Συγκρούσεις νεαρών Παλαιστινίων με τις δυνάμεις κατοχής μετά τη δολοφονία 19χρονου

Το πρακτορείο ειδήσεων Maan ανέφερε ότι μια μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική δύναμη εισέβαλε στο στρατόπεδο  αργά το βράδυ της Τρίτης  και ότι οι στρατιώτες διέρρηξαν και έψαχναν σε δεκάδες σπίτια. Η εισβολή οδήγησε σε συγκρούσεις με τους νέους του καταυλισμού που πέταξαν πέτρες και άδεια μπουκάλια στις δυνάμεις κατοχής .

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο  Toubassy  πυροβολήθηκε με αληθινά πυρά  από τους στρατιώτες  που μπήκαν στο σπίτι του αφού έσπασαν την πόρτα.

Η οικογένειά του είπε  ότι αμέσως μετά την εισβολή  οι στρατιώτες μπήκαν στο δωμάτιο του Ισλάμ στην ταράτσα, όπου κοιμόταν, και τον πυροβόλησαν στο πόδι πριν τον σύρουν στο έδαφος τραβώντας τον έξω από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος ήταν βαριά τραυματισμένος και αιμορραγούσε.
Ο αδελφός του , Καμάλ , δήλωσε ότι αφού  οι στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Ισλάμ και τον έσυραν έξω από το σπίτι του, μυστικοί στρατιώτες του ισραηλινού στρατού τον πυροβόλησαν ξανά.

Στη συνέχεια ο στρατός τον μετέφερε στο  νοσοκομείο Al Khodeira,  στα εδάφη του 1948 , όπου ο νεαρός απεβίωσε λόγω της μεγάλης αιμορραγίας που υπέστη ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του.
 

b2ap3_thumbnail_islam_tubassy.jpg

Ο στρατός στη συνέχεια αποσύρθηκε από το στρατόπεδο αλλά επέστρεψε το πρωί στη Τζενίν για μια νέα εισβολή. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τουλάχιστον είκοσι τεθωρακισμένα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα  και ένα στρατιωτικό ασθενοφόρο εισέβαλαν στην περιοχή  και συγκρούστηκαν  με δεκάδες νέους από την τοπική κοινωνία.

Οι στρατιώτες έριξαν αληθινά πυρά  και δακρυγόνα  κατά των κατοίκων προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς . Ένας από τους τραυματίες , ο Nael Ghazzawy , 13 ετών, πυροβολήθηκε από αληθινά πυρά στο πόδι του  ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του .

 Οι στρατιώτες απήγαγαν επίσης έναν κάτοικο  με το όνομα Mohammad Bassam Al – Fayed , 21 ετών, και τον οδήγησαν σε άγνωστο προορισμό .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006,  μυστικοί στρατιώτες του ισραηλινού στρατού είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει τον Ahmad , τον αδελφό του Ισλάμ , και είχαν κατεδαφίσει το σπίτι του. Ο Sa’id, ο αδελφός τους , είναι ένας πολιτικός κρατούμενος που κρατείται από το Ισραήλ αφού έχει καταδικαστεί  σε 32 χρόνια φυλάκιση από στρατοδικείο .

Νωρίτερα την Τρίτη , Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε παλαιστινιακές κοινοτήτες σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης , και απήγαγαν τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιους. Τη Δευτέρα , οι Ισραηλινοί στρατιώτες απήγαγαν τουλάχιστον δεκαπέντε Παλαιστίνιους , συμπεριλαμβανομένου ενός νομοθέτη, σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης .

Οι επιδρομές αποτελούν μέρος των καθημερινών παραβιάσεων που πραγματοποιούνται από το στρατό, εναντίον των Παλαιστινίων, σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης .

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται
 
b2ap3_thumbnail_DataFiles_Cache_TempImgs_2013_2_images_News_2013_09_29_clashes02_300_0.jpgΟι συγκρούσεις στη Τζενίν και πολλές άλλες περιοχές συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια  των επόμενων ημερών, μεταξύ των στρατιωτών κατοχής και μεγάλου αριθμού  Παλαιστινίων νέων, λόγω των ισραηλινών επιδρομών .

Ο νεαρός ακτιβιστής Bilal Nassar δήλωσε στο ανταποκριτή  του PIC :” Αυτή η νέα γενιά δε γίνεται πλέον  να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στην ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα και στις προκλητικές πρακτικές, και θα συνεχίσει με συγκρούσεις  που θα ξεσπούν όποτε οι δυνάμεις κατοχής εισβάλουν στην περιοχή . ”

Τόνισε ότι οι νέοι αυτοί άνθρωποι , μεταξύ  17 και 22 ετών, εκφράζουν ένα γενικό συναίσθημα  θυμού και έχουν ως στόχο να επαναφέρουν το πνεύμα της αντίστασης στη Δυτική Όχθη .

Ο ακτιβιστής Walid Yassin είπε στον ανταποκριτή του PIC ότι οι ομάδες νέων έχουν επιλέξει την  αντίσταση  στις διάφορες μορφές της, κλιμακώνουν τις  αντιπαραθέσεις τους με την κατοχή  και σχηματίζουν  μέτωπο για την απόρριψη των διαπραγματεύσεων και της κανονικοποίησης .

Και πρόσθεσε: “Υπάρχουν πολλές ομάδες νέων που έχουν αρχίσει πρόσφατα να δραστηριοποιούνται στον αγώνα κατά των σχέσεων κανονικοποίησης  στη Δυτική Όχθη και έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές στην αποκάλυψη πολλών περιπτώσεων κανονικοποίησης.”

Από την πλευρά της , η νεαρή ακτιβίστρια Lama Tawil αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής  κυνηγούν αυτές τις ομάδες συλαμβάνοντας τα μέλη τους. Πρόσθεσε ότι οι μέθοδοι αυτές της Π.Α. είναι πλέον άνευ αντικειμένου καθώς η νέα γενιά δεν φοβάται τις απειλές . Η νέα γενιά επιδιώκει να αλλάξει την παλαιστινιακή πραγματικότητα και να εργαστεί για την επίτευξη της ενότητας όλων των Παλαιστινίων, υπό το πρίσμα της αντίστασης .

 20130930-133043.jpg

ΠΗΓΕΣ:palestine-info , imemc

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο