ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Όμηροι οι Επαγγελματίες Οπλίτες και θύματα οι φαντάροι, της πιο βίαιης ταξικής επίθεσης

Ουσιαστικά η κυβέρνηση είχε λάβει από την πρώτη στιγμή την απόφαση εξόδου των ΕΠ.ΟΠ. από τις Ένοπλες Δυνάμεις αντικαθιστώντας τους με τους φθηνότερους ΕΕΦΟΠ και αργότερα όταν διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως αφορμή τις εκάστοτε απειλές της Τρόικα για τις δόσεις των δανείων, αποφάσισε να δρομολογήσει την αύξηση της υποχρεωτικής θητείας ώστε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό εφέδρων που θα αντικαθιστούσαν τους Επαγγελματίες.

Τα κυβερνητικά ψέματα πολλά, οι υπεκφυγές ακόμη περισσότερες. Αστάθμητος παράγοντας τα κινήματα της νεολαίας, όπως οι συνεχιζόμενες φοιτητικές καταλήψεις που οδήγησαν τα κυβερνητικά επιτελεία σε προσωρινή υποχώρηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή σε αυτό το αντιδραστικό γαϊτανάκι αύξησης θητείας-μη μονιμοποίησης των ΕΠ.ΟΠ.-καθησυχαστικών υπουργικών δηλώσεων.

Από το 2005, δημοσιογράφοι που συνδέονται με πολεμικές εταιρείες και δρουν ως κυβερνητικά παπαγαλάκια ανοίγουν την συζήτηση θέτοντας θέμα μείωσης των ΕΠ.ΟΠ. που είναι «ακριβοί», απαιτώντας την αντικατάσταση τους με τους φθηνότερους ΕΕΦΟΠ  ή τους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους που θα προκύψουν από μια γενναία αύξηση θητείας. Πρότυπο τους ο στρατός του κράτους Τρομοκράτη-Ισραήλ.

Ευαγγέλιο όλων αυτών οι απόψεις μιας αντιδραστικής κάστας δεξιών και ακροδεξιών απόστρατων αξιωματικών που συνδέονται με τις Λέσχες Εφέδρων, γιάφκες φασιστών και ακραίων μιλιταριστών.    Παρουσιάζουμε το σχετικό κείμενο: «Απόλυση ΕΠΟΠ που συμπληρώνουν 5ετία προτείνει μελέτη Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την επερχόμενη νέα μείωση (15000 ΕΠΟΠ) της μαχητικής στελέχωσης και οροφής των Ε.Δ. ο ΠΣΕΕΔ/ ΣΑΚ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2005 συντάξαμε για λογαριασμό του ΥΠΕΘΑ μέσω του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων Ειδική Μελέτη με θέμα: Μεγάλη Στρατηγική Αναδιάταξη «Ο Επιχειρησιακός ρόλος των Εφέδρων Αξιωματικών – Υπαξιωματικών – Οπλιτών στην ειρήνη και τον πόλεμο» με ερευνητική ομάδα τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, επικεφαλής της οποίας ήταν οι: α) Δημήτριος Δήμου Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς, επιτ. Αρχηγός ΓΕΕΦ, β) Αλέξανδρος Κόντος εφ. Ταγματάρχης (ΚΔ), Πρόεδρος ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ, Επιχειρηματίας, γ) Εμμανουήλ Μαστοράκος εφ. Ανθυπολοχαγός (ΚΔ), Δημοσιογράφος, Ιστορικός.

Στη μελέτη αυτή αποδεικνύαμε το δυσβάστακτο κόστος των 25.000 περίπου ΕΠΟΠ για την εθνική μας οικονομία που ανέρχεται σε 25.000×1.200 ευρώ x 14 μήνες- 420.000.000 ευρώ ετησίως, πλέον εξόδων εκτός έδρας, πλέον εξόδων ειρηνευτικών αποστολών εξωτερικού, νυκτερινών αποζημιώσεων, παραμεθορίων, ιατροφαρμακευτικών εξόδων κλπ.

Για την υπερβολική αυτή δαπάνη των ΕΠΟΠ ζητούσαμε από το 2005, οι συμπληρώσαντες 5ετία ΕΠΟΠ, να απολύονται. Προτείναμε όμως την αύξηση της θητείας των στρατευσίμων με παροχή κινήτρων, στο ασφαλιστικό και μηνιαία αμοιβή για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειες τους οι στρατεύσιμοι έφεδροι. Λόγοι όμως κομματικής εκμετάλλευσης των στρατευσίμων, υπερίσχυσαν του εθνικού συμφέροντος. Η μείωση των ΕΠΟΠ είναι οικονομικά σωστή, εάν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τη σημερινή πτώχευση της πατρίδας μας.

Το προτεινόμενο μοντέλο των ΕΦΟΠ τριετούς κατάταξης είναι λανθασμένο και αυτό (όπως τα προηγούμενα Ε.ΦΥΕΣ και ΟΒΑ ) και απευθύνεται σε απελπισμένους νέους χωρίς μέλλον και προοπτική. Η προτεινόμενη λύση είναι: ναι στη μείωση του Επαγγελματικού Στρατού σε όλα τα επίπεδα. Το Μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι το μοντέλο του Ισραήλ και της Ελβετίας: πολλοί και φθηνοί έφεδροι, λιγότεροι αξιωματικοί μόνιμοι, ώστε να εξασφαλίζεται μια άριστη αναλογία κόστους /οφέλους για την πατρίδα μας, με πλούσια λαϊκή συμμετοχή στην άμυνα της χώρας μας.

Η επιμήκυνση της Στρατιωτικής Θητείας είναι εθνική ανάγκη των καιρών. Η αύξηση των επιστρατευτικών ασκήσεων είναι η καλύτερη αποτρεπτική δύναμη για την επιβίωση μας ως ελεύθερο έθνος -Κράτος»!

Έτσι, αρχίζει η κυβερνητική προσπάθεια να γίνουν πράξη όλα αυτά, όπου το ψέμα διαδέχεται την υπεκφυγή, για να φτάσουμε στην καλοκαιρινή προπαγανδιστική επίθεση του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη που έθεσε βίαια θέμα αύξησης στρατιωτικής θητείας και αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων  με πρότυπο την έκθεση του ΙΑΑ.

Στις 5  Ιανουαρίου 2011, ο Ευ.Βενιζέλος, ως ΥΕΘΑ και πριν γίνει Αντιπρόεδρος, δηλώνει «Δεν απασχολεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ζήτημα της αύξησης του χρόνου της στρατιωτικής θητείας», απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β.Οικονόμου. Στην ερώτησή του ο Β. Οικονόμου είχε σημειώσει ότι «το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές αυτών που υποστηρίζουν ότι πολλές λειτουργικές δαπάνες του στρατού θα μειωθούν εάν επεκταθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, με το επιχείρημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα χρειάζονται μεγάλο αριθμό στελεχών ΕΠΟΠ για να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες».

Ακολουθούν αλλεπάλληλες δηλώσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή του Ευ.Βενιζέλου «ξεκαθαρίζεται» ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε χιλιάδες απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. που ουσιαστικά φωτογραφίζουν τον τρόπο και τις προφάσεις με τις οποίες θα γίνουν. Σχετικό άρθρο αναφέρει:

Όσοι ΕΠΟΠ συμπληρώνουν επταετία θα κρίνονται για μονιμοποίηση“, απάντησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή σε ερώτηση της ΝΔ, για την τύχη των ΕΠΟΠ, οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το 2004 και μετά. Ο κ.Βενιζέλος στην απάντησή του υποστηρίζει ότι το όλο θέμα προκλήθηκε από μία δήλωσή του: ” Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος. Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης– θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια”.

Εξάλλου, όχι τυχαία, ο νυν ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης έθεσε πρόσφατα ως όρο μονιμοποίησης των ΕΠ.ΟΠ. την Ικανότητα! Επίσης, στις προτάσεις της Ειδικής Μελέτης του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων που υιοθετεί είναι η μείωση των αναβολών, η στράτευση σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία, ο επανασχεδιασμός των ασκήσεων Επίστρατων που αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα κλπ. Το μόνο που δεν υλοποιεί η κυβέρνηση είναι οι προτάσεις για τα οικονομικά κίνητρα  προς τους εφέδρους, καθώς μειώνεται ακόμη περισσότερο η αμοιβή των στρατιωτών, περικόπτονται οι καταστάσεις επιβίβασης που εξασφάλιζαν κάποιες δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις, ενώ και τα ένσημα που αντιστοιχούν στο χρόνο της δωρεάν εργασίας των συναδέλφων φαντάρων πρέπει να τα αγοράσεις!

Πραγματικά, οι υπουργοί ΥΕΘΑ των πρόσφατων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης στο μόνο που λένε την αλήθεια είναι ότι για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις που εμμέσως πλην σαφώς βάζουν ζήτημα εργασιακής εφεδρείας και απόλυσης 18.000 ΕΠ.ΟΠ., η ευθύνη δε βαρύνει την Τρόικα, το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα της 21ης Απριλίου 2011 σύμφωνα με το οποίο «Δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα απόλυσης υπηρετούντων ΕΠ.ΟΠ. ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να απαιτούν τη μείωση του αριθμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30%. Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, ο υπουργός Άμυνας, επανέλαβε ότι «μπορεί να έχουμε περιορισμένη δημοσιονομική κυριαρχία λόγω κρίσης», αλλά αυτό, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής».

Σήμερα όμως επανέρχονται σενάρια που κάνουν λόγο περί «εφεδρείας για 18.000 εθελοντές οπλίτες». Το άρθρο του Γ.Τσακίρη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι «οι ΕΠΟΠ στην εφεδρεία και η θητεία στα ύψη είναι το σενάριο που κυοφορείται στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ημέρες. Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στις 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νυν υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου. Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της… απόλυσης των ΕΠΟΠ έλεγαν ότι ο αριθμός τους και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει -δηλαδή ότι απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους- είναι δελεαστική λύση για την κυβέρνηση καθώς μπορεί να καταγράψει «απολύσεις από τον στενό δημόσιο τομέα» χωρίς κανένα κόστος».

Είχε προηγηθεί βεβαίως δημοσίευμα στο onalert.gr που αποκάλυπτε ότι «σχετική φημολογία προέρχεται από μονάδες της ΠΑ από τις οποίες ζητήθηκε -από το ΓΕΑ- “απογραφή” μη μονιμοποιηθέντων ΕΠΟΠ. Επειδή περίπτωση άλλων μονιμοποιήσεων αποκλείεται η φημολογία που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε αρκετούς στρατιωτικούς σχηματισμούς, αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να οδηγηθούν σ΄ ένα είδος “εφεδρείας” μη μόνιμοι ΕΠΟΠ αλλά και άλλες κατηγορίες μόνιμου προσωπικού με υπηρεσία άνω των 25 χρόνων. Το “σούσουρο” περί εφεδρείας ξεκίνησε από την 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα και γρήγορα εξαπλώθηκε».

Βεβαίως οι σχεδιασμοί αυτοί αποκαλύπτουν ότι η μείωση της θητείας δεν αποτελεί την πηγή των δεινών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στην κοινή πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που γιγάντωσαν το σύστημα των πελατειακών σχέσεων σε κάθε επίπεδο, ενέταξαν τον ελληνικό στρατό στις επιχειρήσεις επέμβασης  ΝΑΤΟ-Ε.Ε με τεράστιο κόστος σε στελέχη και ευρώ, ενώ συνεχίζουν να βλέπουν την νεολαία και τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους των όποιων αντιδραστικών σχεδίων τους.

Έχει δίκιο επομένως ο Γ.Κυρίτσης να αναρωτιέται πως οι χιλιάδες φαντάροι που θα προέλθουν από την αύξηση της θητείας μέχρι και 15 μήνες θα αντικαταστήσουν τους Επαγγελματίες Οπλίτες, που κρίθηκαν απαραίτητοι από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ όταν ψήφισαν τον σχετικό νόμο για να επανδρώσουν  τις μονάδες εκστρατείας και τις αποστολές εκτός συνόρων. Εύστοχα επισημαίνει «Για παράδειγμα, έχουν ειδικότητες οδηγών αρμάτων, υποστήριξης αεροσκαφών, ακόμα και πληρώματος φρεγατών που όσο και να εκπαιδευτεί ένας στρατιώτης δεν μπορεί να αποδώσει, καθώς χρειάζεται πολύχρονη εμπειρία στους τομείς αυτούς. Ένας ακόμα παράγοντας που κάνει τους αξιωματικούς να ανησυχούν είναι ότι θα μειωθεί δραματικά η ποιοτική και ποσοτική επάνδρωση των μονάδων, οι οποίες είναι ήδη είναι σε κακό χάλι, καθώς δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ, όπως ήταν προγραμματισμένες».

Την ουσία του ζητήματος για τους ΕΠ.ΟΠ. προσέγγισε ο δημοσιογράφος Π.Καρβουνόπουλος: «Ως γνωστόν οι ΕΠΟΠ, δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσλαμβάνονταν μέχρι τώρα με τη προοπτική να μονιμοποιηθούν εφόσον περνούσαν κάποιες ανούσιες και τυπικές εξετάσεις. Συνεπώς αυτή τη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν είναι σε θέση να διαψεύσει κατηγορηματικά την έξοδο των ΕΠΟΠ που συμπληρώνουν επταετία τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Η  λογική που μέχρι τώρα επικρατούσε στους ΕΠΟΠ: μετά τη πρόσληψή τους δύο ήταν οι περιπτώσεις που οδηγούσαν στη μη μονιμοποίησή τους. Είτε να διαπράξουν κάποιο σοβαρό αδίκημα, είτε να μην ήθελαν οι ίδιοι να συνεχίσουν τη θητεία τους ως ΕΠΟΠ. Άρα το ζήτημα για τουλάχιστον 15.000 ΕΠΟΠ, παραμένει ανοιχτό. Το πιθανότερο είναι  η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δώσει άλλο νόημα στις εξετάσεις και τα προσόντα που απαιτούνται για τη παραμονή κάποιου ΕΠΟΠ, να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και να οδηγήσει έτσι στην έξοδο το μεγαλύτερο κομμάτι των υπηρετούντων ΕΠΟΠ».

Και συνεχίζει: «Στη λογική του «μπαλώματος» κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων προχώρησαν σε μαζικές προσλήψεις ΕΠΟΠ, εξασφαλίζοντας πολλές και σίγουρες ψήφους στις εκλογές»!

Εδώ είναι και όλη η ουσία με τους ΕΠ.ΟΠ. Παιδιά από γεωγραφικές περιοχές που δοκιμάζονταν από την ανεργία και τη φτώχεια, πριν η καπιταλιστική κρίση και η αντεργατική πολιτική γενικεύσουν τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα, χωρίς επαγγελματικά και μορφωτικά εφόδια παρακαλούσαν το γνωστό βουλευτή και στρατιωτικό να τα βολέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις προσδοκώντας Μονιμοποίηση. Φιλούσαν δηλαδή κατά το λαϊκότερο κατουρημένες ποδιές στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, οι πολιτευτές των οποίων ανάλογα αν το κόμμα ήταν στην εξουσία, βόλευαν τα δικά «τους παιδιά»! Ανέκδοτο έχουν καταντήσει οι ιστορίες με τις συνεντεύξεις, που πρόσφεραν τη δυνατότητα κάλυψης της όποιας κομματικής παρέμβασης.

Και τώρα, τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έθρεψαν και εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά το αμαρτωλό καθεστώς των πελατειακών σχέσεων, τους πετούν στην Εργασιακή Εφεδρεία, τους πετούν στο δρόμο δηλαδή, καλύπτοντας τις θέσεις τους με δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους! Τέλος, αυτοί που κόπτονται για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του στρατού σφυρίζουν αδιάφοροι μπροστά στο πλήθος των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων που θρέφουν τοπικά οικονομικά συμφέροντα,  κάνουν οδυνηρή οικονομική αφαίμαξη στους φαντάρους και τις οικογένειες τους, αλλά φέρνουν ψήφους σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Υποστηρίζουν την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού στους άδικους πόλεμους ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ για να μπορούν να κλείνουν δουλειές οι εφοπλιστές και οι εθνικοί εργολάβοι-καναλάρχες!

Αναδημοσιεύουμε δημοσίευμα με την ανακοίνωση μας (19-12-2010) αποδεικνύοντας την συνέπεια των αντιδραστικών κυβερνητικών επιλογών:

 

Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατά E.Βενιζέλου και Π.Μπεγλίτη για ΕΠΟΠ 19-12-2010)

“Ότι κουτοπονηριά και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί Εθνικής  Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, η απόφαση τους να απολύσουν σαλαμωτά 20.000 ΕΠ.ΟΠ. δεν μπορεί να κρυφτεί!

Αρχικά ο Ευ.Βενιζέλος θολώνει τα νερά δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης “μόνιμου” προσωπικού, λες και οι Επαγγελματίες Οπλίτες είναι μόνιμοι και όχι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου που αν και εφόσον η έκθεση του διοικητή, η επιτυχία στις εξετάσεις μετά την 7χρονη διαδρομή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί το επιτρέψουν, θα Μονιμοποιηθούν. Η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου αναφέρει: «Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !!

Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος. Όσοι υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση.». 

Αυτό ομολογεί η δήλωση του υπουργού είναι ότι χιλιάδες Ε.ΟΠ. θα απολυθούν και αυτό θα γίνει διαμέσου των εξετάσεων (που μέχρι τώρα γίνονταν για τυπικούς λόγους, αφού τα τεστ ήταν γελοία και όλοι μονιμοποιούνταν), ρίχνοντας την ευθύνη στο πνευματικό επίπεδο και την επαγγελματική εμπειρία των ΕΠ.ΟΠ. κρύβοντας έντεχνα την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση των χιλιάδων απολύσεων.

Επειδή επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. που όπως ολόκληρη η κοινωνία αντιμετωπίζει τα δεινά της αντεργατική-αντικοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος επιχείρησε ξανά να εξαπατήσει τους ΕΠ.ΟΠ. που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας. Προσπαθώντας να καλλιεργήσει κλίμα ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, ανακοίνωσε την ετεροχρονισμένη μονιμοποίηση 3.000 ΕΠΟΠ οι οποίοι είχαν μονιμοποιηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο (!) Η διαδικασία μονιμοποίησής τους είχε πρακτικά ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο με την πρόσκληση κατάθεσης δικαιολογητικών μονιμότητας και αφορούσε μόνο προσληφθέντες το 2003 και όχι τους προσληφθέντες από το 2004 και μετά. Τα ονόματα των 3.0000 επιτυχόντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η προσπάθεια εξαπάτησης μέσω της ανακοίνωσης των ετεροχρονισμένων μονιμοποιήσεων ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους φόβους σταδιακής απόλυσης  για τους 20.000 ΕΠΟΠ, που θα τεθούν εκτός στρατεύματος, και θα μείνουν άνεργοι από την 1/1/2011 και τα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης αποφασίστηκε η ματαίωση της πρόσληψης επιπλέον 10.000 ΕΠΟΠ η οποία έχει κριθεί αναγκαία για την αντιστάθμιση των απωλειών από τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες το καλοκαίρι του 2008″.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο