμφανίζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Νεοναζί φονιά ως “ποδοσφαιρική διαφωνία”.

547254_10151576322920951_411303677_n

Αναγκάστηκαν πλέον να δώσουν ότι υπήρχε και διαφορετική εκδοχή, όταν έπρεπε να μεταδοθεί η συζήτηση που έγινε στη Βουλή, με όλες τις πολιτικές δηλώσεις κλπ.

Μία από τα ίδια – ή και χειρότερα – όλα τα “μεγάλα” κανάλια. Σε πρωτοφανή και προκλητική αγνόηση της πραγματικότητας, που επίσης θα θυμόμαστε. Όπως π.χ. δεν ξεχάσαμε ποτέ εκείνη την γλοιώδη εκπομπή του Μαστοράκη στη χούντα. Ναι, τέτοιου μεγέθους είναι η αλητεία τους.

portosalte-papadimitrioy

Κι αν μέχρι τώρα ετοιμάζανε τα ελικόπτερα για ορισμένους πολιτικούς και τραπεζίτες, έτσι που πάει η κατάσταση, θα χρειαστούν μερικά και οι εγχώριοι γερμανοτσολιάδες επαγγελματίες Γκέμπελς, οι υποστηρικτές των ναζί στα ΜΜΕ. Είναι και πολλοί, να δω ποιος θα προλάβει.

Ωστόσο, μην έχουμε καμία αμφιβολία: η δολοφονία του Φύσσα, όπως και το προηγούμενο επεισόδιο εναντίον σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, αποτελούν μέρος του σχεδίου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα έντασης και εμφυλίου πολέμου.

BUf5ztRCEAEfHgj

Ελπίζουν ότι έτσι θα “μαντρώσουν” τους – πράγματι τρομοκρατημένους – νοικοκυραίους, πριν αρχίσουν να καλοβλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν την σίγουρη ήττα στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (που, δια νόμου θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές), αναγκάστηκαν να θέσουν σε λειτουργία το σχέδιο του φόβου.

Μείνε σπίτι σου. Μην τολμήσεις να πας προς τ’αριστερά. Θα σε μαχαιρώσουμε. Εσένα, τα παιδιά σου, τους φίλους σου. Πρόσεχε, κακομοίρη μου, το μαντρόσκυλο είναι λυσασμένο και δεν μπορούμε να κρατήσουμε αρκετά γερά την αλυσίδα.

Εάν το τρομοκρατικό σχέδιό τους αποτύχει, η σαρωτική ήττα των δημάρχων & περιφερειαρχών της ΝΔ-ΣΟΚ, θα σημάνει μεγάλη αλλαγή σκηνικού. Αυτό που διπλωματικά αποκαλούν “πολιτικό ατύχημα”, ή – με βουκολικούς όρους – σημαίνει την έξοδο των σφαγίων από το μαντρί.

Γι’αυτό κι ενεργοποίησαν το μαντρόσκυλο.

537003_1907671632705178_708689101_n

Όσο για τις δηλώσεις των πολιτικών για όσα έγιναν, η μετάφραση εν συντομία, είναι αυτή:

“Εάν φοβήθηκες αρκετά, νοικοκυραίε μου, έλα να σε πάρω μια αγκαλιά και να σου πω ένα παραμύθι.”

Ή να βάλω τον Τράγκα, τον Χατζηνικολάου, το Θέμο, την Τρέμη, τον Καμπουράκη, τον αγαπημένο σου δημοσιογράφο τελοσπάντων, να σου πει το παραμύθι της επιλογής σου, με την κατάλληλη φωνή και το αντίστοιχο ύφος.

***

Παραθέτω μία καλή συλλογή των δηλώσεων που βοήθησαν να κλωσήσει η Ελλάδα το αυγό του φιδιού, από το http://jungle-report.blogspot.gr/

Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία…

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης – ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

544570_218508354980193_411140615_n

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης – ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης – ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

1240560_520706951341916_1328925371_n

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)

fc872da3ab8338565f2bbe63a060d2ad

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη – ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

563517_571297072931744_1648181411_n

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

Σάκης Ρουβάς (πχιοτικός ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»

BUdSBibCEAABcvb

Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»

Σταμάτης Γονίδης (σκυλάς): «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή.»

Μητροπολίτης Αμβρόσιος (κατοικητήριον του Θεού): «Η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταστεί γλυκιά ελπίδα για τον πολίτη»

1184769_10153230554715333_1857755659_n

Υ.Γ. Έχω κατακλέψει το Ύποπτο Μούσι για φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα στην Αθήνα.

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο