Ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει μια άνοδος της ξενοφοβίας , της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού ανάμεσα σε πολιτικούς υποστηρικτές της λεγόμενης “English Defense League” ( EDL ) , άλλες χώρες όπως η Γαλλία, έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Ρομά , ακόμη εκδιώχνοντας εθνικά δεκάδες χιλιάδες Ρομά το 2010. Ο καταπιεσμένος μαζί με τους Εβραίους και διάφορους άλλους εχθρούς του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ , λαόςτων Ρομά δεν έχει σταματήσει ν’αντιμετωπίζεται με εκδιώξεις από την Γαλλία, και το γεγονός αυτό δεν συγκέντρωσε δυστυχώς την ίδια δημόσια κατακραυγή και διαπόμπευση , όπως συνέβη για άλλες ομάδες .

Αλλά η Γαλλία δεν είναι η μόνη. Έθνη, όπως η Ελλάδα έχουν βιώσει τη δική τους αναζωπύρωση του φασισμού, των φυλετικών ρατσισμών και της ξενοφοβίας . Το κόμμα των

Νεοναζί στην Ελλάδα η ” Χρυσή Αυγή ” έχει αποκτήσει υψηλό αριθμό οπαδών.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο , που σάρωσε την Ελλάδα, δείχνει 40 μεγαλόσωμους άνδρες, με επικεφαλής τον Γιώργο Γερμενή , ένα βουλευτή του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο Γερμενής και η παρέα του κινηματογραφήθηκαν καθώς βάδιζανμε απειλούμενο ύφος βράδυ σε μια αγορά της Ραφήνας, απαιτώντας από τους σκουρόχρωμους εμπόρους να δείξουν τις άδειες τους, σύμφωνα με την Post της Νέας Υόρκης .

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=dhJntEn4ddA&feature=player_embedded","width":"560","height":"315"}

    

Μερικοί δείχνουν τις άδειες τους και τους αφήνουν ήσυχους.  Όμως, γρήγορα τα πράγματα αγριεύουν ,  οι άνδρες, φορώντας μαύρα T – shirts με το όνομα του κόμματος , αρχίζουν να καταστρέφουν και να διαλύουν τους πάγκους των εμπόρων.

« Είδαμε μερικούς λαθρομετανάστες που πωλούσαν τα εμπορεύματά τους»  λέει  ο Γερμενής στο βίντεο .

Κάναμε ό, τι πρέπει να κάνει η Χρυσή Αυγή .

Και τώρα θα πάμε στην εκκλησία για να τα σέβη μας στην Παναγία . “

Μια νέα τεκμηρίωση του ρατσισμού αυτές τις μέρες και στην Ελλάδα σαρώνει το Διαδίκτυο στην Ευρώπη .

Η εικόνα δείχνει μια φωτογραφία, όπου η ιδιοκτήτρια ενός  καταστήματος κλωτσάει ένα κοριτσάκι Ρομά που παίζει μουσική στο δρόμο σε μια διάβαση πεζών κάτω από την Ακρόπολη .

Παιδιά των Ρομά βρίσκονται συχνά σε αυτή την περιοχή παίζοντας μουσική ή πωλώντας λουλούδια. Το γεγονός αυτός όπως φαίνεται ενόχλησε την ιδιοκτήτρια του μαγαζίου και δεν δίστασε να κλωτσήσει το πεντάχρονο  κοριτσάκι.

Η φωτογραφία προέρχεται από την Associated Press και είναι του φωτογράφου Δημήτρη Μεσσήνη , που συχνάζουν σε αυτό το πολυσύχναστο  τουριστικό σημείο στην Αθήνα , κοντά στον κεντρικό σταθμό του μετρό και όπου πλέον βρίσκεται το νέο Μουσείο της Ακρόπολης .

Πολλοί υπήρξαν μάρτυρες του γεγονότος , αλλά κανείς δεν παρενέβη .

Το Τμήμα Παιδικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί η γυναίκα η οποία εξόργισε με την συμπεριφορά της  στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας όλους εκείνους που πλέον έχουν απηυδήσει με την άνοδο του φασισμού στη

χώρα τους .

Το τελευταίο κρούσμα από το κόμμα των Νεο Ναζι της Χρυσής Αυγής είναι η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ενώ κατά καιρούς η ελληνική κυβέρνηση και ιδίως ο κ. Δένδιας είχε προειδοποιηθεί από την Ευρώπη για την συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής , είχε παντελώς αδιαφορήσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Η Ελλάδα πλέον πιέζεται από την Ευρώπη να αντιμετωπίσει άμεσα το φασιστικό αυτό μορφωμα.

( Άρθρο του Mikhayah Khalilan http://politicalblindspot.com/will-europe-never-learn-picture-of-greek-woman-kicking-roma-gypsy-child-hits-the-internet/

Φωτογραφία από το Associated Press )

(μετάφραση Sylvia)

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments