Το αγόρι έχασε το δεξί του μάτι όταν οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ με  μεταλικές σφαίρες επικαλυμένες με καουτσούκ , εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε σύμφωνα με την οικογένειά του. Ο Musab βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, κρατώντας το χέρι της μητέρας του ενώπήγαιναν στοσπίτι τους.
Όταντο αυτοκίνητο πλησίασε την είσοδο του προσφυγικού καταυλισμού al- Fawwar  , ένας Ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ στο αυτοκίνητό χωρίς λόγο , σύμφωνα με τη μητέρα του Musab. Είπε ότι ο ισραηλινός στρατιώτης που πυροβόλησε τον Musab ήταν μόνο περίπου 40 μέτρα από το αυτοκίνητό τους .

Αμέσως μετά το περιστατικό , ο Musab είδε  αίμα να τρέχει από το δεξί του μάτι , και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο . Μια  από τις  σφαίρες που έριξε ο ισραηλινός στρατιώτης χτύπησαν τον Μουσάμπ κατ ‘ευθείαν στο μάτι .

Ο Musab είπε στο Ma’an ότι  είχε πάει με τη μητέρα του να επισκεφτεί το σπίτι του θείου του . Όταν επέστρεφαν στο σπίτι τους,  ένας Ισραηλινός στρατιώτης τον πυροβόλησε, είπε .

Ο Musab αναρωτήθηκε : «Γιατί ο Ισραηλινός στρατιώτης με πυροβόλησε κι έχασα το μάτι μου; Eίμαι ακόμα τόσο μικρός για κάτι τέτοιο».

b2ap3_thumbnail_242568.jpg
Ο πατέρας του Musab είπε: «Έφυγα από το σπίτι και ο γιος μου είχε δύο μάτια , και γύρισα στο σπίτι και τώρα ο γιος μου έχει ένα μάτι . ” Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε ακόμη και να δει τον γιο του , και ότι ήταν οδυνηρό να βλέπει τον γιο του να υποφέρει.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , το περιστατικό συνέβη όταν οι ισραηλινές δυνάμεις έκλεισαν την κύρια είσοδο του καταυλισμού προσφύγων Αλ – Fawwar,  δημιουργώντας την οδό παράκαμψης 60 .Μερικά αγόρια  συγκεντρώθηκαν και πέταξαν πέτρες και άδεια μπουκάλια στους ισραηλινούς στρατιώτες , οι οποίοι τους απάντησαν με δακρυγόνα με αποτέλεσμα πολλά αγόρια να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Περίπου την ίδια στιγμή ,όπως είπε το Κέντρο, ένας στρατιώτης πυροβόλησε με μεταλικές σφαίρες επικαλυμένες με  καουτσούκ , μια γυναίκα και τα παιδιά της που στέκονταν γύρω από το ξενοδοχείο  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Sarahna.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3-UlqjW3C_Y","width":"560","height":"315"}

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments