Ρωσία: Η τράπεζα Tinkoff προτρέπει τους πελάτες της να αυτοκτονήσουν

 

 


 
Η ρωσική τράπεζα Tinkoff έστελνε σε πελάτες που βρίσκονταν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, κάρτες στις όποιες αναγραφόταν να «ξεφύγουν» από το πρόβλημα τους, αν δεν έβρισκαν άλλον τρόπο. Η «παρότρυνση» αυτή συνοδευόταν από ένα σκίτσο που παρουσίαζε σκηνή αυτοκτονίας. 

Η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda δημοσίευσε την ιστορία ενός ασυνεπή πελάτη της τράπεζας από την πόλη Yekaterinburg. Ο 25χρονος Viacheslav Abramchukov πήρε δάνειο και επί ενάμιση χρόνο κατέβαλε κανονικά τις δόσεις. Όμως λόγω των αυξημένων επιτοκίων δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει να πληρώνει. 

Έξι μήνες αργότερα, έλαβε αυτήν την κάρτα από την τράπεζα. Στο πίσω μέρος της ήταν γραμμένος ένα τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας, που η τράπεζα παρακινούσε τους πελάτες να καλέσουν, για να μάθουν πως μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους. 

Ο Abramchukov δήλωσε στην εφημερίδα ότι όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει σε αυτόν τον αριθμό, χρειάστηκε να μιλήσει με πολλούς υπαλλήλους, μέχρι να καταφέρει να θέσει το ερώτημα με ποιο σκοπό γίνεται η αποστολή αυτών των καρτών. Ένας υπάλληλος του απάντησε ευγενικά ότι μπορούν να τις στείλουν σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν.  

Η απάντηση της τράπεζας ήταν ότι αυτό είναι μια τακτική που δοκιμάζει και χρησιμοποιείται σε πελάτες που δεν πληρώνουν, οι οποίοι σκόπιμα δεν θέλουν να επικοινωνήσουν με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τράπεζας, αυτές οι κάρτες δεν παροτρύνουν τον παραλήπτη στην αυτοκτονία και μια ρύθμιση των δόσεων είναι εφικτή με την βοήθεια των τραπεζικών υπαλλήλων. 


Αυτές οι εξηγήσεις φαίνεται να μην κάλυψαν τον Viacheslav που κατέθεσε μήνυση για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία, κατά της τράπεζας. 

 
Επιμέλεια/ Μετάφραση: @V4vent
http://interpressgr.blogspot.gr/2013/10/tinkoff.html
 
Πηγή 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο