Μολάοι-Λακωνίας : επίθεση από νεοναζί

antifasist

00:13 Ο Λ. Κ. – το θύμα της επίθεσης – που παραπάνω εσφαλμένα αναφέρθηκε ως μέλος του ΚΚΕ είναι φίλος του ΚΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μονεμβασιάς. Ο Λ.Κ. έτυχε να διασταυρωθεί με τη νεοναζιστική παρέλαση οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Αντέδρασε λεκτικά στη θέα της χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη αυτή τους την κίνηση κοντά μάλιστα στο σημείο που τις προηγούμενες μέρες στη συγκέντρωση για το νοσοκομείο Μολάων, μετά από προτροπή μέλους της ΑΔΕΔΥ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αντέδρασε δηλαδή, ως εργαζόμενος και γνήσιος λαϊκός αγωνιστής. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του, το πάρκαρε παραπέρα και κατευθύνθηκε σε παρακείμενη καφετέρια. Τότε ήταν που δέχτηκε την άνανδρη επίθεση πολυάριθμων νεοναζί.

Από τηλεφωνική επικοινωνία (όχι διασταυρωμένη):

Φαίνεται ότι κάποιος από τους φασίστες προτίθεται να πάει στο νοσοκομείο να εξεταστεί προκειμένου να μπορέσει να στοιχειοθετήσει μήνυση στο θύμα όχι μόνο για εξύβριση αλλά και για ξυλοδαρμό.

23:28 Απο τηλεφωνική επικοινωνία μαθαίνουμε ότι έχουν προσαχθεί 18-19 νεοναζιστές ΧΑγίτες που προτίθενται μάλιστα να μηνύσουν το θύμα του ξυλοδαρμού για εξύβριση επειδή τους αποκάλεσε δολοφόνους. Η Συνέλευσή μας συμμερίζεται αμέριστα την αγανάκτιση του μέλους του ΚΚΕ που τους αποκάλεσε με τον παραπάνω χαρακτηρισμό, αντιδρώντας έτσι έμπρακτα στη θέα της νεοναζιστικής παρέλασης με βήμα μέσα στους Μολάους που είναι ένας τόπος που είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες της Αντίστασης ενάντια στη Ναζιστική-Γερμανική Κατοχή.

21:53 Ο χτυπημένος είναι καλά στην υγεία του κ σε λίγο θα μεταφερθεί στο τμήμα για να αναγνωρίσει τα καθάρματα που τον χτύπησαν.

Η τοπική αστυνομία έχει κάνει καμιά 10αρια προσαγωγές, ενώ υπάρχει κ αλληλέγγυος κόσμος στο νοσοκομείο.

21:52 βγήκε τηλεφωνικά ο αδελφός του χτυπημένου σε ραδιόφωνο και δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του , και το τοπικό τμήμα έχει κάνει προσαγωγές φασιστών…

το θέμα είναι πόση ώρα θα τους κρατήσουν…..

21:21 Πριν καμιά ώρα περίπου ομάδα περίπου 15 νεοναζί από Σπάρτη, Μολάους και γύρω περιοχές έκαναν παρέμβαση στο κέντρο της πόλης των Μολάων με μοίρασμα της σκατοφυλλάδας τους κυρίως.

Εκεί οι γνωστοί θρασύδειλοι επιτέθηκαν κ χτύπησαν έναν αριστερό της περιοχής ηλικίας 40 περίπου χρόνων, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά χτυπημένος στο νοσοκομείο της περιοχής.

Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω (προς το παρόν) για την κατάσταση της υγείας του.

Όποιος/α γνωρίζει κάτι επιπλέον ας προσθέσει..

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Like this:

Like Φόρτωση…

Original link

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο