10 χρόνια

Νέα Υόρκη: Προγραμματιστής παραδίδει μαθήματα κώδικα σε άστεγο

O 23χρονος Patrick Mc Conlogue κάτοικος Νέας Υόρκης και προγραμματιστής στο επάγγελμα, κάθε πρωί στο δρόμο για την δουλειά του, περνάει μπροστά από πολλούς αστέγους.Μια μέρα έκανε μια πρόταση σε έναν από αυτούς τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο. «Περνούσα κάθε μέρα από δίπλα του και κάτι μου έλεγε ότι πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο, είχε βιβλία και έγραφε. Σκεφτόμουν έναν τρόπο να τον πλησιάσω» είπε στο ABC Νews.

Ο McConlogue πλησίασε τον άστεγο άνδρα και του έδωσε δύο επιλογές, η πρώτη ήταν 100$ μετρητά, αρκετά για κάποια γεύματα και η δεύτερη ένας φορητός υπολογιστής, τρία βιβλία γλώσσας προγραμματισμού JavaScript και δύο μήνες μαθημάτων κώδικα. 

 
Όταν ο Leo όταν το άκουσε, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για περιβαλλοντολογικά θέματα και αποφάσισε να δεχτεί τη δεύτερη προσφορά. «Θέλω να διαδοθεί η γνώση και η πληροφορία σχετικά με την αλλαγή του κλίματος» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφο.
 
Υπήρξαν πολλές αρνητικές αντιδράσεις και επικριτές οι οποίοι υποστήριξαν ότι αυτό που χρειάζεται ένας άστεγος, είναι μια στέγη κι όχι η γνώση κώδικα. Υπάρχουν όμως και πολλοί οι οποίοι επικροτούν αυτήν την προσπάθεια. Ήδη η σχετική σελίδα στο Facebook έχει κερδίσει περισσότερα από 25.000 likes.
 
O McConlogue λέει ο,τι προσφέρει αυτή τη στιγμή ο,τι μπορεί και ότι μακροπρόθεσμα η γνώση προγραμματισμού θα δώσει στον Leo την ευκαιρία να κάνει πράγματα που επιθυμεί. «Θα δουλέψω πολύ για να του μάθω αυτά που πρέπει. Ίσως μάλιστα μάθω περισσότερα εγώ από αυτόν, απ’ότι αυτός από εμένα» εξομολογείται ο McConlogue.
 
 
 
 
Επιμέλεια/ Μετάφραση: [email protected] 
http://interpressgr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4.html
 
Πηγή

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο