Και γιατί να ασχοληθεί;

Σάμπως είναι δουλειά του να κηρύττει την αδελφοσύνη και την αγάπη;

efraim

Μήπως γι’αυτό πληρώνεται; Μήπως πληρώνεται για να εκπροσωπεί τη μισαλλοδοξία, το μίσος, την καταδίκη της διαφορετικότητας, την ανωτερότητα του Ελληνικού αίματος κ.ο.κ.;

Μήπως η δουλειά του είναι να μας δημιουργεί τύψεις για κάθετί που μας φέρνει ευτυχία και να σπέρνει το φόβο τιμωρίας από τέρατα σε κάποια άλλη ζωή; Αυτό δεν εμπορεύεται η – κάθε λογής – θρησκεία;

Μάλλον πληρώνεται για να μας εξηγεί τη δική του εκδοχή της Ελληνικής Ιστορίας. Όπως κάνει εδώ:

Κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου, περίοδο την οποία για να ξεπλύνουν την ντροπή τους ωνόμασαν μετα ταύτα “περίοδο του εμφυλίου πολέμου”, το σύνθημα, που κυριαεχούσε ήταν “αδερφός τον αδερφό να σκοτώνει”!!!!

Ναι, αυτός ο τύπος, πληρώνεται από τους φόρους μας για να μας πει για τους “συμμορίτες” του 1945, ενώ την ίδια στιγμή, θεωρεί ότι οι χρυσάβγουλοι συμμορίτες εκ-τελούν έργο Κυρίου.

Είναι η φάση που με πιάνουν “τα διαόλια μου” και αρχίζω να αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω μέχρι τώρα συντάξει ένα Avaaz αίτημα για να συμπεριληφθούν οι παπάδες στους δημοσίους υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα.

Χιλιάδες κεφάλια αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων δεν αναζητάμε για να εξευμενίσουμε την Τρόικα και να πνεύσει ούριος οικονομικός-αναπτυξιακός-δανειακός άνεμος;

Ορίστε, τα εντόπισα: χιλιάδες διαθέσιμοι παπάδες.

Που, όχι μόνο παίρνουν μισθό, αλλά και χιλιάδες ευρώ “μαύρα” από την τέλεση διαφόρων “μυστηρίων” [τα τρισάγια μόνο να βάλουμε, βγαίνει ένας δεύτερος μισθός κάθε μήνα, χαλαρά], χωρίς ποτέ να έχει ασχοληθεί με αυτή την παραοικονομία το ΣΔΟΕ.

[Αλλά εσύ, μην τολμήσεις να πάρεις τυρόπιτα χωρίς απόδειξη, γιατί αλίμονό σου! Φταις για όλα!]

Από ιδεολογία και μόνο, θα έπρεπε να δεχθούν με αυτοθυσία την απόλυσή τους, ώστε να διασωθούν άλλες, περισσότερο πολύτιμες θέσεις. Όπως π.χ. νοσηλευτικού προσωπικού.

fantaros

Διότι, θέλω κάποιος από εκείνους τους υψηλόμισθους τεχνοκράτες – τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι**, ξέρουμε κι εμείς να το λογαριάζουμε, γατάκια! – να μοριοδοτήσει τη χρησιμότητα ενός γιατρού κι εκείνη ενός παπά.

Κατά βάθος, ξέρω γιατί δεν το έχω ήδη κάνει: επειδή δεν πάει το χέρι μου να απευθυνθώ στον Κυριάκο, ως αρμόδιο υπουργό. Ευτελίζεται ο θεσμός από την αποδοχή και μόνο – εκ μέρους μας – της εξουσίας τέτοιων ατόμων. Αλλά κάποτε θα καθυποτάξω αυτή την αναπηρία μου, και θα το συντάξω το αίτημα.

Εάν στο μεταξύ προλάβει κάποιος άλλος να το πράξει, θα με βγάλει από τη δύσκολη θέση. Στω.

[** Όταν πήγαινα εγώ σχολείο ήταν ακόμα ξύδι. Ξίδι έγινε αργότερα.]

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments