Αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Γ. Τσάκαλο και Π. Αργυρού

fylakes53 κρατούμενοι της πτέρυγας Α1 των φυλακών Τρικάλων και 57 κρατούμενοι της πτέρυγας Α2 των φυλακών Γρεβενών βρίσκονται σε συμβολική αποχή συσσιτίου από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Προχώρησαν σ’ αυτή την ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατούμενους Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού, οι οποίοι υπέστησαν βίαιη επίθεση από τους δεσμοφύλακες κατά τη μεταγωγή τους, προκειμένου να τους επιβληθεί εξευτελιστικός σωματικός έλεγχος.

Ακολουθεί το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των κρατουμένων:

Η βία των ανθρωποφυλάκων μας θυμίζει ότι στις ελληνικές φυλακές οι συνθήκες και η ποδοπάτηση της αξιοπρέπειας είναι απλώς καθημερινό φαινόμενο.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη οδηγήθηκαν στις φυλακές Δομοκού, ύστερα από μεταγωγή, οι συγκρατούμενοί μας και μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού. Εκεί αρνήθηκαν να κατεβάσουν τα εσώρουχά τους σύμφωνα με την παραδοσιακή εξευτελιστική μέθοδο που εφαρμόζεται στις ελληνικές φυλακές. Τότε ο αρχιφύλακας – βασανιστής Χρήστος Κλιάρης με τη συνοδεία αρκετών δεσμοφυλάκων εξαπέλυσε μια άνανδρη επίθεση εναντίον των κρατουμένων φορώντας τους χειροπέδες, σκίζοντάς τους τα ρούχα και φωνάζοντας “Εδώ κάνω κουμάντο εγώ και δεν φοβάμαι κανένα”. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους πει πως αν θέλουν θα τους δώσει και τη διεύθυνση του σπιτιού του πράγμα που σαν καλή κότα που είναι δεν έκανε ποτέ.

Φυσικά κάθε πρόκληση του θρασύδειλου Κλιάρη απαντήθηκε καταλλήλως από τους συγκρατούμενούς μας δείχνοντας έτσι ότι δεν είναι πρόθυμοι όλοι οι φυλακισμένοι να σκύψουν το κεφάλι όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξουσία  των δεσμοφυλάκων.

Γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στο Δομοκό έρχονται να συμπληρώσουν την ίδια άθλια πραγματικότητα των ελληνικών φυλακών: αναστολές και άδειες δίνονται με το σταγονόμετρο και με κριτήρια τη συμπάθεια ή εμπάθεια της υπηρεσίας προς τον εκάστοτε κρατούμενο, το συσσίτιο είναι άθλιο ενώ η ποσότητα του φαγητού μειώνεται διαρκώς, ο υπερπληθυσμός είναι καθημερινό πρόβλημα  κ.τ.λ.

Για το λόγο αυτό και εμείς οι κρατούμενοι της Α1 πτέρυγας Τρικάλων και Α2 πτέρυγας Γρεβενών αποφασίσαμε σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη να απέχουμε συμβολικά από το συσσίτιο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους Γ. Τσάκαλο και Π. Αργυρού καθώς και σε κάθε κρατούμενο που έχει πέσει θύμα βασανισμού από τους δειλούς ανθρωποφύλακες.

53 κρατούμενοι από την Α1 πτέρυγα Τρικάλων

57 κρατούμενοι από την Α2 πτέρυγα Γρεβενών

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο