Η Χρυσή Αυγή πέθανε. Ο Φασισμός όχι

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να σου στερήσω τη χαρά που πήρες βλέποντας τους νεοναζί με χειροπέδες. Ούτε θα επιχειρήσω να σε “προσγειώσω” επισημαίνοντας πως δεν ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι η κατάληξη αυτής της επικοινωνιακής φιέστας. Ωστόσο, θέλω να σου υπενθυμίσω ένα πράγμα… ο Φασισμός δεν πέθανε, δεν τσακίστηκε, ούτε καταποντίστηκε. Ίσως τα παραπάνω κλισέ να είχαν κάποια βάση αν στη θέση της λέξης “φασισμός” τοποθετούσαμε τη “Χρυσή Αυγή”. Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή, αν και αποτελεί πράγματι ένα αμιγώς φασιστικό μόρφωμα, δεν είναι ο ίδιος ο Φασισμός! 

Φασισμός είναι ο αυταρχισμός και το μίσος ή η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. 

Φασισμός είναι η απέχθεια για τη διαφορετική άποψη και καταγωγή. 

Φασισμός είναι οι διακρίσεις, η ανισότητα, η καταπίεση. 

Φασισμός είναι η καλλιέργεια του φόβου και της φτώχειας.

Φασισμός είναι η αποδοχή της βίας ως θεμιτό μέσο του Στρατού και της Αστυνομίας με σκοπό την επιβολή του Κράτους επάνω στους ανθρώπους. 

Δυστυχώς, εκτός από τη ΧΑ (κι αυτή με κάθε επιφύλαξη), τίποτε από τα παραπάνω δεν πέθανε, δεν τσακίστηκε, δεν εξαφανίστηκε. Η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε απλώς τον Δούρειο Ίππο του μέσου φασίστα. 

Οι απογοητευμένοι εθνικιστές θα απευθυνθούν σύντομα στον επόμενο πιο κοντινό φορέα που θα τους εκφράσει, είτε λέγεται ΝΔ, είτε λέγεται Ανεξάρτητοι Έλληνες, είτε λέγεται Δημιουργία Ξανά, είτε λέγεται ΛαΟΣ, είτε λέγεται Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές. Κι αν πάλι αυτή τους η μετακίνηση δεν καταγραφεί δημοσκοπικά, αυτό δε σημαίνει πως έπαψαν να υπάρχουν!

Οι φοβισμένοι “ακτιβιστές” θα παραμείνουν κρυμμένοι μέχρι να νοιώσουν ξανά ασφαλείς, ώστε να μπορέσουν να ξαναβγούν στους δρόμους με μαχαίρια και σιδερολοστούς.

Οι σοκαρισμένοι νοικοκυραίοι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία τους και θα αρκεστούν με τον Βορίδη, τον Άδωνι, τον Πλεύρη και τα άλλα ακροδεξιά μπουμπούκια. 

Τέλος, όσοι εξέφρασαν την οργή τους (όπου “οργή”, βάλε “βλακεία”, “αμορφωσιά” ή ό,τι άλλο θες εσύ), ψηφίζοντας τη ΧΑ, θα εξακολουθούν να έχουν την πεποίθηση πως “μόνο ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει”. 

Η Χρυσή Αυγή εξουδετερώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στην περίπτωση που αυτή θα ξεπερνούσε τα επιτρεπτά από την Κυβέρνηση όρια ή στην περίπτωση που θα πλησιάζαμε προς τις επόμενες Εκλογές με τη ΝΔ να χάνει την δημοσκοπική της πρωτοκαθεδρία. Οι χρυσαυγίτες εξάλλου είχαν τόσο λερωμένη τη φωλιά τους, που η διάλυση του μαγαζιού τους αποτελούσε για το επίσημο Κράτος σχετικά εύκολη υπόθεση. 

Για όσο υπάρχουν φασίστες, ο Φασισμός ως νοοτροπία και ως πραγματικότητα θα παραμένει και θα ορίζει τις ζωές μας. Και πιο επικίνδυνοι φασίστες από αυτούς με τα μαχαίρια και τους λοστούς, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από το γράμμα του Νόμου που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Arkan

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο